Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

No, jako od údajně nejlepšího Asterixe bych od tohohle filmu čekal trochu více... 12 ÚKOLŮ obsahuje několik vtipných gagů těžících ze situační komiky, ale celkově se na tomto snímku již projevil čas. Taky nevím, zda je Libor Terš dobrá volba pro dabing Asterixe. Inu, PŘEKVAPENÍ PRO CÉZARA se mi líbí více. (395.) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: René Goscinny, Albert Uderzo .. První záběr připomene to nejkýčovitější od Walt Disney, ale pak už se přeřadí na svéráznou vlnu a přesně dávkovaný humor nás provede historickým příběhem jedné houževnaté Galské vesnice. Rozjařená etuda na ostrově rozkoše je slastnou vzpomínkou na předešlé desetiletí, satira z byrokratického aparátu pak nasadí příběhu královskou korunu. Na osmdesátiminutový snímek však bylo úkolů zbytečně moc, postupně to upadlo do jednotvárnosti, protože nebylo čím překvapit, když víte, že zvládnou cokoliv. Ani cirkusový konec neměl na to, vyrovnat se několika předešlým perlám a radostné nadšení tak spíše ochlazoval. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Asterix a Obelix vůbec. Film neskutečně rychlé ubíhá díky rozdělení na pomyslných 12 částí, kde nejlepší je samozřejmě byrokratický dům, který celkem dobře reflektuje úřednické peklo dnešního světa. To, že jsou zde Keltové vyobrazeni historicky naprosto přesně, je už jen zlatým hřebem. 100% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

No, musím uznat, že do tohohle filmu jsem šel jen kvůli velkým hodnocením, které jsem zde viděl a nakonec jsem byl poměrně dost zklamaný. Možná proto, že nejsem znalec filmů o této známé dvojici tak nedokážu docenit kvality ale na druhou stranu nemám nic proti animovaným komediím. Tato má sice spoustu zajímavých nápadů ale jinak jsem se poměrně nudil a jen občas mírně pousmál. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Asterix je užásný a tenhle díl je obzvlášť povedený, vyníkající úkoly u kterých jsem se skvěle bavil, například oštěpař který má nabouchanou jen půlku těla, kuchař titánů, kterého Obelix zostudí, je to prostě super, a ten jejich průvodce je total týpek:) Tohle by se mělo dětem pouštět aspon 3x denně. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Město, ve kterém se nachází "Dům, kde se zatmívá rozum", je Paříž. Stanice Alésia, kterou Asterix a Obelix ve své vidině spatřili, se v Paříži skutečně nachází. (vojtaruzek)
  • Scény z domu, kde se zatmívá rozum, se stali inspirací i pro část hry „The Witcher 3: Divoký hon – O Víně a Krvi“. (fabecc1222)

Reklama

Reklama