Reklama

Reklama

Beckham

(seriál)
  • Velká Británie Beckham
Trailer
Velká Británie / USA, 2023, 4 h 45 min (Minutáž: 66–77 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o raketovém vzestupu Davida Beckhama, kluka z chudých poměrů, co to dotáhl až mezi světovou fotbalovou elitu. Uvidíte i zatím nezveřejněné záběry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Fotbalová ikona, která si rozhodně zaslouží dokument na nejvyšší úrovni. Osobně mě překvapily desítky nezveřejněných záběrů ze soukromí, až si říkám, jak to mohl někdo takhle archívovat. Přece jen v devadesátkách fungovaly maximálně domácí kamery a těch záběru je zde požehnaně. Spousta zajímavých věcí, probírán život se Spice, vzpomínky od spoluhráčů aj. Na druhou stranu zbytečně moc se o něm mluví v superlativech, skoro žádné negace, každopádně moc jich asi nemá. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Fotbal nemám ráda, vůbec ho nesleduji a o fotbalistech si nic moc hezkého nemyslím, ale tohle mě bavilo. První dvě epizody jsou hodně podrobné, třetí zrychlí a čtvrtá je jak stíhačka, tam mi hrozně chyběla ta podrobnost prvních epizod, dát tomu o dva díly navíc, tak to tomu vůbec neuškodí. Chyběli mi vztahy s hráči Interu a z francouzského týmu, jak se dostal k tetování, celá jeho aféra je podaná nejdecentněji jak mohla, tam za mě hodně zasáhla Victoria, aby se v tom moc nehrabali na straně Davida, větší prostor jeho projektu Miami by mi taky nevadilo. Jinak story, jak jde hrát do LA je hrozně vtipná, strašně jsem se nasmála. Je mi jasný, že než ten kontrakt podepsal, tak se ani nepodíval na jejich jedinej zápas... a jak tam seděl a koukal na fotbal jak z nejhorší vesnicky ligy...  no a Posh je jen otravná, co na ní vidí opravdu nechápu. Taky chybí, jak zainvestoval do toho jejího modního navrhářství několik desítek milionů a celá ta její značka je dlouhodobě ztrátová, to mi taky přijde, že to bylo jeho vykoupení se z nevěry :) ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem byl, nebojím se to napsat, jedním z největších fanoušků Davida Beckhama v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Dětskej pokoj polepenej plakátama (samozřejmě z Hattricku, resp. ProFootballu, né z Bravíčka, you twats :), měl jsem snad všechny knížky, co tu o něm vyšly, dres ManUnited se sedmičkou, dokonce i takové číčovinky jako hra na prvního PlayStationa, David Beckham Soccer (Kdo napsal místní, btw mizernou, biografii Beckse, aha?). Ano, jel jsem v tom fakt ve velkým. Tudíž jsem se na dokumentární seriál těšil, i když teda hlavně z nostalgie. Výsledek? Netflix dokumenty prostě neumí. Nebo umí, ale pobaví jen diváky v USA. Dokument je mírně dementní, různé situace zbytečně nafukuje (Kdo si ještě dneska vzpomene na červenou kartu na MS '98?), je takový povšechní a ne moc dobrý. Ale jako stroj času do doby, kdy jsem si na hlavě vyholil pruh vlasů nebo vyčesal a odbarvil číro, přesně podle mustru DB7, to zafungovalo docela obstojně. A Becks je sympaťák, ta čtvrtá hvězda spešl pro něj. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Víte jak to s podobnými sportovními medailonky bývá……něco se vynechá, něco se zveličí, něco se přibarví. Ale když celý váš život připomíná těmi nejlepšími manažery vedenou obchodní značku, tak jak asi může vypadat jeho následné zfilmování. Ale já toho kluka spicegirlsového měl (vlastně pořád mám) rád, dokonce jsem měl dres z tržnice s jeho jmenovkou a i pár jeho vlasových kreací jsem v dávných dobách zkopírovat. A tak jsem Beckhama o Beckhamovi zhltl prakticky na jeden zátah a ještě mi zbylo pozornosti pro Victorii. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Beckham vždy patřil mezi mé oblíbené fotbalisty a jeho kopy a pasy jsou dodnes pastvou pro oči. To však nemůže změnit nic na tom, že tento dokument přes nepopíratelnou atraktavitu a skvělé tempo je hlavně mozaikou vzpomínek těch, co ho měli a mají rádi. Takže přes snahu o objektivitu pasáží o nevěře, je tento seriál oslavou výborného hráče, nikoli objektivním zhodnocením jedné fotbalové kariéry. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Britský list Sunday Times provedl fact-checking dokumentu a našel několik případů zjevného upravení skutečných událostí. (Olík)

Reklama

Reklama