Reklama

Reklama

Hněv duší

  • USA Dead Birds (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina zlodějů, kteří jsou na útěku po přepadení banky, najde útočiště v opuštěném domě. Zatím nemají tušení, jaké zlo zdánlivě pustý dům skrývá. Blíží se noc, venku zuří bouře, ale to není nic oproti tomu, co se začíná dít vevnitř. Probouzí se strašlivé zlo uvězněné ve stěnách domu. Členům skupiny se začínají postupně zjevovat obrazy zmrzačených těl, která jsou výjevem hrůzných činů, jež se zde odehrály. Strach ve skupině narůstá a její členové jsou na sobě závislí čím dál víc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

topi 

všechny recenze uživatele

Vynikající horor s parádním, hodně krvavým začátkem, kdy banda zlodějů přepadnou banku. To jsem koukal a radostně čekal, co se bude dít dál. Děj filmu se odehrává někdy v půlce 19. století, což film činí docela dost originálním, nebot´ co přijde po přepadení banky, je čistý mrazivý duchařský horor s výbornou hudbou a herci, kteří hrají naprosto dokonale! Pár lekaček je sice docela očekávatelných, ale i tak zapůsobí. Perfektní je i zvuk, různé skřípání, šeptání, vítr, bouchání...Co mě akorát vadilo, že některé triky byly digitálně udělané, ale byla to vždycky taková rychlost, že to zas tak hrozně nevadilo. Rozhodně velice povedený hororový kousek. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Western a horor - to ti vie byť skvelá kombinácia. Sklamaný z Kruhu 2 som si pustil tento filmík a nečakane na mňa vyšmahla velice slušná hororová atmosféra, kde ma režisér vystrašil aj v totálne nečakanej scéne odohrávajúcej sa za bieleho dňa. Už úvodná scéna, prepadnutie v banke, kde desperád odstrelí koltom bankárovi polku hlavy dala tušiť že si tu užijem aj trošku drsnejšie scény. Po chvíľke sa film zmení na klasický horor o strašidelnom dome, kde sa kovboji po prepadnutí banky uchýlia a myslia si, že tu prečkajú noc živý a zdravý. Najlepšie na tom je, že som naozaj netušil čo na nich vyskočí. Žiadne monštrá, len skvelá atmosféra. A zakončené je to vskutku zaujímavou pointou. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Hovadina! A môže za to hlavne režisér. Taký super námet (ČB western a lá 50-te roky krížený s lovecraftovskou mystikou - uaaááá!!!) a oni ho úplne posrali. Nepochopili možnosti, ktoré sa tu ponúkali a natočili pokus o kultový horor. Kameň úrazu je presne v tom, že drvivá väčšina kultových filmov sú hlboko osobné záležitosti, ktoré shodou šťastných náhod padli na úrodnú pôdu. Chápadlá budúceho kultu osahávajú najhlbšie dno spoločného nevedomia a buď tam v hĺbke o čosi zavadia a vynesú to na povrch alebo skrátka nije. Chcieť natočiť kult je nezmysel a takáto snaha iba nezmysel nakoniec splodí. To je ako vyberať si, do koho sa zamilujem. Dúfam, že si sa poučil, Alex Turner!!! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Guláš westernu a hororu tentoraz nezafungoval tak ako by mal. Avšak aj napriek obohranej platni čo sa týka dejovej linky (nešťastníci aj s ukradnutým zlatom sú nútení prenocovať v starom dome, kde si ich nájdu bubáci), atmosféra nebola najhoršia, aj keď samozrejme z načrtnutého mixu prostredia a výborného hudobného doprovodu mohla vyťažiť viac. Príbeh mi prišiel pomerne ťažkopádny, k pointe sa divák musí dopátrať cez nešikovne a schematicky vedené dialógy a miestami i pomocou zmätočných a časovo zle načasovaných halucinácií jednotlivých postáv. Ľakačky by sa tu našli, bolo ich dosť, žiaľ väčšinou boli neúčinné a slabé. Najviac sa mi pozdávala vizualizácia bubákov a postava M.Shannona v roli záporáka tiež nebola najhoršia. Hororík na jedno použitie. 55/100 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No nevím, tahle duchařina se mi líbila to ne že ne, ale viděl jsem už i mnohem lepší. Každopádně mě děj několikrát velice mile překvapil a určitě jsem si tenhle kousek nepustil naposledy. Jen je škoda, že děj má místy hodně nevyrovnané pasáže a hlavně začátek má docela pomalý rozjezd (pokud nepočítám tu banku). Charakteristika postav se mi taky líbila, jen je škoda, že trošku víc prostoru nedostal můj oblíbenec Michael Shannon (Clyde). Tak za 65% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Scéna, kdy Joseph kouše do zlaté mince a říká, že je pravá, je improvizace ze strany Marka Boona. (TomikZlesa)
  • Přepadení banky ze začátku filmu bylo natáčeno až ve dvou posledních dnech. (TomikZlesa)
  • Dej filmu je zasadený do obdobia občianskej vojny v USA, do roku 1863. (beso74)

Reklama

Reklama