Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavý příběh o pátrání po vrazích mladé studentky. Skupina mladíků z prostředí takzvané zlaté mládeže se bavila tím, že se zmocňovala dívek, aby je přiměla ke skupinovému sexu. Jednoho dne unesli z vysokoškolského klubu studentku 1. ročníku a znásilnili ji. Na rozdíl od jiných obětí ale tentokrát studentka nechtěla o svém ponížení mlčet, a proto musela být umlčena. O tom, kteří z únosců se stanou vrahy, rozhodne v její přítomnosti los. Nad ránem dívku odvezou k řece a utopí… Snímek režiséra a kameramana F. A. Brabce podle scénáře M. Zinnerové je vzdáleně inspirovaný skutečným zločinem. Uměleckými postupy obnažuje obludnou podobu egoismu, cynismus a bezcitnost při zacházení s lidskou bytostí, a usiluje o renesanci svědomí, soucitu a lidskosti. Film je doslova nabit hereckými hvězdami. Zaujme excelentní výkon J. Bartošky či M. Stropnického jako hlavního vyšetřujícího nebo obsazení hereckých rodin do rolí filmových rodičů a dětí (B. Polívka a A. Polívková, A. a D. Švehlíkovi). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (279)

Davson 

všechny recenze uživatele

Celý film Brabec ukazuje, že je výborný kameraman a své vynikající záběry doplňuje zajímavou a hezkou hudbou. To je ovšem vše, co se dá na Boleru ocenit. Zbytek je čistokrevná nudná slátanina. Zápletka je sice jednodušší, ale množstvím postav a chabým scénářem to dokázala paní scénáristka zamotat, že se divák ve filmu ztrácí a na mysl mu přicházejí myšlenky, o čem to vlastně je a proč se na to dívá? Jako detektivka to totálně vyhořelo a jako thriller dvojnásob. Někteří herci sice předvádějí dobré výkony, ale neutralizují je špatná výkony jiných herců. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Musim povedat, ze je to asi jeden z najhorsich filmov co som mala cest v poslednej dobe vidiet. A to som si myslela, ze cesky film nemoze az tak sklamat. Ale uprimne povedane, bola to hroza. Ani som to nedopozerala...Nedalo sa. V ziadnom pripade neodporucam nikomu. Hrozne dialogy, este horsia hudba, ktora by mi mozno inde nevadila, zle herecke vykony, uplne nejasnosti, nudne, rozvlacne, bez pointy. Jedna velka katastrofa. ()

Reklama

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film mam takovou zajimavou vzpominku. V nasem kině se konala čerstvá městská premiéra a Bolero přišel osobně uvést pan F.A. Brabec s paní Brabcovou. Měli kratičký proslov a s přáním příjemného pokoukání a upozorněním, že po filmu bude následovat beseda, se odporoučeli do vedlejší restaurace na červené víno - podávají ho ve spec. keramickým džbánku připomínajícím květináč a vždycky, když ho přede mě postaví mám chuť do něj hodit pugét kopretin. Film ušel. Sice žádný zázrak, ale pobavil. Efáčka se vrátila do sálu s doměním, že budou debatovat s lidmi, ale k mému zděšení většina přítomných odcházela (včetně mě - musel jsem, nebyl čas) a to mě, jako člověka považujícího filmový průmysl za stěžejní a vážícího si každého tvůrce, mrzelo. Vstal jsem, sebral odvahu, vzal s sebou svou dnes už strašně bývalou přítelkyni a štrůdloval jsem si to směrem k Brabcům. Najednou jsem stál tváří v tvář FAB a stiskl mu ruku. Gratulace ho zřejmě potešila a na oslavu začal nenápadně svádět mojí horší polovičku (což jsem si vykompenzoval díky paní Brabcové). Tak to jen tak pro příště.... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když po cestě z diskotéky zmizí mladá studentka, nikdo nepochybuje, že vrah bude brzy odhalen. Ale hodiny, později i dny a týdny ubíhají, a vrah (nebo vrahové) stále uniká... F.A. Brabec si pro svůj film Bolero vybral skutečné události z 80. let, a pokusil se je převést na filmové plátno. Nutno podotknout, že i přes velmi pomalé tempo (které je F.A. Brabcovi vlastní) se mu to docela povedlo, a určitě se nudit nebudete. Na druhou stranu film nepřináší nic extra, co bychom nikdy neviděli. Režisérovi se pro film podařilo přemluvit kvatna známých tváří, což určitě také potěší. Suma sumárum, jako epizoda v Kriminálka Praha by to bylo super, jako celovečerní film průměr ... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak si tak pročítám zdejší komentáře, jejichž stáří je poměrně často kolem deseti let, tak mě to nutí zapřemýšlet nad tím, zdali tehdejší divák byl k českému filmu daleko shovívavější a nebo je český film dneska někde úplně jinde. Bolero je totiž absolutní sračka, kde hlavní herci melou kraviny, vedlejší sem tam něco hrajou a příběh je asi tak normální, jako když Zlín vyhraje ligu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • V Praze se mj. natáčelo v areálu Výzkumného ústavu vodohospodářského na Císařském ostrově, v Průmyslovém paláci, v Nuslích, ve Vršovicích, na Břevnově, Novém městě a Vinohradech. Chatu Aksmana hledejte západně od nádrže Orlík (Bohostice, č. 82) a jeho rezidenci ve Vonoklasech u Prahy. (hippyman)
  • Anna a Bolek Polívkovy a David a Alois Švehlíkovy, kteří ztvárnili rodiče a potomky, jsou ve stejném rodinném vztahu i ve skutečnosti. (Olík)

Reklama

Reklama