Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Tyler je zklamaný tím, že nebyl jmenován velitelem ponorky, jak si představoval, ale pouze jeho zástupcem. Navíc ponorka, na které slouží, dostala právě nečekaný a nesnadný úkol: přepadnout poškozenou německou ponorku, na jejíž palubě je kódovací stroj Enigma. Získáním tohoto kódovacího stroje by spojenecká vojska získala přístup k tajným informacím německé armády, a tedy i rozhodující převahu. Plán na přepadení ponorky a ukradení kódovacího stroje spočívá v tom, že Američané se převléknou za německé námořníky a budou předstírat, že jsou ze zásobovací ponorky a jdou také pomoci s opravou. Plán se zezačátku podaří, ale brzy se pravá totožnost prozradí a dojde k boji, který skončí zcela nečekaně. Němci sice americkou ponorku zničí, ale na německé se zachrání část Američanů se zajatými Němci… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ponorka U-571 rozhodně není žádným válečným velkofilmem, který by se vyznačoval autenticitou a zpracováváním skutečné historické látky. Jde spíše o zdařilý akční snímek zasazený do období 2. světové války a v tomto ohledu také velice dobře funguje. Nechybí tu napětí, správně klaustrofobní prostředí, což je na snímcích o ponorkách značně poutavé, skvělé herecké obsazení i více než dobré celkové zpracování. Na legendární Ponorku sice Mostowův počin nemá, avšak jako příspěvek do ponorkových filmů má své opodstatnění. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Žádnej druhej Das Boot se nekoná. Tohle je po všech stránkách průměrný ponorkový drama. Navíc je nutný brát film s nadhledem. Je to prostě taková vymyšlená báchorka na motivy 2. světový války. Když to budete chtít srovnávat se skutečností, tak to můžete rovnou hodit do odpadu. Ale jinak se u toho dá na 2 hodiny celkem slušně zabavit, protože od první do poslední minuty se tam pořád něco děje. Žádný nudný pasáže s loučenim před vyplutim a podobný píčoviny ve filmu nejsou. A potěšil mě můj oblíbenec Harvey Keitel a překvapivě i Matthew McConaughey, kterej jinak hraje samý takový debílkovský typy v romantickejch komediích. Tady předved zřejmě svůj životní výkon. 65% ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, které se odehravají v ponorkách ale bohužel jsem zatím neviděl vyzdvihovaný kousek Das Boot. Ponorka U-571 Vás chytne už od začátku a jen tak už nepustí. Nápad o takové menší tajné misi o ukradnutí Enigmi z ponorky se mi velmi zamlouvá a je to originální. Herecké obsazení nemohlo být vkusnějí vybráno, protože herci se na své role dobře hodí a hlavně předvadí slušné výkony. Film je svižný, akční, nervy drasající a hlavně tedy skvělý. Podmořské scény byli výtečně natočeny a zrovna tak i souboje mezi ponorkami. A vizuální efekty byli špičkové. Rozhodně je tento film lepší než Hon na ponorku ale je těsně za Krvavým přílivem a každopadně se tento film povedl Johnu Mostowi víc, než jeho novější počin, jakým je Terminátor 3. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Já se partou námořníků na palubě německé ponorky U-571 příjemně bavil. I když je to zkrátka přitáhlé za pačesy , ale vynahrazení najdete v podobě přepadové akce a hutné hudby. Je zkrátka dobře, že ve filmu nejsou žádná hluchá místa a po celou dobu sledování se něco děje! Velitel vždycky ví, co dělat, i když to neví! ()

predators 

všechny recenze uživatele

Už jenom to, že se ta podvodní kocápka může každou chvíli potopit navždy, dělá z U-571 pořádný napínák. I když je časově trochu delší, utekly ty dvě hodiny ani nevím jak. Výbuchy tam, tady, torpéda vysílaná na všechny strany, dokonce i gangsterská přestřelka se tu vešla...no je toho prostě hodně. Herci skvělí a to si zahrál i JBJ... 70% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Německý průzkumný letoun přelétající nad ponorkou uprostřed Atlantického oceánu je ve skutečnosti italské letadlo Fiat G.59. (Čulo)
  • Režisér Jonathan Mostow se inspiroval pro film po prohlídce ponorky z druhé světové války USS Pampanito (SS-383) v San Francisku. (Čulo)

Související novinky

David Ayer a pět tankistů bez psa

David Ayer a pět tankistů bez psa

15.02.2013

Specialista na moderní policejní thrillery má za sebou minulost policajta v Los Angeles a člena posádky americké ponorky. První zkušenost proměnil v sérii drsných kriminálních dramat (loni se vytáhl… (více)

Reklama

Reklama