Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh o problematických dospívajících, pěstounské péči a také o lásce ke zvířatům a poutu, které lze mezi člověkem a zvířetem navázat. Obsazení vévodí tehdejší vycházející hvězda Jason James Richter. Vždy se rád z nostalgie na tenhle film podívám, protože jsem v 90. letech vyrůstal a už tehdy jsem ho viděl několikrát. Vše podporuje také dobrá hudba. Rozhodně můžu doporučit. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Salana Eyoung Ayessis. Willy je jeden z mých nejoblíbenějších rodinných filmů z devadesátek spolu se Sám doma nebo třeba Tátou v sukni. Má to své dětské kouzlo, jasně vytyčená dobrá a zlá strana, v hlavní roli zvíře. Milý film s dramatickou i dojemnou stránkou. A také skrze nostalgie to mám rád a neohraje se to. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

„Willy, skoč! No, tak skoč. Já vím, že to dokážeš!“ křičel na přístavním molu zoufalý Jesse a diváci seděli se zaťatými pěstmi. Obrovský černobílý krasavec si v prvním díle dokonale získal publikum. Ideální rodinný film, střižený na nedělní odpoledne, ideální porce klišé, ideální happy-end. A navrch suverénní Basil Poledouris a Michael Jackson.. mít děti, určitě bych je vzal na podobně laděnou naivní pohádku, než je vychovávat na dnešní nabídce - to by mi z nich vyrostly pěkní hajzlíci :-) ()

TEKAS 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem milovala jako malá. Co já se u něm nabrečela... Byla jsem platonicky zamilovaná do hlavního (lidského) hrdiny (u Keika to není ani třeba říkat, kdo by ho nemiloval...). 13 už mi není, hlavního hrdinu už teda nežeru, ale na film mi zůstanou rozhodně pozitivní vzpomínky. Sentiment zůstává. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Po dlhých 6 rokoch som sa k tomuto filmu opäť dopracoval. Zachráňte Willyho bol jedným z filmov môjho detstva a zostane jedným z mojich najobľúbenejších filmov až dosmrti. Tá skvelá atmosféra začiatku 90. rokov je neopísateľná, vtedy sa ešte točili dobré filmy nie ako dnes. Žáner rodinných filmov v dnešnej dobe úplne upadá. Výborná hudba Basila Poledourisa, zručne remeselne zvládnutá réžia s úžasným citom pre detail, Richterov životný herecký výkon a emocionálne pôsobivé scény robia z tochto filmu jeden z najlepších rodinných filmov vôbec. Škoda že pokračovania ničia povesť tomuto v rámci žánru majstrovskému počinu! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Tento film je jediný ze tří dílů, ve kterém hraje Williho skutečná kosatka Keiko. V dalších dílech již byl nahrazen robotickou maketou. (freelex)
  • Kosatka Willy byla v drtivé většině filmu animatronická. (Pumiiix)

Reklama

Reklama