Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Connor McLeod se po smrti svého učitele Ramireze vydává do Japonska, aby se zde naučil umění kouzelníků od dalšího nesmrtelného, čaroděje Nakana. Ten je ve své jeskyni přepaden dávným nepřítelem Kanem, kterému se sice podaří Nakana zabít, ale zůstane uvězněný v jeskyni. Nyní, o několik set let později, je při vykopávkách Nakanova jeskyně odkryta. Connor vytuší, že Kane je zpět. Blíží se chvíle rozhodujícího střetnutí... (Intersonic)

(více)

Recenze (102)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Třetí díl a žádná novina, jen z jedničky protažená rovina. Ten klučina Lambertů s mečem se ohání, režisér diváka k zoufalství dohání. Vrtat se ve starých ranách z jedničky, toť tragické jak rozšmajdané lodičky. Z efektní show a reje akce zbyla jen otupená levá frakce. Tam kde nudu rozsévají dlouhá souvětí, film vhodný leda tak do smetí. Skotský horal je ta tam, před kamerou stojí jak okoralej trám. Dlouhé vlasy asi padly v boji, zápletka se chybami jen rojí. Pohledy do historie jsou jen nudnou zástěrkou, už žádná euforie. Scény bez ladu a skladu jsou pouhou přestřelkou, Highlander 3 pomalu v zapomnění hnije. Přesto pořád lepší nežli čtvrtý díl, alespoň pár dejme tomu filmových chvil. Nad propastí odpadu, pošlapal mi náladu. Svrhnout ho tam není problém, nejen za ten mizerní dojem. Ale pořád lepší nežli čtyrka, ta hovadin sbírka. Dávám proto hvězdu jednu, stavím se tu na vlastní bednu. Škoda, chudák série. Ta už holka dávno nežije. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Po katastrofálním druhém dílu se rozhodlo pro netradiční krok – druhý díl ignorovat a navázat rovnou na jedničku. Třetí díl je „pouhou“ kopií prvního dílu z osmdesátých let, s tím rozdílem, že tento má nádech let devadesátých. Vypůjčuje od jiných (úvod je jak z Conana) a má hodně děr v logice, nicméně je Highladner 3 po jedničce jediný díl série, který má (minimálně chvílemi) onu „highlanderovskou“ atmosféru. Poetická Connorova výroba meče prokládaná tréninkem je navíc pro mě nejkrásnější scénou celé tetralogie. 2 a 1/2* ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Lambertovy "Highlandeři" měli sestupnou tendenci v kvalitě. Třetí pokračování není návratem ke kvalitě, ale spíše přesunem k akčnosti. Angažování Maria Van Peeblese do záporné role nepřineslo žádné fiasko. Film má několik solidních nápadů, jak se neopakovat do třetice všeho dobrého, ale také zlého. Zvláště bylo potřeba přidat na tom, aby se zbavilo pocitu "béčkovosti", do které se spadlo natolik, až není šance, že by se projektu chopil někdo zdatný a přišel s dílem, který by se zásadně vyrovnal s vyčerpáním tématu. Trojka je ze všech částí nejakčnější, Lambert má stále charisma, Peebles je docela cool záporák a film se hrál v kinech, to jsou hlavní přednosti. Film není příliš zdatným nástupcem série pro svoji nenáročnou "béčkovost". Fanoušci série chtěli jistě víc a tohle jim stačit nebude. Já to beru střízlivě a nenudil jsem se. 60% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Jako upřímně, mně se tento díl líbil ještě více, než ten předchozí. M. V. Peebles velesympatický záporák, D. K. Unger sice není krásná, ale má další přednosti. Dokonce jsem i tomu Ch. Lambertovi většinu věřil. Jo, líbilo se mi to. A dokonce i hudba byla po Queenech fakt dobrá. Minulé disko tóny vyměnily kvalitní chorály... Překvapuje mě až tak nízké hodnocení zde... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Christopher Guy Denis Lambert je dnes zabudnutý, zbytočný a nežiadaný herec. No zhruba tak pred dvadsatimi piatimi rokmi bol hviezda. Upozornil na seba tým, že perfektným spôsobom stvárnil titulnú úlohu v snímku "Tarzan". Avšak jeho životnou rolou bola postava skoro nesmrteľného škótskeho horala Connora MacLeoda, ktorého si zahral v akčnej fantasy sérii "Highlander". V roku 1994 bola natočená tretia časť s podtitulom "The Sorcerer (Čarodejník)“. *** ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Christopher Lambert považuje za skutečné pokračování původního příběhu právě tento snímek. První pokračování bylo podle jeho slov od základní dějové linie příliš odkloněné. (Terva)
  • Jedná se o jediný film série, ve kterém má Connor MacLeod (Christopher Lambert) syna. (tyzmrde)
  • Natáčení probíhalo ve Skotsku, Maroku, Quebecu a nedaleko Montrealu. (Terva)

Reklama

Reklama