Reklama

Reklama

Král síly: Příběh Rickyho

(festivalový název)
  • Hongkong Li wang (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý Ricky je za vraždu poslán do vězení. Zde vládne sadistický boss a řada gangů. Téměř okamžitě po příchodu do věznice se Ricky dostává do konfrontace s místními kápy, kteří zjišťují, že Ricky není žádný otloukánek. Naopak, Ricky je mistr kung fu s nadlidskou silou. Svoje protivníky doslova cupuje na kusy a proráží pěstmi. Je absolutně neporazitelný, nebo šéf věznice skrývá esa, která Rickyho řádění utnou tipec? A jaký je vlastně skutečný důvod Rickyho uvěznění? (Flipnic)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (79)

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Tady asi není co moc rozepsat. Totální gore-fest plný skvěle gumových a kečupových efektů, absurdního humoru a vtipných záporáků. Moc mě bavili i místy dojemné či vážnější momenty, které sice v celém v tom masakru působili bizarně, o to ale lépe v céle té atmosféře fungovali. Výborná řežba. PS: Hongkongský Braindead bych tomu neříkal, je to prostě typicky drsnější Hong-Kongská škola infůzla gumovými efekty západních béček z osmdesátek. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Doteraz som netušil, že sa do kung-fu mlátičky dá napchať tak extrémny gore splatter ( Tarantino sa oproti tomuto vo svojom KILL BILL VOL 1. vôbec nechytá ). To, že je to už sama o sebe kravina, sa dá prekusnúť práve vďaka over the top brutalite. Podradný film, ktorý ale tomuto výrazu robí dobré meno. ()

Reklama

t_gon 

všechny recenze uživatele

Taková japonská verze Braindead zasazená do vězeňského lágru. Klasická schémata podobných filmů z tohoto prostředí, pěkně dementní dialogy a celková zápletka je převratná jako jídelníček v komunistickém lágru. Ale co, zde se jedná pouze o Gore jatka, jež jsou vcelku se solidním kung-fu stylem (na svou dobu) v podání Rickiho slušnou zábavou na kratší odpoledne... ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tohle vězení je mimořádné nejen kvůli tomu, že zde místní sadistickej šéfík pěstuje opium, ale i kvůli tomu, že sem nastoupí na výkon trestu Ricky - a to není jen tak obyčejný chlapík. Ricky disponuje neuvěřitelnou silou a pouští se do křížku s místními bossy jednotlivých částí úseků vězení, včetně jejich posluhovačských vězňů a práskačů. Vzniká tak neskutečnej humornej gorefest, který vrcholí závěrečnou ultimátní scénou s hlavním velitelem věznice, který naroste do nebývalých rozměrů a jde si to rozdat proti Rickymu. To je fakt meatgrinder!!! Nebál bych se srovnání s ranými filmy Petera Jacksona - Bad taste nebo Braindead, zejména humornou složkou a maskérskými efekty. ()

tarponko 

všechny recenze uživatele

Tak toto je taká neskutočná zlátanina blbosti, kung-fu, brutality, prúdov krvi a absurdnosti, že to ani nie je možné. Videl som to už hodne dávno a nedávno som tu na tento skvost natrafil a nemôžem sa prestať na tom smiať. Hororová stránka filmu ma nejak nezaujala, ale za to tá komediálna mi to vynahradila. Kto nevie čo si pustiť večer po namáhavej robote, má rád vo filme trošku viac krvi ako je obvyklé a nechce nič zložité na pochopenie, len sa hodiť do kresla a vychutnať si masaker aký tu nebol od čias stredoveku tak toto je ten správny film. S nežným pohlavím to ale radšej nepozerajte :) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • V původním manga komiksu je Rickymu 21 let, zatímco Siu-Wong Fanovi bylo při natáčení pouhých 18. (Caelos)
  • Ke konci filmu, kdy Ricky (Siu-Wong Fan) rozbijí vězeňskou zeď, můžeme vidět lana, která byla použita na její stržení. (Hem.m)
  • Jedná se o první film z Hong Kongu, jenž se dostal do kategorie CAT III, a to kvůli násilí, nikoli sexu. (Caelos)

Reklama

Reklama