Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rusty James (Matt Dillon) je vůdce malého, bezvýznamného gangu na předměstí metropole. Žije ve stínu vzpomínek na svého zmizelého staršího bratra Motorcycle Boye (Mickey Rourke), který byl šéfem gangu v dobách jeho největší slávy. Předtím, než Motorcycle Boy zmizel, však zakázal jakékoliv pouliční šarvátky mezi gangy. Rusty James neváhá porušit dohodu a dochází k boji s šéfem další bandy otrapů Biffem Wilcoxem (Glenn Withrow), při níž je James díky své horké hlavě málem zabit, nebýt nečekaného návratu bratra. Ten, se však už nezdá být oním pověstným hrdinou – zmatený a deziluzovaný tráví více času v obchodě se zvířaty, než oprašováním zašlé slávy. Tam pozoruje dravé ryby v akváriu (jediné kolorované objekty v černobílém filmu) a střeží tajemství minulosti. Během následujících pár dnů bude nejen Jamesův život balancovat na ostří nože. (kwietitze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Film je vizuálně slušně udělaný, krásný BW New York při západu, krásná mladá Diana Laneová, která se zjevuje na skříni v prádle, paráda. Smysl tohoto díla mě ale unikl stejně jako u Outsiders. Hlavní hrdina je dement s omezenými vyjadřovacími schopnostmi, nefachčenko jak sviňa a jediné čím se tento debílek může pochlubit jsou pěsti, nůž a možná ještě pták ale tam to taky vázne. IQ má sotva jak delfín. Vykreslen je tu jako hrdina, protože co bychom v tom NY vlastně dělali, dybysme nešpásovali. To ale není vše. Má bráchu Rourkeho, kterej jezdí na mašině třeba i do Kálifórnie, usmívá se jak teplej retardovanej a hraje pod psa jako ve všech dosavadních filmech. Vydržel jsem to přesně 38 min. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Asi nikdy nepochopím to vysoké hodnotenie. Coppolu si ako režiséra veľmi vážim, veď koniec koncov má na svedomí také klenoty ako ságu o Kmotrovi alebo Draculu, no tento jeho počin má veru od chvály ďaleko. Síce tu nejaká obrazová symbolika bola (hlavne co sa týka tých rybičiek), no to ešte dobrý film nerobí. Ani jeho asociácia s nemeckým nemým filmom. Už námet bol pre mňa málo atraktívny (problematika dorastu mládeže kdesi v americkom vidlákove), to však ešte nebolo to najhoršie. Najhorší bol samotný dej, kde sa vlastne nič nedeje a ja som sa tak skoro unudil k smrti. To je len samé pofľakovanie so žvárom v ústach a obsmŕdanie okolo výkladov. A tie reči čo sa pri tom vedú, no páni, až na jeden dialóg s otcom v tej krčme hotová trápna konina. No skrátka, bolo to nudné a banálne až hrôza. 40/100 ()

Reklama

bloodvomit 

všechny recenze uživatele

Jako dobře, při pohledu na film sám o sobě na techniku a výkony herců musim říct, že dobrý ... za to ty dvě hvězdy, ale další dva důležitý nosníky filmový stavby příběh a dialogy - absolutně debilní. Už dlouho sem neslyšel tak pitomý rozhovory, hlášky a celkově jak se lidi dorozumívaj - to vůbec nedává smysl. Jo, sou to typický americký průpovídky - všechno zopakuju 16x aby to ten druhej pochopil, ale navíc uvedený do extrému - až iritující, fakt pitomý. Za to snižuju hodnocení na dvě hvězdčky s odřenejma ušima. Plejáda herců hodně slušná, ale vypěte zvuk please! (až na OST, ten je fajn ;). ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Film o příslušnících pouličních gangů, jejichž členi by se, pokud by byli osvobozeni ze stísněných prostor čtvrti, kde není do čeho píchnout (kromě nožem), snad přestali žrát navzájem. Mám hodně ráda Rourkea, a podezřívám se, že ani ne tak kvůli jeho schopnostem hrát, jako proto, že ten jeho charizmatickej ksicht je prostě tahoun. Přítomnost mladičkýho Matta Dillona taky potěšila a nezkušenýmu, naivnímu a zapálenýmu vůdci gangu, jenž svůj post zdědil, vtisknul tu pravou rváčskou, leč i citlivou, stále ještě chlapeckou tvář vzhlížející ke svýmu bratrovi. Pátá hvězda je už čistě věc režie, kdy si Coppola s vizuálem a zvukem hodně vyhrál a utvořil po režijní stránce nevídanej klenot. A Diane Lane v prádle na skříni asi potěší nejedno klučičí oko, zvlášť pokud si vybaví vleklou nudu provázející školní docházku. Vzrůstající neklid a nervozitu vedle ujetý, výrazný hudby stupňuje všudypřítomnej tikot dlouhý chvíle. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Mam z toho smíšené pocity...někdy mě film i nudil,ale jindy zase bylo vidět,že chce mí snímek přesah v tom smyslu,aby si mladý lidé vzali ponaučení,že nic není černobíle a vše je lepší promyslet a vybrat si svojí životní cestu,tak jsem to alespoň pochopil já....jinak asi se úplně do toho vžít nedá,protože je vidět,že je to režisérova vzpomínka na bratra.Chtěl jsem to vidět kvůli N.Cageovi a ten tu má prvně pár minut prostoru.Za mě 75%. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (12)

  • Matt Dillon četl knihu několik let před natáčením tohoto filmu a při rozhovoru s S.E. Hintonovou řekl, že je to jeho oblíbená kniha. Hintonová na to řekla, že když někdo označí její knihu ''Dravé ryby'' za oblíbenou, pobýval obvykle v polepšovně. (CliffLee)
  • F. F. Coppola přiznal, že tento film je jeden z jeho pěti nejoblíbenějších filmů, co natočil. (CliffLee)
  • V německém překladu byl změněn věk motorkáře (Mickey Rourke) z 21 let na 24. (CliffLee)

Reklama

Reklama