Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno by som nemal hodnotiť a komentovať film, z ktorého som videl niečo vyše polovicu, ale bola to tá druhá a tunajší vysoký priemer tým aj tak nijako neutrpí (jeden proti 18 tisíc nemá šancu!). Byrokracia je večná, pracie prostriedky nadpozemsky účinné, ale ak si odmyslím, že sa jedná o legendárnu dvojicu, tak mi ostáva solídny animák, ktorý má čo povedať aj dospelým, ale pri ktorom som určite nechytal záchvaty smiechu a ktorý v mojich očiach trochu zostarol. Možno ak by som videl všetkých A a O v rade a pozrel si ich zopár komixov, ich genialitu by som docenil. Možno nie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U Teutatise tohle je ten nejzvláštnější díl Asterixe a přitom nejlepší animovaný film s ním, který jsem kdy mohl vidět. Takovou legraci si v animovaném filmu už nikdy neužiju. Prostě Asterix s Obelixem jsou jedineční hrdinové, které jsem žral od mala a rád se na ně podívám kdykoliv. Jen nechápu příliš cynický názor uživatele canakji na úkor Asterixe. Vždyť o nadsázce to právě je a kdyby nebylo, tak nebudou tak oblíbení a úspěšní. Tenhle díl je neskutečně nápaditý i na úkor toho, že nevznikl podle komiksu, dokáže skrývat pár naprosto geniálních vtipů. Tenhle díl jde trochu stranou z celé okupované Francie Římany. Tahle bokovka prostě vznikla a pro mě se stala nejoblíbenějším dílem, který se v mé paměti nikdy neztratí. --- Znáte někdo Herkula? - Jo, prodává tu amfory. ()

Reklama

Bajda 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě nejlepší Asterix. Sice není podle původního comicsu, ale přesto je dokonalý. 12 ůkolů, každý úplně jiný, originální a hlavně vtipně zpracovaný. Vždycky jsem se jenom těšil, co dalšího přijde. Některé hlášky se citují v naší rodině a okruhu kamarádů dodnes a tak na tento určitě nikdy nezapomenu. U Osirise a Ápise....5* ;-)) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: René Goscinny, Albert Uderzo .. První záběr připomene to nejkýčovitější od Walt Disney, ale pak už se přeřadí na svéráznou vlnu a přesně dávkovaný humor nás provede historickým příběhem jedné houževnaté Galské vesnice. Rozjařená etuda na ostrově rozkoše je slastnou vzpomínkou na předešlé desetiletí, satira z byrokratického aparátu pak nasadí příběhu královskou korunu. Na osmdesátiminutový snímek však bylo úkolů zbytečně moc, postupně to upadlo do jednotvárnosti, protože nebylo čím překvapit, když víte, že zvládnou cokoliv. Ani cirkusový konec neměl na to, vyrovnat se několika předešlým perlám a radostné nadšení tak spíše ochlazoval. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix jsou dnes klasikou i v českých kotlinách. Jejich slavná kreslená dobrodružství jsou na vyšším levelu než moderní hrané filmy. Tento snímek má svůj typický humor, vtípků, které mají hlavu a patu či skrytý podtext je dost, film má příjemnou délku a byť je část s plněním dvanácti úkolů posléze poměrně schematická, nenudí. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Město, ve kterém se nachází "Dům, kde se zatmívá rozum", je Paříž. Stanice Alésia, kterou Asterix a Obelix ve své vidině spatřili, se v Paříži skutečně nachází. (vojtaruzek)
  • Film vznikal dva roky, kreslíři pro něj nakreslili přes půl milionu kreseb a obsahuje 400 malovaných prostředí. (Landauer)
  • První animovaný film s Asterixem, který nevznikl podle žádné knižní předlohy. Ostatní filmy vždy kopírovaly děj alespoň jednoho komiksového alba. (sssssycak)

Reklama

Reklama