Reklama

Reklama

Kukuřičné děti

  • USA Children of the Corn (více)
Trailer

Mladí milenci se na své cestě napříč Amerikou zastaví v malém městečku v Nebrasce a dozví se šokující věc. Jednoho dne před třemi lety zde děti, na příkaz démona zvaného ‘‘Ten co chodí mezi řádky‘‘, zabili všechny dospělé... V mysteriózním hororu natočeném na motivy povídky Stephena Kinga.
Dvanáctiletý kazatel přijíždí do malého městečka obklopeného nekonečnými lány kukuřičných polí. Ovládne místní děti a přikáže jim zabít všechny dospělé, aby jejich krev přiživila úrodu. Dětem je zakázáno tančit, hrát nebo zpívat a když je jim osmnáct, musí se obětovat kukuřičným polím. Některé z nich se pokusí utéct, ale krvelačný Malachai je uloví. Pár mladých milenců na cestě napříč zemí uvidí na cestě mrtvého mladíka, přivezou ho do zdánlivě pustého městečka a potkají tam jeho vyděšenou sestru. Dívka se jim snaží vysvětlit co se zde děje a varovat je před ďábelskou nadvládou teroru, ale dvojice jej brzy pocítí na vlastní kůži. Živí dospělí nejsou v Gatlinu vítáni, takže musí udělat vše, aby unikli z posedlého městečka živí... Literární předlohou dnes již kultovního snímku byla povídka mistra hororu Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

castor 

všechny recenze uživatele

Je hodně zvláštní, že léta páně 1984 vzniklo žánrově vybroušené sci-fi Terminátor, komediální Krotitelé duchů nebo třeba dobrodružný Indiana Jones a Chrám zkázy. V rámci svého žánru nadmíru povedené kousky. Bohužel v osmdesátých letech v drtivé většině ale horory dělat neuměli. Většina špatných hororů je alespoň vtipná, Kukuřičné děti jsou otravným a dosti amatérským paskvilem s jen velmi zřídka kdy dusivou atmosférou. Dialogy jsou na úrovni žáka základní školy, situace a vztahy jsou vykreslené se spletitostí leporela. Pobaví snad jen spratek Isaac a rezavý ucho Malachai.. jinak jsem tam nic jiného neviděl. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Průměrné zpracování nijak zvlášt vyčnívající Kingovy povídky. Vrcholným adaptacím jeho děl se nemůže rovnat a není natolik béčková aby dobře pobavila. Prostě solidní průměr co celkem slušně odsýpá. Za povšimnutí stojí mladičká Linda Hamilton. Naopak mě osobně strašně štval představitel Isaaca, který mi přišel všechno možné jenom ne démonický a strašidelný. A taky je škod aže se nakonec neukázal v plné kráse "Ten co chodí mezi řádky". ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Co ten Stephen King filmařům provedl, že mu neustále a (tentokrát tedy rozhodně) podstatně mění konce příběhů? Ach jo. Čert vem, že v Kukuřičných dětech z čerstvých manželů procházejících krizí udělali vcelku spokojené snoubence, ale co ten závěr? Happy end? Ó, můj kukuřičný bože, to snad ne! Chyběl snad jen epilog ukazující spokojenou rodinku, jeho a ji spolu s adoptovanými sourozenci... Uf. Ale abych pravdu řekl, o atmosféru přišly Kukuřičné děti ještě dříve - konkrétně během přeefektovaného a vcelku trapně vypadajícího finále. Velká škoda, začínalo to slibně a herci, zejména ti malí, hráli často přímo ďábelsky.__P.S. Představitel Isaaca mi připomínal Pepu Melena, ale to sem nepatří. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento snímok je adaptáciou rovnomennej krátkej, zhruba dvadsaťpäť stranovej, poviedky amerického spisovateľa Stephena Kinga, ktorá pochádza zo zbierky Nočná Smena. Je tam jedna z najlepších. Jej filmová podoba však nie je zrovna najlepšia. "Kukuričné deti" doplatili najmä na chudobnú produkciu. Je hodne vidno, že sa jedná o nízkorozpočtový film. Mohlo to byť oveľa lepšie. Pôvodná, literárna predloha má obrovský horrorový potenciál. ** ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Film je časťou série: Children of the Corn (1984) [60%], Children of the Corn II: The Final Sacrifice (1993) [60%], Children of the Corn III: Urban Harvest (1995) [60%], Children of the Corn: The Gathering (1996) [70%], Children of the Corn V: Fields of Terror (1998) [40%], Children of the Corn 666: Isaac's Return (1999) [30%], Children of the Corn: Revelation (2001) [50%], Children of the Corn (2009) [50%], Children of the Corn: Genesis (2011). ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • R.G. Armstrongem natočil své scény za jeden den. (Chatterer)
  • Název písně, kterou si malá Sarah pouští na gramofonové desce, je "Runaway" od Dela Shannona z roku 1961. (K.I.N.G.)

Reklama

Reklama