Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 1

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (363)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

I pro mě je to jeden z nejlepších filmů, ve kterých si Jean-Claude Van Damme zahrál (kladnou roli). Otec ho v době jeho největší slávy zbožňoval, stejně jako Arnolda, Stalloneho či Seagala, takže jsem na akčních béčkách vyrůstal a rozhodně mi to nevadilo. U těchto odreagovaček si užijete zábavu, podíváte se na pěkné souboje a jako dítě sníte o tom, že budete jednou stejně dobří…Je velká škoda, že další pokračování se už snažili pouze přiživit na slávě a jménu tohoto filmu, leč kvalitou mu nešahají ani po kotníky. ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Doháním resty a znovusjíždím staré šlágry... a člověk se až nestačí divit, co se nám za mlada líbilo :) Nemyslím ty osmdesátkové zápletky a "hloubky" scénářů - o tom snad u bojových nebo obecně akčních filmů upřímně nemůže být řeč... ale jak na to tak teď koukám... ony jsou i ty souboje neuvěřitelně statické a hloupé... Na druhou stranu to byla startovní čára pro Van Dammovu kariéru a to se také počítá - ať už byla jakákoliv, určitý zářez do žánru bojových filmů udělala. A i když bych v kontextu kickboxera asi šetřil označeními jako je "kult" nebo "klasika", v zapomnění by snímek upadnout taky neměl. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Kickboxer" patrí medzi tituly, ktorými sa preslávil belgický majster bojových umení a herec Jean-Claude Van Damme. Zároveň je to i snímok, ktorý patrí ku tomu najlepšiemu, čo sa v rámci fight movie natočilo. Kultová záležitosť. Žánrová klasika. Američan Kurt Sloane chce na turnaji v thaiskom Bangkoku pomstiť svojho staršieho brata Erica, ktoré tam zmrzačil miestný šampión Tong Poa. Kurt si s ním chce v ringu vysporiadať účty. Podstúpi veľmi náročný tréning a vyzve obávaného Tong Poa na súboj. **** ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to řadím mezi top nejlepších Van Dammův filmů. Dobrý trénik,film nabízí pouze jen nějaké ty kopy a pěstní údery,ale dobře udělané. Boje jsou dány v momentu,kdy je třeba,drsný,jeho protivník je pěknej hajzlík. Díky dabingu,který se povedl Van Dammům hlas zní opravdu jako mladého nezkušeného maldíka. Škoda,že dvojka podrazila nohy jedničce tím,že ho nechali v jedničce zabít. HOVADINA!!! ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Další naprosto excelentní akčně-bojový film pozdních 80. let, který mě uchvátil okamžitě na začátku a nepustil do samého konce... Musím sice uznat, že choreografie soubojů je velice diskutabilní a s konkurenčním "Bloodsportem" se film v tomto ohledu nedá srovnávat. Van Damme nebyl nikdy vyloženě profesionální karatista, ale spíš dobrý gymnasta, který uměl roztahovat nohy a házet efektní otočky... Ale ten film!! Ten film je naprosto úžasný!! Výborné herecké výkony, perfektní nápad (i když jednoduchý), kdy se hlavní hrdina musí sžít s naprosto jinou zemí, zvyky a tradicemi. Excelentní trénink, úžasná atmosféra, dokonale zahraná touha Van Damma se za zmrzačeného bratra pomstít... Navíc úžasné prostředí Thajska, to se mi taky moc líbilo. No prostě jeden z největších martial arts masakrů, jaké jsem kdy viděl... Van Damme je zde ve špičkové kondici a podle mě své životní roli, která mu dokonale sedla. /95% + FILM ROKU/ ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Napriek komerčnému úspechu dostal film aj náklad kritiky. Chris Willman z Los Angeles Times nazval film „neobyčajne nudným“ a kandidátom na jeden z „najhlúpejších akčných snímkov roka“, pričom spomenul jeho „otrasné zmeny v tóne, neprekonateľné nepravdepodobnosti zápletky, nekontrolovateľné rasové stereotypy, nadbytočnú nahotu a neľudské množstvo komicky prehnaného násilia“. Willman tiež spochybnil spôsob, akým sa postavy zotavujú z vážnych zranení a veľkých traumy. (Arsenal83)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama