Reklama

Reklama

Animovaný film Asterix a Vikingové je adaptací původního komiksu Asterix a Normané. Příběh začíná, když náčelník vesnice obdrží zoufalou žádost o pomoc od svého bratra v Lutecii. Ten potřebuje, aby se z jeho syna stal pořádný muž a tak jej poslal do galské vesničky. Mladík je nejprve znuděný ze strohosti venkova, tato nuda se však velmi rychle změní, když připlují vikingské Drakkary. Vikingové však nepřišli plundrovat a ničit, ale naučit se novým věcem, jako je například strach. A toho má mladík v sobě dost a tak jej unesou. (SPI Film)

(více)

Recenze (245)

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Tu si dovolím nesúhlasiť s väčšinou užívateľov databázy. Asterix a Vikignovia sú po štyridsiatich rokoch existencie galského mýtu azda najlepším dielom série. Vizuálne je to úchvatné dielo, moderný look a spracovanie Asterixovi jednoducho prospeli. Príbeh je už tradične variáciou na predchádzajúce a vtipov fakt nie je veľa, ale sú to zase tí sympatickí, svieži hrdinovia, ktorých si pamätám z animáku Asterix v Británii. Má to navyše čosi ako hmatateľnú atmosféru, dobrú gradáciu a kvalitné "akčné" scény, takže za mňa veľký palec nahor! (80%) ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Už od začátku jsem si říkal "A do háje!". Časy Asterixe už jsou asi pryč. Původní filmy byly výborný a i ten českej dabing ušel. Dneska je českej dabing pro mě tak nesnesitelnej, že se koukám na originál. Tohle jsem v češtině zkousnul, ale s menší újmou na zdraví. Příběh klasickej, to nový kreslení celkem taky ujde...možná jsem těch 70 minut moh dělat něco jinýho, ale co. I když, párkrát jsem se zasmál, to zase jo. Hlavně u Abby a Ikey. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Můj maličky francouzský hrdina a jeho velký přítel jsou zpět. Snad bych ještě i někde našel staré komixy, které jsem hltal ve velkém. Nepřekvapí tedy, že jsem rád za každý návrat těhle sentimálních ikon mládí. Trailer však naznačoval opět hranou verzi - no a jsem rád, že se autoři nakonec drželi klasického 2D. Plochý animák jsem delší dobu neviděl takže moje chuť na nového Asterixe byla o to větší. A jak to nakonec dopadlo? Pořád je to zábava, která sice na staré klasické díly nemá, ale koukat se na to dá pořád poměrně sympaticky. Tvůrci šli s dobou a do příběhu vložili pár moderních odkazů, teď se dá jen spekulovat jestli to bylo dobře či špatně - osobně mi to nevadilo, ale ani mě to nějak nenadchlo. Až snad na SMSku :). Čekejte tedy oddechový animák staré školy, podpořený několika povedenými vtípky, klasickým galským příběhem ale hlavně na Asterixe, Obelixe, Panoramixe, Idefixe a další a další ixe. 3* Ooh, is THAT what you call "fantastic", "great" progress? I gave you a mission to make a man of him! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jasne, nikdy to uz nebude mit atmosferu jako stary animovany filmy s Asterixem, precejen doba pokrocila a tohle je pojaty vcelku moderne, ale me to rozhodne neprislo vubec spatny, film ma jen 75 minut, je natocenej docela svizne a akcne, neustale se neco deje, sem tam nejakej paradni forek nebo parodicka scenka, prijemna animace a hudba, ktera by obstala i u kdejakyho velkofilmu. Proste skvela animovana zabava. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Silné Zklamání. Na Asterixovi sem vyrostl a "Asterix a Normani" je můj velmi oblíbený díl. Potenciál předlohy (a Asterixovský potenciál obecně) však zůstává zcela nevyužit. Trapné taneční scény (zlatá tancující zvířátka!!) a minimum vtipů činí Asterixe zcela nevýrazným, průměrným, a zaměnitelným aniovaným filmem. V záplavě Disneyovské produkce zcela splývajícím. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Film vychádza z pôvodného komiksu „Astérix et les Normands“. (Tolf)
  • V dobe uvedenia najdrahší animovaný európsky film. (Tolf)
  • Film vznikol klasickým kreslením, počítač použili iba na špeciálne efekty. (Tolf)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama