Reklama

Reklama

Kid

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Kid vznikl na počátku dvacátých let jako první Chaplinův celovečerní film. Svým dojemným a současně velmi vtipným příběhem sklidil ihned po premiéře ohromný ohlas diváků a nadšení kritiky. Tulák Charlie se v něm ujímá nalezeného dítěte, jež se snaží s upřímnou láskou vychovávat. Ani v nejdramatičtějších momentech však film neslevuje ze skvělé zábavy... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (327)

RHK 

všechny recenze uživatele

Dojemný a zábavný film o tulákovi, který se ujme odloženého novorozeněte Jackieho a vychová je. Geniální Chaplin dokáže vyprávět svůj silný příběh jen s minimem titulků a umně míchá příběh otcovské lásky s komediálními prvky. Měřeno očima dnešního diváka je to na 4 hvězdičky, ale za rok vzniku 1921 můžu bez obav jednu hvězdu přidat, Chaplinův první Tulák a zároveň první Chaplinův celovečerní snímek byla tehdy naprostá filmová bomba a výjimečným filmem zůstává dodnes. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=nTlUxNzt5Kw P.S.: Kongeniálně hrajícímu malému Jackiemu Cooganovi to tady sluší podstatně více než jako plešatému tlustému strýci Festerovi v Rodině Addamsově o 43 let později. A Charlie se za tu dobu v podstatě nezměnil. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Charles Chaplin .. Charlie Chaplin byl pozoruhodný tvůrce. Mimo výtečného, osobitého komediálního herectví, kterým dával svým filmům nezaměnitelné kouzlo většinou stál mimo jiné za tvorbou scénáře a také seděl na režijní stoličce. Jeho Kid je jednoduchou strukturou velice veselý a zároveň smutný snímek. Nalezené dítě totiž změní život chudého, ovšem starostlivého člověka od základů. Velmi krásný film, který příjemně baví a pohladí po duši. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Charlie Chaplin přechod na delší formát nepodcenil a za základ Kida použil jednoduchý melodramatický příběh. Pokud sliboval film, který vzbudí smích a možná i slzy, tak to funguje ještě po století. Herecké partnerství s Ednou fungovalo dlouhodobě a Jackie Coogan byl takovou malou výhrou. (Viděno v kině s novou hudbou Laca Décziho, která k tomu celkem pasovala.) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ako málo stačí k dokonalosti! Nádherný jednoduchý tragi-komický príbeh, ktorý zaujme svojou prirodzenosťou, naivitou ale hlavne dojemnosťou. Chaplin vo svojej roli je jedinečný a dôveryhodný, chlapček strašne milý a ich spoločný vzťah ozaj krásny. Príbeh smeruje do ozaj skvelého konca. 90%. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

[původní verze] Nejlepší létající pes v dějinách filmu! Jinak s Chaplinem kamarádi asi nebudeme. Ta jeho postava mi připadá šíleně creepy, k čemuž pomáhá asi i povědomí o komikově osobním životě. Nicméně dát do jeho okolí malé dítě mi nějak z přirozenosti přijde jako holý nerozum. Většina plebsu, kdyby měla k dispozici stroj času, tak ho využije, aby varovala své staré já, zabila Hitlera nebo podobný klišé. Kdo má ale skutečné srdce, tak ten by se přenesl na natáčení Kida a zabránil tomu, aby se Chaplin ocitl na stejném place s Litou Grey. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (17)

  • Jackie Coogan (Kid) byl při natáčení doprovázen svým otcem Jackem Cooganem. Ten ve filmu dostal několik malých rolí - můžeme ho vidět jako kapsáře v noclehárně. (SeanBean)

Reklama

Reklama