Reklama

Reklama

Smoke

  • Německo Smoke - Raucher unter sich (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Auggie Wren je poetický majitel brooklynského obchodu s doutníky, místa, které je považováno za ostrůvek lidského porozumění, oázu klidu i záchytný bod, k němuž se upínají věrní zákazníci. Jedním z nich je i Paul Benjamin, spisovatel a zlomený muž, jehož těhotná manželka byla kousek od trafiky zastřelena. Když Paulovi jednoho dne zachrání život mladý černoch jménem Rašíd, mezi spisovatelem a jeho zachráncem se zrodí přátelství a společně začnou pátrat po Rašídově dávno ztraceném otci. Auggie je překvapený, když se v obchodě nečekaně objeví jeho bývalá přítelkyně Ruby, která mu oznámí, že by její těhotná, drogově závislá dcera Felicity klidně mohla být jeho - a zoufale potřebuje pomoc. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (245)

zipper111 

všechny recenze uživatele

Hodně silný film, naprosto dokonale zahraný do posledního herce. Nejsilnější scény jsou asi s Forestem Whitakerem, ale nejlepší scéna je, když Auggie vypraví Paulovi vánoční povídku, to jsem si film vychutnával do posledního šluku. To její z filmovaní na začátku titulků me přišlo bohužel lehce zbytečné, ale i to mělo svoje kouzlo. Film, který musí vidět každý, kdo má rád dobrý příběh, skvělé herce a ani nemusí mít rád cigára. :) 5* ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

(Minikino kavárna Ostrava, 16/06/11) Repríza po více než deseti letech opět neomylně doručila totéž, co tehdy .. neopakovatelnou zabydlenou atmosféru, pohodu, trochu dojetí .. a chuť na dobré cigarillo. Přemítání nad Augieho nádherným foto projektem je moment, kterého bych si potřeboval sem tam znovu šluknout, ať nezapomínám čas od času zpomalit a nenechat si den splynout s ostatními do jedné šedivé a neprožité mlhy. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

nádherný, scenáristicky prepracovaný film plný živých charakterov a jedinečných situácií a scén, krásnych príbehov (musím uznať, že ten záverečný vianočný je fakt zlatý klinec), herci hrajú ako o život a režisér ich vedie správnym smerom a vlastne celý film je tak nejak pokojne odrežírovaný, pokojne napísaný a skvelou Tomovou Waitsovou piesenkou ukončený zážitok, ktorý stojí za nejedno zhliadnutie. čo mňa osobne na filmoch najviac poteší je, keď vidím postavy, charaktery, ktoré nie sú papierové, o ktorých sa síce nedozviem všetko, ale viem, že sú kompletné - a také paul auster vytvoril. nie sú dokonalé, pretože tp sú ľudia. nádherné ľudské bytosti. no a epizódka s prezeraním auggieho albumu je skrátka báječná. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) You're innocent when you dream. Tenhle film obdivuji zejména z dramaturgického hlediska. Také jsem zpozorovala, že když byla při promítání závěrečné vánoční povídky místnost naplněna asi dvěma desítkami Američanů, dvěma Češkami a jedním stařičkým pánem ze Skotska, tak pouze dvě Češky a pán ze Skotska plakali jako želvy. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nádherný lidský film plný barvitých a živých charakterů. Smoke je elegantní spletenec osobitých příběhů, který beze spěchu, s cigárkem nebo doutníčkem v ruce vypráví o obyčejném životě v Brooklynu. Výsledkem je něco, co bez nadsázky pohladí na duši. Harvey Keitel a William Hurt mají příjemné, uklidňující charisma, Harrold Perineau a Forest Whitaker pak přináší zase trošku jiný element. Smoke je taková divácky dostupná poetika všednosti a jeden z mých srdcových filmů... 9/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • Auggie (Harvey Keitel) má svůj nelegální kšeft postaven na tom, že v té době bylo v USA embargo na vše kubánské, tedy i na doutníky, po kterých byla velká sháňka. (sator)
  • Roli zloděje, který ukradne časopis pro pány, si zahrál neherec Daniel Auster, syn režiséra filmu, Paula Austera. (sator)

Reklama

Reklama