Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (170)

mm13 

všechny recenze uživatele

Vlastne žiadne prekvapenie, veď ani prvý Highlander nebol skvost; ťažil zo spoľahlivých hereckých výkonov, žánrovej ojedinelosti a bombovej hudby! Plus bol tajuplný, a nazdávam sa, že práve tu je v prípade pokračovania hlavný kameň úrazu. Mulcahy a spol. to namiesto rozvinutia a prečistenia pôvodného námetu len znova celé prevarili, kvôli čomu vyplávalo na povrch ešte viac rozporov a čo bolo vďaka vyššie vymenovaným plusom nepodstatné, tu už vyslovene prekáža a rozčuľuje. Nehovoriac o tom, ako sa to celé vlečie, tú nudu nevykrýva ani Sean Connery, ktorý to ako správny profesionál dáva naplno, akoby sem skutočne prišiel z iného sveta (či filmu). Bieda, ľutujem, že som tomu po rokoch dal šancu. ()

Deftie odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto bol skutočne zlý vtip. Mulcahy sa z prvého dielu nepoučil a opäť vyznieva hlavný záporák (a vlastne aj všetci ostatní vrátane McLauda) ako utečenec z prísne stráženej cvokárne (aj keď uznávam, že mal aspoň zmysel pre humor). Celkovo dej nezáživný, nuda, feministky si pri ňom určite trhajú vlasy a milovníci architektúry tiež. Efekty sa trošku zlepšili, aj keď len o trošku, čo je spolu s postavou Ramireza jediné plusko. Ale keďže má film mínus jednu hviezdičku, tak to dokopy dáva odpad. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Dvojka se sice v úvodních titulcích hrdě hlásí k Prstenu Nibelungů, jenže zatímco Wágner chtěl svým dílem dosáhnout jednoty (Gesamtkunstwerk), v Renegade version je snad každá scéna vystřižena z jiného filmu a každý herec přehrává jiným způsobem. Do pokusu o prohloubení mytologie nesmrtelných je nacpaná zločinná korporace jako z Robocopa, punkoví zabijáci jakoby vystoupili z Mad Maxe, ovšem scénarista moc koukal na wuxia, takže lítají na lanech, které někdo v závěrečném finiši zapomněl vymazat, a do toho bizardní rychlovka mezi Lambertem a Madsen (Nědělám to každou sobotu). Špatné triky jsou trademarkem béček, bez nich by to nešlo. Za film jednu hvězdičku, tu druhou za Conneryho, jehož komické eskapády jsou sice v rámci filmu úplně zbytečné, ale jeho charisma překoná i jeho šišlání (a ještě si z něho dělá legraci, když herec na jevišti začne nervozitou šišlat taky a nazve ho "shit head"). ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Hmmm, tak po povedené jedničce tady máme Highlandera, a když už já osobně ho tu mám, tak rovnou zase Director's cut. No nevím ale je to jedno z těch pokračováních, co nemělo nikdy vzniknout!!! Film se snaží navodit atmosféru, jako měla jednička ale bohužel to se nedaří. Celková výprava působí jak bečkový film, ba dokonce možná i céčkový. Přesně takový ve kterém bych si představil Christophera Lamberta. Jen nevím, co tam dělal Sean Connery, který aspoň dal film nějaký vtip a hlavně je to lákadlo. Navíc tady nebyla ani úžasná hudba od skupiny Queen. A padouch? No působil velmi směšně!! Radši se nebudu ani rozepisovat o scéně v metru, kdy se mi na tváři objevil jistý úsměv! Blbina největší!! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Trpí to sice všemi druhy neduhů obvyklých pro druhá pokračování nečekaně úspěšných filmů, ale i tak to není úplně špatný. Dvojice Connery, Lambert to pořád utáhne a režisér Russel Mulcahy ještě v osmdesátých a devadesátých letech točil celkem kompetentní a funkční filmy. Pochopitelně, že i z tohohle se stala později série pochybné kvality, jak už to bývá zvykem u některých filmů které se jenom tak mimochodem stali značkou a to je třeba dojit, ale to už je jiná kapitola. Každopádně druhý Highlander i když už to žádná pecka není je pořád celkem snesitelný a koukatelný. Prostě průměrný fantasy na pobavení.55% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Natáčení postihla smrtelná nehoda, když jeden z techniků spadl z jeřábu. (HellFire)
  • V roce 1995 pospojoval režisér Russell Mulahy některé vystřižené, nepoužité a alternativní scény, které posléze vydal pod názvem Highlander 2 Renegade Version. (Terva)
  • Když jsou Ramirez (Sean Connery) a MacLeod (Christopher Lambert) rozstříleni v autě od ostrahy MAXU, otevřou se dveře u řidiče, ze kterých se vysune MaLeodovo tělo. Poté, co jdou strážci okolo s Louise, kterou objeví v kufru auta, jsou dveře zavřené. (Fenk)

Reklama

Reklama