Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (960)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Sympatie k niektorým filmom vo veľkej miere ovplivnia aj udalosti, ktoré sa pri pozeraní stali. Veľmi peknú noc som prežil pri sledovaní tohoto filmu (a ešte krajšiu po ňom) - ďakujem Lucia. Niektoré filmy v sebe majú náboj - burcujúci, spaľujúci a veľmi energický. Toto je jeden z nich. Milujem tú hudbu, milujem tanec a mám rád tento film. Úplným právom je to kult. Nostalgia je proste sviňa. 80% - nech nežerem. Huuuuuuuuuuuuuuungry Eyes!!! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelný fenomén, kdykoliv a kdekoliv na zopakování. Pohádka o naivní dívce z dobré rodiny, která propadne pouličnímu tanci plného tření, ohýbání a kontaktu a především tanečníku Johnnymu. Pohádka řešící i mnohá sociální témata, která vlastně vůbec nemusela spatřit světlo světa. Látka nezaujala a studia se prakticky jen omlouvala. Nakonec vznikla, ovšem za mizivý budget (jen 6 milionů, tržby se přitom vyšvihly celosvětově na astronomických 217 milionů dolarů). Přesto jeden z důležitých poradců, který viděl hrubý sestřih, naznal, že by měl výsledek skončit v koši. Ačkoliv z nich byla na zkouškách cítit solidní chemie, ani duo Jennifer Grey a Patrick Swayze ze společné spolupráce příliš radosti neměli. Nakonec to zvládli i s Patrickovým bolavým kolenem, jednoduchým příběhem i s památnou replikou, že „Baby nebude sedět v koutě!“ Kouzelné. Nesmrtelných 85% ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jak jednoduchá výroba dnes již kultovního a tenkrát silně kasovního hitu:-) Musím se přiznat, že při tomto filmu mám vždy tak trochu rozdvojené pocity, úplně ho sice neodsuzuji, ale na druhou stranu ho pro svoji až nebetyčnou přeslazenost a typický amerikanismus zase i odsuzuji..Jako mladý jsem nikdy k romantickým filmům netíhnul a slaďáky mě nikdy neinspirovaly a dnes, když jsem už konečně dospěl, tak by logicky nemělo cenu vracet se k něčemu, co mě kdysi nezajímalo..Takže, šlo to sice se mnou, ale jen kolem:-) Zajímavé...Možná se mně jen tenkrát líbily všechny ty mladé roštěnky, co tam hrály, kus skrytého a vášnivého erotična, vážně nevím..Ve své podstatě se jedná o velmi jednoduchý příběh, ve kterém zní krásné písničky ( viz. "Be my baby"-Ronettes) padesátých a šedesátých let, objevují se a hrají krásní napomádovaní lidé, film je plný velmi efektních tanečních scén, příběh je však velmi dojemný a nechybí překvapivě ani trochu té morálky. Konec jak jinak než s hapíkem:-) Romantický film tedy tenkrát splnil určitě svá nevelká očekávání, dokázal zaujmout dospívající mládež a Swayze byl určitě idol všech tehdejších pubescentek. Taneční školy začaly vyučovat mambo, protože tento nový tanec ovládl záhy všechny diskotéky.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jasne, je to kravina, ale fakt pohodova a prijemne se na ni diva. Je to takovej film na odreagovani. Pribeh je hodne naivni a jednoduchej, ale vynahrazuje to super hudba a nenudici dej. Patrick Swayze a Jennifer Grey sice nic extra nehrajou, ale jsou uveritelny. Ve filmu se bud tancuje a nebo neco resi a ty radoby vazne sceny sou sice k smichu, ale to nevadi. Nerek bych, ze pisne byli na oscara, ale pekny byli. Za to, ze to je klasickej romantickej film, na kterej se da koukat skoro porad, ty 4* dam. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jó to léto v šedesátým třetím... To ještě Kennedy žil, Brouci začínali a igi B. právě čtvrt roku poznával na vlastní kůži, zač je toho za Novotného bigbít... :-) . . . Ale tam v té Américe - tam frčí jiné tance - a to vám povídám, tahle dovolená bude se zatraceně hříšným andělem. Tichá voda břehy mele - a tak sladká středostavovská šestnáctiletá Bejby pozná jaké to je, když chudý malíř pokojů, rocker a statný zdatný tanečník Johny zpotí tričko, vše se mírně dramaticky zaplete a nakonec se v dobré vyvrbí. Na tomhle campu se bude tančit všude, Bejby příjde o věneček, závěr bude sladký jako ta Corvette model 63 a my musíme konstatovat, že ty >osmdesátky< měly v hudbě a tanci vlastně k šedesátým letem docela blízko, přestože už se vařilo fakt jen z vody a Reagan nebyl JFK (zaplaťpámbůzato!)... A tak co říci závěrem? Když se soul a mambo spojí s romantickodramatickým kýčem, Bejby se naučí tančit a všichni mají karakter, je z toho svrchovaně zábavný film, který ani po skoro dvaceti letech neurazí a vo to vlastně de... Třiapůl roztančené hvězdy - a kam to sakryš zaokrouhlit... No - raděj dolů Bejby, zas takový kult to není... :-)) - - - P.S. A tak sakryš - z nostalgie jsem si to dnes ráno (3.8.08) v lehkém rauši po bigbítové noci sjel znovu a rozhodl jsem se, že přehodnotím svůj ortel nahoru. Je fakt, že v rámci žánru si tahle >oddechovka< (v tom nejlepším slova smyslu!) zaslouží dostat zde konečně červenou barvu. Tož čtyři hvězdy a bez červenání... ;-) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (86)

  • Při natáčení dvojité piruety potřeboval Patrick Swayze (Johnny Castle) víc než 25 pokusů, než byl sám se sebou spokojen. (vika.evil)
  • Velkým tématem byl vzájemný vztah Patrick Swayze (Johnny) – Jennifer Grey (Baby). Během práce na předchozím Rudém úsvitu (1984) se neměli v oblibě, ale hrany se patrně časem obrousily, protože jejich testovací taneční scény měly podle svědků „dechberoucí chemii“. Počáteční porozumění se však brzy vytratilo, proto producent a režisér iniciovali schůzku, kde hercům promítli testovací scény a přinutili je obnovit vzájemný respekt a původní nadšení. (kenny.h)
  • Ačkoli Jennifer Grey zdaleka netančila před kamerou poprvé, Patrick Swayze později tvrdil, že scény, v nichž Johnny učí Baby tančit základní taneční kroky, vůbec nebyly hrané; musel prý Jennifer učit doopravdy. (Bauer)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama