Reklama

Reklama

Sbohem Kryštůfku Robine

  • Velká Británie Goodbye Christopher Robin (více)
Trailer 1

Půvabný a dojemný snímek, který natočil režisér Simon Curtis a scenáristé Frank Cottrell Boyce a Simon Vaughan, přináší vzácný pohled na vztah milovaného dětského autora A. A. Milnea (Domhnall Gleeson) a jeho syna Christophera Robina (Will Tilston). Na konci první světové války se Milne nechal inspirovat hračkami, s nimiž si hrával jeho syn, aby stvořil kouzelný svět Medvídka Pú — který mu zajistil okamžitou a neutuchající slávu. Mezinárodní úspěch knih ale nepřinesl příliš štěstí jejich autorovi, jeho synovi ani manželce Daphne (Margot Robbie). (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (91)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Začátek byl děsivě nudný a utahaný. Pomalé nimrání se v traumatu hlavního představitele Milnea, ještě pomalejší rozvíjení vztahu mezi ním a jeho synem, zkrátka nezáživná podívaná, kterou jsem hodlal dokoukat už jen z povinnosti. V půlce, kdy se film láme a zaměřuje se na rostoucí slávu a na to, jak může nedobrovolné vtržení do světa populárních autorů zničit dětství, jsem najednou sledoval výtečný životopisný snímek, kde emoce fungovaly na 200 % a u jehož finále jsem pocítil velký knedlík v krku a nepopsatelnou, upřímnou radost z toho, jak to celé dopadlo. Nikdy jsem se o problematiku Medvídka Pú nezajímal, maximálně si přečetl v dětství Příběh Tygra (a natolik mě zaujal, že si jej dodnes pamatuju), takže celý životní příběh pro mě byl něčím novým a neotřelým. Nebýt té první slabší hodiny, hodnotil bych mnohem líp. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,735,251Tržby Celosvetovo $7,374,000▐ Až príliš anglicky chladné, neosobité, chýba tomu ľahkosť, či hravosť, sviežosť na danú tému. Je to skôr mrazové, až doslova depka na to že ide o autora Macka Pu. /50%/ ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je dobré si pomocí takovýchto filmů rozšířit trochu obzory. O medvídkovi Pú nevím zhola nic a tak vše vlastně padlo na úrodnou půdu. To jsou ta pozitiva. Jinak film samotný je pomalý, kamera dobrá, emocí dostatek, místy i moc. Myšlenka sama (že se otec má věnovat synovi) ale nezapadla (pro jistotu nám ji na konci ještě zopakovali). Takže docela dobrý, nikoli však nezapomenutelný snímek. 65% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Jestli jde Anglánům něco vskutku dobře, tak životopisné filmy. A ty o slavných a historicky zásadních spisovatelích obzvlášť. Medvídka Pú jsem, asi jako 99,99999 % procent malých soplů, miloval, ale ani ve snu by mě nenapadlo, že jak pro autora, tak pro jeho syna byl tenhle chlupáč ze Stokorcového lesa spíše prokletím. Nebudu tu nic vypisovat o úžasném soundtracku, výtečných hereckých výkonech (ta Margot Robbie byla ale pizda!) nebo o čarokrásném prostředí, protože to už je tak nějak jistota. Má to atmosféru, má to silný příběh s /SPOILER/ dobrým koncem a má to, jako vždy úžasnou, Kelly Macdonald, co chtít víc. Nevíte, který příběh Medvídka Pú (myslím samozřejmě ten literární) je nejlepší? Jen tak... se ptám :-) ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Příjemné melodrama, které nemá úplně působivý začátek, ale postupně se převine do zajímavé podívané, kterou však především ocení znalci Medvídka Pú. Jelikož jsem na něm třeba já vyrůstal, tak mám pocit z filmu o něco více pozitivní, ovšem pro neznabohy se snímek může jevit průměrně a možná i utahaně, nicméně vztah mezi spisovatelem Alanem Milnem a jeho synem, podle kterého vznikl Kryštůfek Robin, je ve filmu implementovaný celkem působivě a dalo by se říct, že pro někoho i dojemně. Vliv na to má i Domhnall Gleeson, který se rychle stává jedním z mých nejoblíbenějších irských herců. Asi vás to nerozbrečí, nedostane, neoslní, ale příjemná a hezky natočená podívaná to je určitě. A hlavně dozvědět se "origins" hrdinů, kteří pocházejí z jedné z mých nejoblíbenějších kreslených pohádek mého dětství, bylo fajn. Slabší 4* ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Anglii ve Východním Sussexu a u jezera Big Bear v Kalifornii (USA). (BMW12)
  • Film se nesměl promítat v Číně kvůli údajné podobě medvídka Pú s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem. (raininface)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. září 2017 v Londýně. (BMW12)

Reklama

Reklama