Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký akční film vystavěný z tradičních žánrových prefabrikátů nepostrádá nic z toho, co od něj fanda očekává, zejména pak akci, přestřelky a boj muže proti muži na všechny způsoby. Hlavní postavou je vynikající bojovník Nick Gunnar, který vede skupinu mezinárodních žoldáků na nevelký ostrov v jihočínském moři. Jejich úkolem je donutit domorodce, aby prodali jisté společnosti těžební práva na obrovské nerostné bohatství, které se tu marně snažili získat už mnozí. Jsou tvrdí, precizně vycvičení, až hazardérsky odvážní, sebejistí a připravení bojovat do posledního dechu. Jenže všechno je nakonec tak trochu jinak, protože Gunnar se ostrově setká s přátelským přijetím, je ohromen jeho nádherou, kterou by těžba nerostných surovin zcela zničila a navíc se zakouká do jedné z místních krasavic a skamarádí s jejím malým synkem. A tak se nakonec parta žoldáků postaví na stranu domorodců aby hájila jejich zájmy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (124)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Akční snímek nepostrádající nejen důvtip, myšlenku či citovou stránku hlavní postavy, ale i očekávanou naivitu a bezbřehost. Co je však nejzajímavější, málokdo si všimne, že celé dějství je vyobrazeno podle několika velice známých scén z několika starších, převážně akčních snímků. Už začátek, kdy je Nick Gunnar přemlouván k akci a kdy on pronese že už to nedělá, připomene Ramba. Následuje sestavování jednotky po vzoru Sedmi statečných. Tento western dá o sobě vědět ještě několikrát, jako například ve scéně s Jamaalem obklopeného dětmi. A džungle jako taková? Co takhle Nezvěstní v boji? Napadení ostrova jako z Dvojitého zásahu. Dalo by se pokračovat, neboť rozpoznatelných snímků je tu víc. Film jako takový samozřejmě žádnou peckou není. Děj je místy hodně zkratkovitý a bez logiky. Je na něm vidět i malý rozpočet. Jako nenáročný akční zábavný film však může posloužit dobře a to snad i bylo hlavním tvůrčím úmyslem. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, ze kterých jsem byl na větvi jako škvrně a po shlédnutí na prahu 30ky se mi líbí úplně stejně. První dvě třetiny nám představí různorodý tým Nicka Gunnara, záporáka (kterej má co má pořádná svině mít) a kmen domorodců. Fajn na tom je, že i když se film občas snaží těžit z jakože tajemné kultury kmene, tak si stejně dobře z podobných filmů udělá legraci. Poslední třetina je fajnová akční řežba, která si nezadá nic s masakrem v Rambovi apod. (dobře trošku přeháním) Každopádně pro mě super překvapení a 80 procent. ()

Reklama

Wishkah odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby byla jiná a propracovanější zápletka a místo Listera, Guineeho a ostatních by tu pobíhal Sly, Schwarzenegger, Seagal, Van Damme a Willis s čínskými spojenci Jet-li a Jackie Chanem tak by ten film dostal pět hvězd bez komentáře. Ale ani jedno tu bohužel není a mě zbývá jen moje fantazie a tenhle obrovský paskvil, který je hrozný od prvního chlapa, který nosil na place kafe až po posledního ze skupiny českých překladatelů, kteří neví jak se anglicky píše Švéd ()

Klay 

všechny recenze uživatele

Pohodová slátanina s překvapivě dobrým Lundgrenem, která mě ani chvíli nenudila. Akce je dostatek, exotické prostředí průměrného Čecha vždy potěší a navíc je to i celkem sranda. Jedno klišé stíhá druhé, charaktery jsou vykreslené vesměs černobíle (s jednou čestnou výjimkou), hlavní záporák je tak zlý, až se stává parodií sebe sama....no prostě 100 minut béčka, které utečou jak voda.2,5* ()

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Film jehož originální název Men of War je skutečný překladatelský oříšek a údajně několik jazykových expertů z celé republiky diskutovali asi 1/2 roku na co nejpřesnějším názvu, výsledek dopadl nad očekávání překlad názvu Men of War je na" písmeno "přesný -- Švéd !! S ohledem na to o jakou sračku se jedná mám dvě podezření, buď jsme chtěli nasrat švédy a nebo se film prodává i v cestopisných obchodech. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení scén z ostrova probíhalo v Thajsku, konkrétně ve městě Krabi a v zalesněné oblasti Phang Nga. (Riker)
  • John Sayles napísal scenár v lietadle na ceste do Tokia. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama