Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Art Jeffries (Bruce Willis) - agent FBI, byl nespravedlivě převeden na jinou práci, při níž se dostal do konfliktu s mocnou Národní bezpečností agenturou. Důvodem je devítiletý chlapec Simon geniální autista, kterého měl chránit. Dešifroval totiž přísně tajný kód Mercury, zřízení pro práci amerických zpravodajských služeb a fanatický šéf projektu Nick Kudrow (Alec Baldwin) je odhodlán zbavit se nejen malého luštitele, ale i všech nepohodlných svědků události. Art se Simonem se proto musí skrývat a v souboji se všemocnou mašinérií riskovat vše. Jeho jedinou nadějí v souboji s časem je Simonův výjimečný matematický talent, pomoc bývalého parťáka a sympatie dívky, kterou dvojice uprchlíků náhodou potkala. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nějak zvlášť okouzlující film to tedy nebyl, ale několik slibných pasáží (scén) by se tu určitě našlo. Zápletka samotná mohla být určitě lépe zpracována, je tu několik hluchých míst, ale i docela slušných akčních pasáží. Bruce Willis za svou kariéru natočil mnohem lepší filmy, ale ke konci i mnohem horší. Takže to vidím na klasický průměrný střed. Škoda, že Peter Stormare tu měl jen opravdu „jepičí život“. Nic co bych musel vidět znovu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Standardní devadesátkový akční thriller s naivní zápletkou, ale taky typickým dobovým lookem, který mi je blízký. Vyobrazení autismu ze strany malého Mika Hughese po stránce herecké docela ok, co se týče věrohodnosti chování už tolik ne. Režie jako celek spíše nevýrazná, ale i přes mírnější tempo je to napínavé a přiměřeně akční. Alec Baldwin fajn záporák. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Snímek s jednoduchou filosofií, který si na nic nehraje a ctí pravidla žánru - a dovolí tak Bruci Willisovi předvést se ve stokrát osvědčené a léty prověřené roli statečného ochránce slabých a bezbranných. Tentokrát mu osud (nebo spíš scénář) přihraje do cesty Simona - malého autistu, kterého s profesionalitou a noblesou velkých filmových hvězd zahrál Miko Hughes. Pokud nemáte přehnané nároky, v podstatě všechno včetně očekávaných klišé funguje tak, jak má - a protože správní chlapi vždycky budou nedostatkovým zbožím, vidím to na slabší 4*. P.S.: Za normálních okolností bych na místě Stacey (Kim Dickens) cizího chlápka jen tak do svého bytu nepustila - i kdyby měl s sebou třeba deset malých chlapců … ale okolnosti tak docela normální nebyly - a mimo to: Přiznávám, že v případě Bruce Willise bych byla ochotná udělat výjimku. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po rokoch som sa rozhodol dat tomuto filmu druhu sancu, kedze v dobe uvedenia pôsobil medzi nadupanymi Willisovkami Armageddon a The Siege ako taky maly chudobny pribuzny. A bohuzial prvy dojem bol spravny. Scenar tvori zbierka klise ktorym majster sterility Harold Becker nedokaze dat poriadnu stavu a nijak ich neozvlastni. Film sa cely cas nevie rohodnut, ci bude tupym akcniakom alebo dojakom o zblizovani sa poldu s mindrakom z minulosti a detskeho Rain Mana. Nakoniec film nefunguje poriadne v ani jednom smere. Packal Becker proste nevie dostat z dramatickych scen emocie, nevie budovat poriadne napätie pri scenach, ked ustrednu dvojku honia hnusni zaporaci a aj tych par akcnych scen vyzera otrasne vdaka mizernej zadnej projekcii. No a ani herci to nezachrania, kedze vyzeraju cely cas znudene. Takze som si akurat overil, ze je to fakt slaby film, ktory nema zmysel vidiet ani raz. 3/10. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na akční thriller s velice zajímavým konspiračním námětem, bohužel mě čekalo jen velké zklamání. Film je ve všech ohledech průměrný, ať už se to týká herců a jejich výkonů či celkového zpracování příběhu, nedokáže ničím zaujmout, nese se spíše v takovém pozvolném tempu, čímž místy docela nudí. Mercury není vyloženě špatný, topí se však v těžké průměrnosti, není absolutně ničím výjimečný a nezachraňuje ho ani přítomnost slavnějších herců, což je velká škoda, neboť původní námět není vůbec špatný. 4/10. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Snímek byl natočen na motivy románu "Simple Simon", který napsal Ryne Douglas Pearson. (Terva)
  • Tento film se natáčel v Chicagu v USA. (reich)

Reklama

Reklama