Reklama

Reklama

Phantasm

  • USA Phantasm (více)
Trailer

Kultovní horor Dona Coscarelliho, ze kterého čerpalo inspiraci mnoho pozdějších tvůrců. Dva bratři, žijící v okolí městského hřbitova, se snaží vypátrat původ záhadných jevů, které je obklopují. Postupně objevují bizarní podzemní svět a pouští se do boje proti vetřelcům ze světa nadpřirozených sil, kteří na sebe berou stále rafinovanější podoby... (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Až se jednou podívám do své složky s horory, co bych si tak ráda zopakovala, Phantasm number one to nebude, ale nějakou chvíli mi v hlavě zůstane. Sice ne kvůli snímku jako takovému, ale kvůli noční můře, která se mi zdála následně. I díky ní přidávám třetí hvězdu s dodatkem, že doporučuji jen skalním příznivcům starších kousků, kteří akceptují ujeťárny, krásně umělou barvu krve z khůl odšťavňovače a... trpaslíky! ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Booooooooooooy!!!! Tohle nikde jinde...prostě, nedáte/nemáte. Poněkud nesouvislý (a počkejte na další díly, hehe) a silně atmosférický (díky minimalisticky, geniální hudbě spolu s neskutečně chytlavým hl. motivem, jako ringtone na mobilu, cool, hehe, stejně jako Carpenterův Halloween) film, který na mě před 26 lety zapůsobil i přesto, že je vlastně o ničem a děj samotný, neposkytuje skoro žádné vysvětlení, co se týče vztahů mezi postavami+etc. což mi vadilo již tenkráte. Chodí ten kluk Míša vůbec do školy? Z celého filmu mám dojem, že se jen poflakuje po ulicích a vrtá se v autě, o kterém se zde tvrdí, že jde o auto Mikeova bratra Jodyho, aby pak od II nám Reggie následně tvrdil, že je jeho. Ech. Já vím, není to podstatné, ale mě to u prvních 2 dílů, dlouho zaráželo/nesedělo. A nejen toto. Pak jsem se na to vykašlal a posl. 10 let, si to užívám, tak jak je to podáno.;-) Angus Scrimm ve své dozajista...životní roli (zkoušel jsem mnohokráte to s tím levým obočím, ale bez úspěchu:( A. Michal Baldwin (nikoli a kupodivu z nekonečného klanů Baldwinů), který zde vypadá, jako docela pěkná dívka, aby se pak věkem od III dál, proměnil v jednoho z nejošklivějších herců, ve 20.st.;-) Což v této sérii, vůbec neva. No a taky nesmím zapomenouti na našeho zmrzlináře, který nás provází, věrně a neochvějně celou sérií, což asi nikdo v době 1.filmu, netušil. Special quest star...parádně vymyšlené stříbrné(?) petanque koule, které si Dlouhán (ve IV se dovíte jeho občanské jméno a tak) upravil s vizionářstvím sobě vlastním, na létající malé verze, kuchyňských robotů, které to výborně umí se zpracovávaním masa. Jen tu odsávačku krve, tam Dlouhán nějak nepřidal do výbavy. Jenže, to by pak byl houby krvavý efekt.;-) Ve dne to není špatné, ale věřte mi, že zvláště tento 1.díl, funguje nejlépe po 10té, večer. To si pak říkáte, ještě že je to jen film/sen/představa............ ,,Ne!......Není!´´ jak řekl Dlouhán. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Ač je tu skvělá hlavní melodie, kterou si budete broukat i po několika hodinách, tak to ostatní se zase tak moc nepovedlo. Postavy a dialogy nejsou to pravé, stejně tak záporák, který se tak trochu podobal i jednomu klaďasovi, takže se ze začátku v tom dá trochu ztrácet, ale i tak je tady záporák málo výrazný a nebudí takový strach, jaký by měl budit. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak nějak přemýšlím, proč jsem se u toho filmu, když jsem ho před mnoha lety viděl poprvé, tak strašně bál? Možná proto, že jsem byl dítě he, he. I přes to všechno, na konec 70. let poměrně slušnej výkon. Nechutně sterilní chodby hřbitovní budovy, létající koule, trpaslíci a jiná dimenze jakoby vystřižené ze Star Wars, samozřejmě Tallman. Paráda. Jen ten konec mi přišel takový trochu divný.... ()

Richie666 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem evidentně nepobral. Možná jsem zde něco zásadního nepochopil, nicméně nudnější béčko jsem dlouho neviděl. Pan režisér si zřejmě myslel, že když trhne kamerou a přidá k tomu dementní pazvuk, tak se asi leknu, nebo co. Nechutně debilní scénář, naprosto neohrabaní herci, totálně stupidní dialogy, průměrná atmosféra, vykradená hudba a obrovská nuda - to vše je pro mě Phantasm. Ani nevím, za co bych měl dát byť jen tu jednu hvězdičku. Bohužel. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (49)

  • Krátke úryvky z filmu použila v roku 1997 americká death metalová skupina Mortician ako intro ("The funeral is about to begin... SIIIRRR!"), resp. outro (Goddammit, ...It's all over, ...It's never over) pre potreby rovnomennej piesne "Mortician", ktorá sa nachádza na albume Hacked Up For Barbecue. (Kusko.t2)
  • Channel Bravo film zařadil na 25 té místo v anketě "100 Scariest Movie Moments". (Chatterer)

Související novinky

PHANTASM pokračuje

PHANTASM pokračuje

11.03.2005

Štúdio New Line Cinema chce nadviazať na kultovú hororovú sériu PHANTASM, a zrejme hneď trilógiou! Fanušíkovia však (prekvapivo) veľmi vysmiati nie sú - s Donom Coscarellim, "duchovným otcom" celej… (více)

Reklama

Reklama