Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2034. Život na Zemi, jejíž ozónová vrstva se na konci 20. století začala rozpadat, existuje pod mohutným ochranným štítem, jehož provoz řídí mocná multinárodní Společnost. Zestárlý Connor MacLeod, odsouzený k věčnému životu na Zemi za účast v nezdařené revoltě proti generálu Katanovi na planetě Zeist, se setkává s mladou ekologickou teroristku Louisou Marcusovou, jejíž skupina odhalila úzkostlivě střežené tajemství - ozónová vrstva znovu existuje jako dřív a ochranný štít funguje pouze proto, aby Společnosti přinesl vysoký zisk. MacLeod v zuřivém zápase zlikviduje dva vrahy poslané Katanou a znovu nabývá mladistvého vzhledu. Pomocí zvláštní psychické síly zavolá svého starého přítele Ramireze. MacLeod s Ramirezem a Louisou nejdříve z vězení osvobodí Alana Neymana, který před lety pomáhal MacLeodovi štít vybudovat. Společně se pokusí zničit už nepotřebnou ochranu před kosmickým zářením... (Intersonic)

(více)

Recenze (170)

klerik 

všechny recenze uživatele

Keď som to videl prvý krát, žral som to úplne seriózne (zrejme kvôli veku :)). Keď som si to pozrel o takmer desať rokov neskôr, žeriem to rovnako... no tentoraz, kvôli tej pohodovej atmosfére, odľahčenosti, zábavnosti, gracióznemu Michaelovi Ironsideovi... a samozrejme kvôli scenáru, ktorý je nehorázne, brutálne, úchylne zábavný... a tupý... Fanúšikovia "skutočného" Highlandera dostávajú záchvaty zúrivosti, ja sa váľam od smiechu... PS len sa mi to zdalo, alebo tam chýba erotická scéna?___po ďalších desiatich rokoch (kedy som už zabudol, že som to videl aj pred desiatimi rokmi :-)) konštatujem, že erotická scéna tam je a dokonca rovno na ulici... A stále tvrdím, že je to remeselne zvládnutá báchorka o chlapíkoch, čo si mečmi stínajú hlavy. A z lepšie natočenými súbojmi než v kultovej jednotke... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

První klasický díl nastolil otázku, kde se vlastně nesmrtelní vzali? Scénáristé Brian Clemens a William N. Panzer se rozhodli pro odvážný tah a přenesli fantasy příběh do sci-fi kulis. Celkem ztřeštěný nápad, který obsahuje nejeden bizardní detail (vrahy, kteří jsou vzhledem kříženci punkerů, skejťáků a slepice, snad ani nikdo nemohl myslet vážně). Nicméně, i takovéto absurdní rozvinutí legendy by mohlo mít jistou šanci na životnost, nebýt toho, že na režijní stoličce usedl Russell Mulcahy. Jedničky ještě ustál, ale v druhém dílu už své slabiny neukočíroval a namísto stylové fantasy nabízí přeplácaný patvar, kterému nepomůže ani ta prodloužená remasterovaná verze... ()

Reklama

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Neviem čo za dementa vymýšľalo popis k filmu (oficiálny text distribútora?!), ale každopádne vieme z neho úplne všetko. A k samotnému filmu: Pár scén zaujímavých. Connery to však drží nad vodou. Absolútna nenáväznosť na prvý film. Ako keby chýbal medzi nimi ešte jeden diel! V jednotke "niekto" zomrie a v dvojke sa znova objaví? Ako? Tento film je celkovo úplne niekde inde. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak jo, myslím, že tahle série už mě opravdu nemá čím oslovit. Tohle ještě šlo, až na tu strašnou debilitu s tím, že jsou mimozemšťané. Ale kam se tohle ještě může vyvinout? Ne, nejspíš opravdu nikam. Tady jsou alespoň zajímaví herci, na kterých to stojí, sem tam dobrý efekt, ale jinak už opravdu nic moc. Takový zbytkový závan 80. let. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Russel Mulcahy i v letech 90tých sáhl po své osvědčené postavě Connora MaCleoda. Narozdíl od původního Highlandera jeho druhý díl naráží na nepřekonatelnou překážku v podobě příběhu. Ten je stupidní a naprosto nedomyšlený, postavený na jiné dějové rovině než původní film. Ovšem vizuál opět nese svoje ovoce. Efektově dobře zvládnutá záležitost. Tak dobře, že občasné úlety a minelky dokáže umně zakrýt. Charismatický Sean Connery pak dodává svým šarmem postavám tu správnou kvalitu a chvilkama zachraňuje i nedohrávání Christophera Lamberta. Hlavní záporák v podobě Michaela Ironsidea už ale není takovej hnusák jako jeho předchůdce a i když se snaží, působí uměle a předrsněle. A pak ty nešťastný pokusy o humor, těch pár debiláren co přidali do děje a místo okořenění ho tak zmastili, že jim není rovno. V původním Highlanderovi dokreslovali děj, tady z něj dělají úplnou mazanici. Sečteno a podtrženo, jedná se o efektní podívanou na ušmudlané 3 hvězdičky, která mít lepší děj a zápletku, roznesla by první díl na kopytech a vyvrátila tak zažitou pravdu, že pokračování málokdy dokáže předstihnout původní film. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (19)

  • Christopher Lambert odmítl během soubojů používat falešný meč, což bylo vzhledem k jeho krátkozrakosti velmi riskantní. Stejně tak se podobně jako Michael Ironside nechtěl nechat zastoupit dublérem. (HellFire)
  • V roce 1995 pospojoval režisér Russell Mulahy některé vystřižené, nepoužité a alternativní scény, které posléze vydal pod názvem Highlander 2 Renegade Version. (Terva)
  • Christopher Lambert se při natáčení v Argentině nechal přesvědčit místními podvodníky, aby investoval svůj honorář do několika finančních institucí. O své peníze přišel. (HellFire)

Reklama

Reklama