Reklama

Reklama

Smršť

Trailer 2

Hlavním hrdinou filmu Smršť je forenzní psycholog Martin Lang (Tomáš Maštalír), který přijíždí spolu s manželkou Pawlou (Anna Geislerová) do lázní v horách. Daleko od civilizace si chtějí odpočinout a zkusit zachránit vztah. Procházejí vážnou partnerskou krizí, která pramení z hluboko ukrytého traumatu, a tento pobyt je pro ně ultimátem – buď svoje problémy překonají, anebo se každý vydá vlastní cestou. Koloběh rutinních dní však naruší příchod tajemné zásilky – balíku s důkazním materiálem z vyšetřování tragického případu. Odesílatelem je Langův kolega psycholog. Ten od něj potřebuje pomoc v případě známém jako „jízda smrti“, na jehož konci byli čtyři mrtví. Lang se zpočátku zdráhá, ale postupně podlehne neznámé síle, která ho k tragické události přitahuje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (51)

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Nejspíše to nejhorší  co letos v kině můžete vidět (pokud to teda Medvídek Pú: Krev a med II (2024) nepřekoná)  film ve , kterém nic nefunguje nic nedává smysl ani se nikdo nesnaží to vysvětlit a kde ze 122 minut stopáže je takových 110 minut zbytečných. Chlap (forenzní vyšetřovatel) a ženská (nezaměstnaná) jsou někde v léčebně kde se ona léčí z rakoviny a on je tam jako její doprovod. Někdo mu pošle případ  kde je obviněný chlápek z toho, že  vjel s autem do protisměru a zabil 2 lidi. On tvrdí, že to neudělal , ale udělala to nějaká babka v černém co mu zabila sestru pak mu vlezla do hlavy a donutila ho se zabít akorát, že to on přežil (proč nevíme nikdo to nic nevysvětlí) . On to popisuje tak , že jeli 3 v autě viděli tu babku pak se jedna ženská a chlap  co vezl začali hádat o jejím těhotenství a zašli si na benzínku tam ona začala čepovat benzín a složila se ten chlap viděl tu babku v černém   a začal po ní střílet revolverem (asi standartní výbava slovenských řidičů) akorát zastřelil někoho jiného tak ti dva začali ujíždět (ta ženská  co čepovala ten benzín potom zemřela nevíme  na co) pak se ten ´´vrah,, zastřelil a ten poslední to napral s autem pod osobák a zabil posádku za což mu hrozí 25 let. Na konci zjistíme, že to samé se stalo i tomu vyšetřovali a oni byli v nějakém  pekle což byla ta léčebna a stalo se jim to samé nejspíše kvůli tomu, že se jim zabil syn a oba byly toho příčinou (takhle to vysvětlovala nějaká ženská v kině co četla knížku prý ten film není vůbec podle knihy a tam je to vysvětleno lépe než tady) . Konec nedává ani smysl objeví se z ničeho nic nejsou k tomu indicie  jen je řečeno, že ona chlastala a on mu nebyl na pohřbu a vše zařizovala ona tu ženu v černém uvidíme jen na obrázcích a jednom záběru zhruba 10 sekund.  0 procent ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Z Petra Bebjaka sa stáva asi prvý slovenský režisér čo si osvojuje žáner horor/thriller a nie učí sa, ale vie ako správne a presvedčivo budovať napínavú atmosféru a vyťažiť aj z minimálneho množstva rekvizít a výpravy veľmi funkčný horor/thriller podľa americkej šablóny, ktorý ale stále zostáva tuzemský. Tzn. nie je to len lacná východoeurópska hra na Ameriku, toto je cesta akou si z toho amerického vybrať to správne a dobre to napasovať na slovenské (hotel a kúpele, ktoré sú holt naše skrz naskrz, majú atmosféru a možno sa z nich vizuálne dalo vyťažiť ešte trochu viac). V tomto mi Smršť príde dokonca efektívnejšia ako nedávny Bod obnovy, pretože je formálne a technicky konzistentná a nelepí dokopy kvalitné VFX s rozpadnutými dedinskými dvormi. Dá sa ešte zlepšovať a celok lepšie vyladiť, ale toto je dobrá cesta a film, ktorý si podľa mňa ako podarený môžu dať za klobúk všetci. Maštalír a Geislerová veľmi dobrí. Kombinácia The Shining, A cure for wellness a čiastočne The Ring, ktorá by kľudne mohla mať pokračovanie. ()

Reklama

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Tady se někdo snažil napodobit Davida Lynche a pro jistotu si pustil jako inspiraci Blue Velvet. Tohle Bebjak náležitě dojebal. Kdo očekavá knihu, bude zklamán jako já. To, co se v ní odehrává tu sice je, ale jen střípek na kamerových záznamech, které zkoumá forenzní psycholog. Celý přiběh je jiný a vsazen do jakéhosi ozdravného geronto centra a točí se kolem manželského páru, který řeší své neduhy. Takže i silný vztahový drama. Geislerová hraje opét obstojně a snaží se zachránit co se dá. Atmosféra vlastně taky funguje a konec je částečně uspokojujícím mindfuckem. Bohužel je to tak vše a nemám jediný důvod přihodit hvězdu navíc. První velké zklamání roku. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele

Už pri prvom zábere na auto som mal v hlave Shining. Film, ktorý si zobral zo Shiningu to dobré, pridal trošku Lyncha a slovenské prostredie. Skvelé. Peter Bebjak odviedol úžasnú prácu a vytvoril dokonalý thriller a dovolil by som si povedať, že miestami až horor. Maštalír je overrated, ale podľa mňa tu to pekelne dobre zahral. Fakt som bol prekvapený. No a Eva Máziková bola len čerešničkou na torte. Dokonalo sa hodila do filmu. Najlepšie bolo, že by ste už zo samotného začiatku tušili, že niečo nie je v poriadku. Ako film postupoval som sa v tom utvrdzoval. Bolo to veľmi pútavé a sedel som ako prikovaný k sedadlu. Som extrémne prekvapený a nadšený, že stále u nás vznikajú kvalitné filmy, za ktoré sa nemusím hanbiť. Len je to skôr výnimočné. Pretože vieme ako vyzerá momentálna Slovenská kinematografia. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Po nepříliš pozitivních recenzích příjemné překvapení. Pointa sice nikterak originální, přesto mě navzdory roztroušeným vodítkům nenapadla. Vizuálně podmanivé, podzim a poloprázdné lázeňské středisko zkrátka funguje. Převod Karikova specifického stylu na velké plátno se podařil lépe, než bych čekal, že je možné. A to Smršť zrovna nepatří k jeho nejlepším zářezům, proto možná i dobře, že film je spíš něco jako sequel. A že na konci zůstává pár nejasností? Sere pes. Fajn kinozážitek. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama