Reklama

Reklama

Obsahy(1)

What a Feeling! Jennifer Bealsová v hlavní roli amerického muzikálu o nebojácné a půvabné Alex, která se každou noc mění ze svářečky v tanečnici... Populární muzikál vypráví příběh mladičké svářečky Alex Owensové, která po nocích tančí v baru a sní o studiu na konzervatoři. Naivní příběh s parametry Popelky (osiřelá hlavní hrdinka, deus ex machina v podobě bohatého a atraktivního Nicka) dokáže i dnes okouzlit nábojem tvrdohlavé mladistvé energie a samozřejmě ústředními hity jako „Flashdance – What a Feeling“ či „Maniac“. Zajímavostí je, že nejslavnější taneční scénu filmu – konkurs na konzervatoř – tančily tři různé taneční dublérky: Marine Jahanová dublovala tancování, gymnastka Sharon Shapirová výskoky a tanečnice Crazy Legs breakdancing. Snímek byl v československých kinech poprvé uveden v roce 1987, přičemž z něj cenzura vystřihla zpověď hlavní hrdinky v kostele. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (293)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Hodně naivní pohádka, která není ani tak o tanci, ale je to jen další tuctový romantický příběh. Méně romanťárny a více tancování by tomuhle filmu fakt neškodilo, tančeních čísel tam bylo všeho všudy asi pět (přičemž na minimálně dvě se radši snažím zapomenout). No, ještě, že ten soundtrack to mělo boží. 3* ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Don Simpson a Jerry Bruckheimer roztáčí kola svého stroje na peníze! Dynamická hudba, rychlý střih, svižné pohyby (jak kamery, tak představitelek), zkrátka a dobře - intelektuálně nepříliš náročný celovečerní videoklip, na který se dobře dívá. (No dobrá, s odstupem let je to poněkud horší, ale jako kulisa k rozcvičce je ideálním doplnkem) Tržby USA: 92 921 203 $ Počet kin: 1140 Rating: R ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Moje malá úvaha nemá ambice hodnotit nějak odborně tento film, ale napsat pár postřehů z dojmů a rozhodně nechci Flashdance nějak zlehčovat jako oficiální kritika, která mu vyčítá především laciný děj. Mě se základní osa příběhu, která není nikterak náročná, docela líbila. A proč by nemohla být svářečka taneční hvězdou? Taky jsem znal jeřábnici, která chodila na amatérský balet. Pravda, bylo to trochu nablejskaně sladký, ale to je přeci typicky americký duch filmu, nebo se mýlím? ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Hudba je bez debat výtečná a svým způsobem i nadčasová. Děj je ovšem o poznání slabší. V podstatě se jedná opět o tu profláklou romantickou břečku. Chudá dívenka má zdánlivě nesplnitelný sen, avšak nakonec se vše v dobré obrátí, do toho nějaká ta láska, byt v bývalém skladišti, tvrdá ruční práce, chudoba, problémy ve vztahu - jednoduše klasika. Fakt je ovšem ten, že ať je to jak chce nablblé a provařené, má to své kouzlo. Právě díky němu jsem ochoten jaksi prominout převařenou chuť tohoto dílka a nechat se unášet "osmdesátkovým" feelingem, na který jednoduše nedám dopustit. Oscar zasloužený. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Naivní pohádka stojící ještě o stupínek níž než Hříšný Tanec. Nic víc a nic míň, někomu to stačí. Podle mě je Flashdance jen další důkaz drblosti osmdesátých let, jejichž druhou polovinu jsem přežil v bezstarostném předškolním věku:) Jo a mimochodem, podstatně mladší hudební pokus ex-špajzgérl Geri Halliwell, tentokrát v rámci propagace příhod Bridget Jonesové, taky není zrovna plus pro hodnocení popové scény počátku 21. století;) Pro Flashdance ode mě 40%. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (43)

  • Irene Cara údajně napsala slova k oskarové skladbě v autě v den natáčení ve studiu. (don corleone)
  • Natáčení probíhalo na místech: Carnegie Institute na 4615 Forbes Avenue v Pittsburghu v Pensylvánii, v Keystone Commons (bývalá továrna Westinghouse Turbine) ve východním Pittsburghu, v Duquesne Incline na 1220 Grandview Avenue v Pittsburghu, v ulicích Spring Way & 25. v Pittsburghu. Dále v Kalifornii na místech: Los Angeles (Bob Hope Patriotic Hall na 1816 S. Figueroa Street, na 440 S June St., v kostele sv. Josefa na 218 E 12th St. a v Hollywoodu v Paramount Studios na 5555 Melrose Avenue a také v centru Los Angeles), Palos Verdes Peninsula a Pasadena. Natáčelo se od 18. října do 30. prosince 1982. (noelcoward73)
  • V náročném konkursu na hlavní roli se do finále dostaly tři herečky Leslie Wing, Demi Moore a Jennifer Beals. (don corleone)

Související novinky

Futuristická Bible?

Futuristická Bible?

28.01.2009

Někdy z těch hollywoodských námětů zůstává rozum stát. Ale staré pravidlo pro tvorbu dobrých příběhů praví: „Vymysli co největší šílenost a pak ji publiku naservíruj nejlíp, jak umíš.“ Někdy to vyjde… (více)

Reklama

Reklama