Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zaujímam sa o dejiny druhej svetovej vojny, preto si vždy rád pozrem film, ktorý zachytáva udalosti z tohto obdobia. Videl som zopár fakt výborných titulov, množstvo šede priemerných snímkov a aj hodne nudných volovín. Film "Saints and Soldiers" jednoznačne patrí do tej tretej kategórie - nudná volovina. Štyria americkí vojaci a jeden britský výsadkár sa zachránia pred nemeckým zajatím. Potom behajú hore dole po zasneženom lese a vkuse vedú ukrutne nudné reči. Sem tam natrafia na nejakú rozpadnutú chalupu, schovajú sa v nej a zase vedú nudné reči. No a nakonec si niektorí z nich môžu povedať "Prežili sme Ardeny". Ja som rád, že som prežil túto americkú filmovú nudu. ** ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Film mi nesedl. Většina se odehrává putování lesem hrstky vojáků, kteří utekli němcům a snaží se dostat na svojí stranu. Málo akce, hodně (zbytečných) keců. Příběhy mohly být zajímavější (a neřikejte mi, že by to nešlo líp propracovat). Jsem skutečně ráda, že jsem přežila (i s tou nudou) přežití Arden. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení a naprosto nezasloužené nízké hodnocení. Sice neobsahuje žádné přehnané násilí (což možná některým vadí - jde přece o válečný film), ale film není ani tak o akci jako o psychice vojáka a soudružnosti jednotlivců. Naprosto neznámé obličeje tentokráte filmu prospívají a působí tak v situacích věrohodněji. Z filmu je cítit, že autoři neměli příliš peněz a přesto díky svému nadšení dokázali např. získat více autentických dopravních prostředků než tvůrci vojína Ryana. Přežili jsme Ardeny má sice pár docela velkých kiksů (nechápu, kde se tam vzali členové 101. výsadkové divize), ale filmu jako celku to neškodí. ()

hell_boy 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý a netradiční válečný film. Scénář nijak skvělý, herecké výkony neznámých herců průměrné, hudba se ozve jen na začátku a na konci a navíc poměrně dost nelogických nesmyslů by řadilo tento snímek do propadliště dějin. Jenže nevím proč, ale i přes tyto nedostatky má film své kouzlo. Nevím jestli je to povedeným koncem nebo tím, že film je tak krátký, že nezačne nudit, ale já jsem se poměrně bavil a myslím, že jako zajímavé spestření večera se tento snímek hodí. ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Tak k tomuto filmu se vůbec ale vůbec nehodí takové hodnocení, film ikdyž válečný nám ukázal válku z velmi zajimavého úhlu, že všichni jsme lidé, akorát jak to bylo řečeno ve filmu máme jiné uniformy a to samé platí v životě. Velmi mě tento válečný film dostal, veliké hrdinství prokázali, aby zachránili většinu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • V jednom ze záběrů lze na okamžik spatřit německý těžký tank Tiger II, který měl v ofenzívě v Ardenách pomoci Němcům vyhrát. Pro nedostatek paliva však tento záměr nevyšel. (R3d_F0x)

Reklama

Reklama