Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na srazu střední školy po deseti letech se Maggie pořádně opije, což se jí ostatně občas stává. Mladík, se kterým právě je, zavolá její sestře, právničce Rose, aby si pro ni přijela. Rose se ji snaží dovézt domů – tedy k jejich otci a nevlastní matce Sydelle, ta ji ale rovnou vyhodí. Rose nezbývá než si vzít sestru aspoň na nějaký čas domů… Rose, skvělá a schopná právnička, není žádná krasavice a na muže nemá štěstí. Teď si ale začala románek s kolegou Jimem a je z toho celá pryč. Jako kdyby pořád nemohla uvěřit, že má milence. Ovšem sestra v jejím bytě působí jen potíže. Dělá si totiž výhradně, co chce, půjčuje si její oblečení, je nepořádná, pak dokonce přivede domů malého psa. To tehdy, když jí Rose naznačí, že by si měla najít nějakou práci a Maggie na pár dní pomáhá v psím salonu. Při jedné návštěvě otcova domu pak Maggie zcela náhodně zjistí, že po matčině smrti dostávala od jejích rodičů – tedy od dědečka a babičky – dopisy k narozeninám, uvnitř nichž byl vždy malý finanční příspěvek. Otec jí ale žádný z dopisů nedal. Maggie si je vezme k sobě. Právě ten večer ji Rose přistihne doma, uprostřed nepředstavitelného nepořádku, se psem v posteli. Rázně jí řekne, aby se odstěhovala, než se ona vrátí z práce... Rose nemá náladu: zažila totiž zklamání. Měla jet na služební cestu s Jimem, tomu do toho ale na poslední chvíli něco přišlo a poslal za sebe Simona Steina, který je do Rose už dlouho zamilovaný. Ona do něj ale ne a domů se vrací špatně naladěná. Jim se jí chce omluvit a přijde s květinami. Doma je jen Maggie a stane se, co se muselo stát: když po nějaké době vejde Rosse do bytu, najde Jima s Maggie právě v nejlepším… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +Cameron Diaz, závěr snímku -hodně roztahaná stopáž, není to svižné/// Čekal jsem romantickou komedii a dostal jsem poctivé rodinné drama o dvou sestrách. Občas zdlouhavé, k nevydržení a málo zajímavé. Dobrý závěr to trošku napravil, ale čekal jsem víc./// Celkem 56%/// ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Ty jo. Film dělaný hlavně pro ženské publikum se mi dost líbil. Docela silný příběh, který je místy dobře doplněn padnoucími vtipy. Celá koncepce je vyvážena a tutíž nesměřuje k trapnosti nebo naopak k přílišnému sentimentu. Cameron Diaz je neskutečně sexy a kdo jí má rád jen doporučuju. Kamera jakoby na ni byla přilepena a nemohla se odlepit od jejích sexy křivek, které jsou ve filmu ve velkém množství zvýrazněny :-) ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Slušné romantické a sesterské drama je přijatelné až po první třetině filmu, kdy Cameron Diaz přestane být nechutnou, nafoukanou a vyčůranou mrchou, která všechny kolem sebe jen využívá. Jakmile přestane být touto nestvůrou, film se ubere do hezkých klidných vod a líčí budování vztahů mezi sestrami, jejich babičkou, otcem, macechou i přáteli. Film samozřejmě vede k nevyhnutelnému happyendu, přesto i přes svou délku nenudí. PS: díky autorům za skrytou vzpomínku na běhání Rockyho Balboai po schodech ve Filadelfii, vážně jsem to ocenil. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Dvě věci si budu pamatovat, když uslyším název tohohle díla i za dvacet let - právnička, která sekla se svojí prací a začala lidem venčit psy a matka dvou dcer, která trpí těžkými psychickými problémy a dokázala jim přesto vytvořit úžasné dětství, na které obě budou vzpomínat. A že by zatřetí před staříky se promenující Cameron v plavkách?:-) ()

Chise 

všechny recenze uživatele

Vychytat a popsat rozdíly mezi Rose a Maggie, to je práce pro dítě z mateřské školky. Jediné štěstí je, že do tohoto prvoplánového snímku o napravení zlé zákeřné holčičky a zcelení rodiny je přimícháno pár kapek dramatu a syrovosti, což ho povyšuje na celkem slušný kus. Oceňuji jednou hvězdičkou navíc oproti původním dvěma. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Scénáristka Susannah Grant je expertka na ženské snímky, má za sebou například Erin Brockovich (r. Steven Soderbergh, 2000) či 28 dní (r. Betty Thomas, 2000). (imro)
  • Kariéra režiséra Curtise Hansona od začátku nenaznačovala oscarové ambice. Debutoval v roce 1973 se snímkem Sweet Kill a o sedm let později natočil film Malí draci o expertovi na bojová umění, který se vydává zachránit děvče unesené matkou a jejími psychopatickými syny. V poslední dekádě minulého století se z něj začal stávat uznávaný režisér, což potvrdil napřílad snímky L.A. – Přísně tajné (1997) nebo Skvělí chlapci (2000). (imro)
  • Ve snímku se objeví také sestra a stará máma autorky literární předlohy Jennifer Weiner. Spisovatelka a její agent se objeví ve scéně na italském trhu, kde kráčí Toni Collette. (imro)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama