Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Dawson je laskavý, ale jeho duševní vývoj je zhruba na úrovni sedmiletého dítěte. Pracuje v kavárně a miluje písničky Beatles. Když tulačka Rebecca, která u něj krátce bydlela, porodí holčičku a uteče, stává se nečekaně otcem. Začne se o Lucy Diamond neobratně starat. Pomáhají mu přátelé, především laskavá sousedka Annie Cassellová. Dívenka roste a Sam, který se cítí být nejšťastnější na světě, ji bezmezně miluje. Zvládá všechny překážky, dokud si ho nevšimne až příliš aktivní sociální pracovnice Margaret Calgroveová. Když se chytrá Lucy přestane učit, protože nechce být chytřejší než tatínek a Sam na oslavě jejích narozenin ztropí výtržnost, tak Margaret zakročí a holčička je svěřena do ústavní péče. Sam na radu kamarádů hledá nejlepšího právníka, aby mu pomohl získat dceru zpět. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (368)

swamp 

všechny recenze uživatele

"OK, remember when Paul McCartney wrote the song 'Michelle' and then he only wrote the first part, Annie said. And then he gave that part to John Lennon, and he wrote the part that said, 'I love you, I love you, I love you.' And Annie said that it wouldn't have been the same song without that..and that's why the whole world cried when The Beatles broke up on April 10, 1970." Mix Forresta Gumpa a Rain mana. Excelentní výkon Seana Penna a nadějné Dakoty Fanning (ta podává skvělé výkony stále..např. ve filmu Man on fire). U tohoto snímku bude asi hodně záležet, jakou máte zrovna náladu. Mě opravdu dojal. "All you need is love." ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“A dostaneme balónik všetci, alebo len ona?” :) Od samého úvodu sa tlačí na pílu, čo si vôbec nemyslím, že bolo zapotreby. Je to škoda, lebo solídny námet tak miestami zabíjalo vynucovanie pocitov, ktoré by sa dostavili tak či onak samé od seba. Ale film je to veľmi pekný, dokonca miestami celkom vtipný, malinká Dakota krásna, herecký výkon Penna nadštandard. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Proč se tvůj táta chová jako retard ??" - "On je !!" Další Pennova zbytečná snaha pozdvihnout špatný film.. Jednomu se zdá opravdu velmi bolestivé sledovat tak skvostného herce, jak se trápí v kleci několika pomýlených gest a šklebů, čímž sice dává vyniknout malé Dakotě Fanning a tradičně jisté Michelle Pfeiffer, které se však rovněž nedokáží vymanit z tvůrčího sevření, když jim režisér Jessie Nelson opakovaně svou neschopností nasazuje nelsona.. Emocionálně v jistých pasážích nesmírně silný snímek, který však se zvlášť zde hloupoučkým beatlesáckým poselstvím, že vše, co člověk potřebuje, je láska, může náročnějšího diváka jen těžko uspokojit.. Velmi bizarní, byť i dík tématu a proměnlivosti emocionálního napojení na diváka v jistém smyslu zajímavá, plačka, při níž by si ostudu uřízli i větší machři.. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděla několik filmů o lidech, kteří jsou "jiní", a "Jmenuji se Sam" je z nich nejslabší. Sean Penn podal samozřejmě výborný herecký výkon, ale na Toma Hankse nebo Dustina Hoffmana nestačí. Navíc mi zde byla velice nesympatická malá Dakota Fanning v roli Lucy. Na sedmileté děvče mi zkrátka připadala moc vyzrálá, inteligentní a tak vůbec. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to americky naivní, je to dojáček (ale ne vyděračka!), ale je to takové milé a co víc, je to fakt luxusně zahrané. A to nejen ze strany naprosto fenomenálního Seana Penna, kterému jsem žral každé gesto a mimický záchvěv, ale taky ze strany Michelle Pfeiffer, jež mi je jindy obvykle docela nesympatická. A nesmím zapomenout na mrňavou Dakotu Fanning, kterou považuju za jednu z vůbec nejlepších dětských hereček své doby. Nevím co místní smetánka blázní, špatný film to rozhodně není, naopak. "Daddy, did God made for you to be like this or was it an accident?" ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Tohle je oblíbený film francouzského politika, bývalého prezidenta Francie, Nicolase Sarkozy. (SONY_)
  • Když Dakota Fanning získala roli Lucy, byla tak šťastná, že několik hodin údajně skákala po své posteli a smála se. (zajda404)
  • Scéna, kde Sam, Lucy a Samovi přátelé s balónky přecházejí ulici, je narážka na slavnou fotografii Beatles z obalu alba "Abbey Road", kde přecházejí silnici. (HappySmile)

Reklama

Reklama