Reklama

Reklama

Moje sestra vlkodlak

  • Česko Dravá Ginger (více)

Obsahy(1)

Krev, mrtvoly a okultní vědy. Ginger a její sestra Brigitte jsou ty největší kamarádky a mají opravdu dost neobvyklé záliby. Střední škola, biologie, rodiče, randění - to všechno je pro ně dokonalá nuda. Blíží se úplněk. Šestnáctiletá Ginger má svou první menstruaci a jednoho večera se domů vrátí pokousána po celém těle. Co se stalo vědí obě dvě. Temný noční přízrak nemohl být nikdo jiný než vlkodlak. Dívka se pomalu a jistě mění v krvelačnou bestii. Město plní strach a v ulicích přibývají roztrhané mrtvoly zvířat i lidí. Vlčí přirozenost nabývá vrchu s každou přibývající nocí, po které se Ginger probouzí s chutí krve v ústech, a je jasné, že za chvíli bude jakýkoliv vztah i k vlastní sestře dalekou minulostí. Zůstane jen hlad... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Sam už nikdy nevyjede vstříc zapadajícímu slunci. Jasona čeká bezpočet útrpných hodin ve školní lavici. Injekční stříkačka s dávkou "oměje" zůstává nevyužita...prozatím. Nikdy však nebudete zapomenuty.. :) "Umřít na scéně, ale navždy spolu" : Brigitte :) "Sama v temnotě, sníh přikryje moje stopy" : Ginger ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách povedená kombinace coming of age a vlkodlačího hororu, která je nápaditou metaforou dospívání a všeho, co s tím souvisí, od menstruace, přes měnící se tělo, sexuální probuzení, nakažení pohlavní chorobou a drogy, až po odcizování nejlepších kamarádek... Ginger a Brigitte jsou velice sympaticky napsané, obsazené i zahrané outsiderky, lehce vyšinutá kamera tomu dodává krásně znepokojivou atmosféru a není nouze o krev, zábavné nechutnosti a oldschool masky a efekty. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Mno, teda...První půlku jsem čekala jestli se něco začne dít, ale dívat se na to ještě dalo. Druhá půlka je jak vystřižená z nějaké parodie. Bez nápadu a originální myšlenky. Stopáž je neúnosně dlouhá na to, že se neděje nic zajímavého a ke konci jsem se vážně hodně nudila. Hudba téměř žádná a herci nic moc. Pokračování si s radostí nechám ujít a pokud nejste nadšenými vlkodlačími fanoušky tak vám doporučuji se tomuhle snímku který není ani horor ani komedie vyhnout. Dávám jednu silnější hvězdu. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Urban Legend, Bride of Chucky, Fredy Vs. Jason, Halloween H2O... prelom 90tych a nultých rokov je jedna z najpodceňovanejších etáp v dejinách hororu. Dôkazom je aj Ginger Snaps, vizuálne perfektne uchopený vlkodlačí film. Film stojí primárne na premyslenej práci kamery, prepojenej s naratívnou stratégiou: zameriavame sa primárne na dvojicu sestier prítomných azda v každom jednom zábere, čo v súhre s využívaním širokoúhlych objektívov a deformácie obrazu (aj v'daka colorgradingu nie zriedka pripomínajúce ilustrácie z 80kových hororových komiksov) vytvára husto klaustrofobické, paranoidne tiesnivé rozpoloženie, nadväzujúce na obavy z premien tela jednej z protagonistiek. Divák je v rozprávaní filmu pocitovo doslova uväznený. Premena tela teenagerky na vlkodlačie telo ponúka slušný interpretačný rozstrel, spojený so sebaprijímaním jedinca v čase puberty. Proste oplatí sa to vidieť. Neprávom premlčaný klenot. PS. a total cením ten analógový lacák na konci. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu, potažmo většina děje je pro EMO populaci jako stvořená. Nicméně i já patřím k těm, kterým se film docela líbí a hodnotí ho jako průměrný hororový počin. Herecké výkony obou filmových sester jsou na velice slušné úrovni (především pak Emily Perkins). Dokonce i hlášky které se zde objeví, jsou místy opravdu trefné a dokázaly mě rozesmát. Horší to už je s vizuální podobou samotného vlkodlaka, který je doslova katastrofální. 6/10 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (29)

  • Film se natáčel od 25. října do 6. prosince roku 1999. (Stocki)
  • Scenáristka Karen Walton se při psaní scénáře obávala, že by horor jako takový mohl mít vliv na negativní vyobrazení žen ve filmu. Režisér John Fawcett ji ale přesvědčil, že Moje sestra vlkodlak určitě tato klišé zlomí, a tak scénář nakonec dokončila. (veru_needy)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama