Reklama

Reklama

VOD (1)

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (459)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ke zdejším komentářům není co dodat, s většinou naprosto souhlasím - jde o skvělý film s inteligentním scénářem, kombinaci krimi thrilleru a psychologického dramatu, vše říznuté střídmou porcí akce. Herecké obsazení se obzvlášť povedlo, perfektní výkony ústřední dvojice a ostatním hercům není co vytknout. K dokonalosti chybí jen málo - 85%. Po druhém shlédnutí po letech už to není taková sláva, zralejší divák vidí logické ažury, ale i tak jsem se dobře bavila. 75% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Danny Roman patří k nejúspěšnějším chicagským kriminalistům. Jenže pak se mu parťák svěří, že podle jeho informátora došlo ke zpronevěře dobročinného policejního fondu, a vzápětí je zavražděn. Krátce nato vnikne k Dannymu tým inspektora Niebauma a objeví tu podstrčené účty ze zpronevěřeného fondu a také důkazy o tom, že zastřelil svého partnera. Od dosud úspěšného člověka se všichni odvrátí a ještě to celé nafoukne tisk. Zoufalý muž se zabarikáduje v budově a drží tu jako rukojmí Niebauma, jeho asistentku, práskače Rudyho a velitele Frosta. Odmítá je propustit, dokud nebudou odhaleni skuteční pachatelé. Vyjednavač Chris Sabian se pokouší Romanovi dostat pod kůži a ovlivnit jeho jednání. Jenže Roman jeho strategii a manipulace dobře zná - sám je užíval. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná. A celé to bylo zdlouhavé. nezajímavé a vesměs nic extra nepřišlo. A ze Samuela L.Jacksona a Kevina Spaceyho dělat nějaké akční hvězdy také nepovažuji za právě nejlepší nápad. Levný film, který tápe, jak by zaujal. 20% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Rok poté, co nám práci policejních vyjednavačů přiblížil Eddie Murphy v Policajtovi ze San Franciska, si svou polívčičku přihřál i Samuel L. Jackson s Kevinem Spaceym. Tentokrát bez honiček a výbuchů, ale v hávu konverzačního paranoidního thrilleru. Skvělý námět (nemělo by se to spíš jmenovat Vyjednavači?), ale zpracování mi už tak nesedí, obzvlášť pak Samuel L. Jackson. ()

L0ra 

všechny recenze uživatele

Film "Vyjednávač" (The Negotiator) z roku 1998 je napínavým thrillerem, který nabízí skvělý herecký výkon ze strany hlavních představitelů, Sama Jacksona a Kevina Spaceyho. Film je plný napětí, intrik a nečekaných zvratů, které diváka drží na pochybách až do posledních chvil. Příběh filmu se odehrává v Chicagu, kde detektiv Danny Roman (Samuel L. Jackson) je obviněn ze zločinu, který nespáchal. Když se snaží najít důkazy své neviny, rozhodne se vzít do rukou vlastní osud a unese rukojmí. Protože je zkušený vyjednávač, požádá o pomoc svého kolegu z policejního oddělení, Chrise Sabiana (Kevin Spacey). Společně se snaží najít pravdu a vystopovat skutečného pachatele zločinu. Hlavní předností tohoto filmu jsou skvělé herecké výkony, zejména Samuel L. Jackson a Kevin Spacey. Jejich dialogy jsou velmi napínavé a poutavé, což diváka nutí přemýšlet nad tím, co se bude dít dál. Důležitou roli hrají i vedlejší postavy, které jsou dobře napsané a dobře ztvárněné. Režie filmu je velmi zdařilá. Film je skvěle natočen a řazení scén je velmi poutavé. Kamera se pohybuje v jednotlivých scénách velmi dobře a zachycuje napětí, které v tomto filmu převládá. Celkově lze říci, že film "Vyjednávač" je velmi dobře natočený a napínavý thriller s vynikajícími hereckými výkony a poutavým příběhem. Pokud máte rádi filmy tohoto žánru, určitě si ho nenechte ujít. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Ačkoli Jackson je dobrý, scénář nemá slabinu a všechno funfguje jak má, všechny a všechno tu dokonale zastínil Kevin Spacey. Je dokonalý v akci i doma, kdy se marně snaží vyjednat příměří mezi dcerou a matkou zamčenou v koupelně.. :-) P.S. 2014: Ani po letech neztratil nic ze svých kvalit. inteligentní, napínavé, s vynikajcimi dialogy, špetkou akce, které nechybí ani několik obratných maličkostí, které to celé povyšují vysoko nad žánrový průměr. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Pôvodný koniec zahŕňal mexickú patovú situáciu so stopäťdesiatimi policajtmi mieriacimi zbraňami na protagonistov na železničnej stanici. Kevin Spacey namietal proti tomuto koncu, pretože mal pocit, že také verzie boli sfilmované už mnohokrát predtým, a tak to prepísali. (Arsenal83)
  • Dannyho (Samuel L. Jackson) manželka zmiňuje jméno syna Jeremyho. Jeremy Roenick je jméno hokejisty hrajícího za tým Chicago Blackhawks ve městě, kde se film natáčel. (Conspi)
  • Natáčanie Dannyho Romana (Samuel L. Jackson) a rukojemníkov v kanceláriách pre vnútorné záležitosti prebiehalo v štúdiu v Los Angeles v Kalifornii. S cieľom simulovať panorámu Chicaga, ktorú je možné vidieť pri pohľade z okna, bol pomocou šiestich kamier nasnímaný plagát s rozmermi cca 50 na 12 metrov, ktorý bol priamo v Chicagu a ten potom vložili do filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama