Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nějaký hlupák si usmyslel, že zrovna na Štědrý den musí přepravit v obřím dopravním Boeingu 747 do vězení v Los Angeles dva kriminálníky. Sváteční nálada vydrží posádce i civilistům jen do chvíle, než se nebezpečný vrah Ryan a bankovní lupič Stubbs začnou pasažérům starat o zábavu. Tanec smrti přežije z celé posádky jen jedna letuška, což je dost zneklidňující. Tuny znýtovaného plechu teď ve vzduchu drží jen automatický pilot. Jak si ale elektronické obvody bez pevné ruky kapitána poradí s blížící se bouřkou? Oba hlavní hrdinové se zjevně dobře baví, ale policie i vedení letového provozu z toho začínají hromadně šedivět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

5150 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k hereckému obsazení asi zklamání, no přesto vcelku solidní akční snímek, který byl ve své době uveden do našich kin. K tomu nejlepšímu patří bezesporu hláškující záporák Ray Liotta ("Chtěl jsi popularitu, máš ji mít! Budeš první polda v historii, co chcípne na ranveji s vrtulí u prdele!"). ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

!!!SPOILERY!!! No co tohle mělo být... Blonďatá letuška vystřelí mozek úchylnému psychopatovi a sama přistane s letadlem, na které mladý voják dojatý monologem na téma "já to dokážu, jen mi dejte ještě jednu šanci" odmítne střílet. Fajn, to bych ještě jakž-takž rozdýchala, ale rotování letadla kolem vlastní osy a následné vysvobození pasažérů, kteří nemají jako mávnutím kouzelného proutku ani jedinou oděrku? Tak to už chcete vážně moc aneb kéž by to letadlo při průletu onou "nejsilnější bouřkou typu 6" spadlo... ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Další z velkých přešlapů v kariéře Raye Liotty, který je asi jediným pozitivem tohoto filmu, protože psychopati mu prostě jdou a díky jeho zábavnému přehrávání jsem u filmu neusnul. Zbytek ale děs - tuna klišé, dementní scénář a přišerná režie (a to bych od Roberta Butlera, který režíruje už od 50. let, čekal, že se za necelé půlstoletí naučí aspoň průměrnému řemeslu...ani náhodou). ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

S ohledem dobu vzniku se nejedná až o takový průšvih, nicméně film trpí na slaboučký scénář. Skoro všichni se chovají hloupě a Brendan Gleeson má roli, kterou bych od něj opravdu nečekal. Na rozdíl od podobné krávoviny "Hadi v letadle", se tato bere až moc vážně. Nicméně na nudný pozdní večer jednou za dlouhý čas klidně. ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Turbulencia ma zlakala najma vdaka mojmu top one hercovi Brendanovi Gleesonovi, skoda ze zmizol spred kamery po niekolkych minutach. Herecke vykony boli vsetky uplne nezdarene a najma zo zaciatku sa na hercov a herecky nedalo ani pozerat, a to tam hralo dost znamych hercov. Osobita kategoria je Campbell ktory si zahral pilota a pripominal mi oscaroveho Chrisa Coopera, ten posobil ako jediny profesionalne. Butler teda natocil dost velku kravinu, aj ked sa mi to pred zhliadnutim ani nezdalo, ved LIotta a Gleeson slubuju vela, rovnako ako Elizondo. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Clinton v New Jersey, v Los Angeles v Kalifornii a v New Yorku. (rafix)

Reklama

Reklama