Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V New Yorku byl zabit kubánský velvyslanec. Aby se předešlo dalším útokům teroristů na kubánsko-americké konferenci v Praze, CIA tam pošle jednoho z nejlepších federálních agentů Michaela Danea. Na letišti ho vyzvedne přítel Alex a odveze ho za šéfem evropského štábu Dickem Powellem, který předá Daneovi fotografie střelce je to Simone Rossetová, která nyní žije v Praze pod jménem Jana Mitlová. Dane ji má okamžitě odklidit.
Mitlová vlastní s přítelkyní kavárnu. Dane tam zajde, Mitlovou se mu podaří chytit a s Alexem jí píchnou uspávací injekci. V autě, kterým ji převážejí, se Jana probere, dostane se z pout a vyskočí z auta. Muži jsou při jejím pronásledování zadrženi policií, protože Alex začal střílet, a Mitlová jim uprchne. Ovšem jen pro tuto chvíli... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

castor 

všechny recenze uživatele

Ted Kotcheff, který stojí za prvním Rambem, v době, kdy už byl dávno v šedi průměru, natočil v pražských lokacích akčního Střelce. Je to už pár let, co jsem ho naposledy viděl, ale jedenatřicet procent mi přijde docela krutých. Pár slušných akčních momentů to mělo, obrovitý Dolph Lundgren nebyl k smíchu při každém druhém záběru a ta čeština v ulicích taky pobaví. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ďalšia typická Lundgrenovina, tento krát ale zo sympatickým prostredím Prahy. Námet by nebol najhorší, keby si režisér Ramba Ted Kotcheff nedošiel do Prahy na výlet. Buď chlapík zabudol ako tie akcie točil v Rambovi, alebo ich Stallone točil zaňho, pretože tento film by som sa fakt bál vydať aj do sveta keby som natočil pecku akou bol Rambo. Lundgren ma skratka smolu aj keď sa snažil, ale Rambo z neho nikdy nebude a nepomohol mu k tomu ani ten spomínaný režisér Ramba. 50% - 2* ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren v Praze, pohled na spoustu našich historických budov i ostatních památek, ženská coby drsná vražedkyně (sniper), přeskakování po střeše našich starých komunistických vlaků (co mimochodem jezdí dodnes) – inu proč ne, jen kdyby to nebyla taková srágora. Pár zajímavých akčních scén to mělo, občas jsem se zasmál, jen kdyby celkový vizuál nebyl tak trapný a příběh chujovsky napsaný. V jedné z vedlejších rolí potěší John Ashton, kterého mám rád ještě z Policajta v Beverly Hills. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

DVD jsem si sehnal ne proto, že bych obdivoval Dolpha nebo chtěl vidět akčňák z devadesátých let, ale kvůli tomu, že se natáčel v Praze a že se ucházel o Českého lva (nebýt toho, asi bych o něm nevěděl). Nečekal jsem nic dobrého, ale film mě místy potěšil, např. česky hovořícími komparzisty nebo zahraničními herci zápasící s naší mateřštinou. A až mě zarazilo, do jaké míry se podobá o něco starší (italsko-české) produkci s Franco Nerem Zkouška paměti. Nahá ženská tu není v posteli, ale ve vaně, nechybí návštěva hřbitova, Praha vypadá o malinko lépe resp. méně sešle. Odvážil bych se říct, že je Střelec i o ždibec lepší resp. ne tak ubíjející, ale zase nemá Karla Rodena. ()

charge 

všechny recenze uživatele

Já teda nevim, ale mě se tohle docela líbilo, ne že by to bylo něco kdovíjak super, ale minimálně dobrej film to je a i když jsou některý pasáže docela k smíchu, já se slušně bavil a co víc, hlavně se nenudil, nebo možná mám drobnou slabost pro zahraniční filmy, který se odehrávaj skutečně v Čechách a ne jako MacGyver v Československu za hluboký totality, kde je k vidění třeba vojenský auto s nápisem "sanitka", nebo marnotratnej výplod VB Mat po česku ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se také v bývalém vojenském prostoru Milovice. (M.B)
  • Natáčať sa malo pôvodne v Paríži, ale producenti sa nakoniec rozhodli pre Prahu, kvôli nižším nákladom a exotickejšiemu vzhľadu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama