Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (293)

mortak 

všechny recenze uživatele

Instantní polévkové sny z pytlíku byly vždy specialitou Hollywoodu. Je mi záhadou, proč se tento film stal slavným, když jeho scénář je nepochybně generovaný počítačem. Mimo úvodního vystoupení v baru, který vám zvedne... promiňte... který vás zvedne ze židle, vše běží dle plánu, jak v každém tuctovém harlequinu. Mimochodem: proč se vlastně tyto filmy natáčí? Vždyť se v životě všem ženám splní jejich sny. Tedy alespoň to pořád říkají: Jsem šťastná, jsem šťastná... ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Moje malá úvaha nemá ambice hodnotit nějak odborně tento film, ale napsat pár postřehů z dojmů a rozhodně nechci Flashdance nějak zlehčovat jako oficiální kritika, která mu vyčítá především laciný děj. Mě se základní osa příběhu, která není nikterak náročná, docela líbila. A proč by nemohla být svářečka taneční hvězdou? Taky jsem znal jeřábnici, která chodila na amatérský balet. Pravda, bylo to trochu nablejskaně sladký, ale to je přeci typicky americký duch filmu, nebo se mýlím? ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Mladá svářečka, která se stane tanečnicí... No do prdele! To je supr pohádka. Dnes směšný, nicméně třeba na mojí mámu to kdysi fakt fungovalo! Né, že by svářela, neměla na sváření čas! Ta už byla dávno hotová tanečnice. Vždyť tancovala kolem mě, že?! Takže jsem si tím projít pochopitelně musel. Navíc zde vznikly minimálně dva top songy, který jsou prostě kultovní. 60% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pri prehodnocovaní trojhviezdičkových neokomentovaných filmov hviezdičku častejšie odoberám než pridávam, ale sú aj výnimky. To je prípad muzikálu Flashdance, ktorý som prijal takmer bezvýhradne. Hudbu poznám dôverne, tanečné čísla boli veľmi dobré, dej bol guľášovito rozptýlený do viacerých epizód a nerušil, hlavná predstaviteľka bola milo bezprostredná, tak čo ešte by som od muzikálu očakával? A to, že väčšina mojich sledovaných užívateľov ostala pri troch hviezdičkách a masa ČSFD zaradila film do šedej zóny ma zaujíma najmenej. Dosť často som "proti všem" bez toho, aby som v tom nachádzal záľubu. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Já to prostě musím napsat: nenávidím tento film!! Co je to sakra za stupidní scénář - svářečka, co se chce stát tanečnicí. Asi jsem jediný, ale už jen to mi prostě přijde jako naprostá pitomost (samozřejmě, může se to stát, třeba je někde v Kladně řidič fekálního vozu, který se marně snaží dostat do filharmonie, ale na mě to působí opravdu hloupě). Nemluvě o tom, že je tento film prakticky o ničem. Hudba z 80. let mi (někdy) nevadí, ale v tomto filmu jsou písničky, které mi spíše lezou na nervy. Nemluvě o hlavní představitelce. Nemám moc rád hudební filmy a muzikály (tím nechci říct, že bych byl vyložený odpůrce tohoto žánru), ale raději si pustím kterýkoliv jiný, než tenhle! Omlouvám se za tento komentář, kde svou nenávist nedokáži objektivně argumentovat, ale kdybych chtěl být objektivní, musel bych se na tento film znovu podívat. A to by mé duševní zdraví asi nepřestálo. Snad každý z nás má nějaký film, který nám ani nevíme proč leze na nervy, a tohle je jeden z těch mých... ()

Galerie (106)

Zajímavosti (43)

  • Podle autobiografie Boba Geldofa dostal nabídku do filmu, ale odmítnul ji. Režisér Lyne byl údajně nadšen jeho výkonem ve filmu "The Wall". (don corleone)
  • Hudbu pro film mohl původně skládat Phil Collins, ale nabídky se dobrovolně vzdal. Texty k oskarové písni "What a feeling" dodala zpěvačka Irene Cara, kterou slova napadly v autě při cestě do studia v den nahrávání. (Epistemolog)
  • David Cronenberg odmínul film režírovat. (don corleone)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama