Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (293)

kocik1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě nechytlo ani když mi bylo sladkých "náct" a tak nějak se dalo očekávat, že poskakování mezi svářečkami za zvuků hudby mě bude dojímat stejně jako mé pubescentní kamarádky. Co na to říct po 30. letech? Snad jen, že to poskakování a vzpomínka na hity mládí, je to jediné, co z filmu nakonec zůstalo. A pak vyumělkováná lovestory sešpendlená horkou jehlou mezi jednotlivými tanečními čísly. Anebo možná narychlo vysvářená elektrodou, abychom byli přesnější. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hudební legenda, ať se kolegové vztekají, jak chtějí. Zastoupení 80´je absolutní. Doba ocelová - pittsburghské železárny a svářečka Alex. Chybí mi tu erotika (výstup od naproti se nepočítá). Naivita filmem cloumá, a dá se to jen jednou. Původní dabing Barrandova už pro HCE režii Jiřího Stracha. Neseděl mi Vašinkův starší hlas, ale když se mrknete, kolik bylo Nourimu, hádali byste mu o patnáct míň. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ku komentáru filmového znalca zo susedneho historického mesta iba dodám že ako dieťa so staršou sestrou som si film pamätal najmä z toho že v prelomovych rokoch o ňom s kamarátkami stále rozprávali a dlho bežal na rôznych hudobnych kanáloch ako napríklad VIVA na ktorej som si ako capart mohol oči vyočiť. Inak naozaj podpriemerný film. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrný film, který se stal slavný díky ústřední melodii. Český cover písně WHAT A FEELING využila pro komerční úspěch v našich luzích a hájích Leona Machálková (ŽÍZEŇ LÁSKY). Tedy asi s odstupem 15ti let a ještě před tím, než si nechala zmenšit nosánek. Film samotný toho obsahově opravdu moc nenabízí. Pohádka o tom, jak chudá holka ke štěstí přišla a ještě si splnila životní sen. Díky aktivitě rádiových stanic se stal z filmu jeden z kultovních symbolů osmdesátkové dekády. A tak i dnes po třiceti letech se najde málokdo, kdo by film nebo alespoň píseň neznal. Otázka zní. Je to dobře? Asi ano. I takové filmy mají mít na světě své místo. Pro některé lidi znamenají hodně. P.S. Jeannifer Beals tančí opravdu pěkně. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Čirý osmdesátkový fetiš! Motivačně popelkovská, romantická (R-ková) pohádka o 18leté svářečce, která si plní sen stát se profesionální tanečnicí, zatímco upocené tréninky prokládá žhavým nakrucováním na pódiu v baru. Přestože mě sálající energie a styl zpočátku nakoply, naivní plytký scénář už dál nic v rukávu neschovává. Nejspíš i z toho důvodu se režie plně soustředí na hudební čísla, pojatá vyloženě jako živelné, tělesné videoklipy (na dnes již totálně profláklé disko hity). ()

Galerie (106)

Zajímavosti (43)

  • Jennifer Beals (Alexandra) uvedla, že se ji v sušičce scvrkl svetr, a tak problém vyřešila náhodně tak, že si vystřihla větší otvor v oblasti krku. Když se v něm pak dostavila na konkurz do filmu, tak se producentům líbil natolik, že ji obsadili do filmu. Díky tomu se spustila vlna nového módního trendu. (Jimmy15)
  • Film je natočený podľa skutočného príbehu tanečnice Maureen Marder. Práva na sfilmovanie svojho života predala za smiešnych 2 300 amerických dolárov. S pokusom získať väčší podiel peňazí pre seba však na súde neuspela. (Raccoon.city)
  • Když Alex Owensová, kterou hraje Jennifer Beals vyplňuje příhlášku na taneční konzervatoř, tak do kolonky datum narození vypíše své skutečné datum narození (19.12.1963). (blackrain)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama