Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (481)

MISSha 

všechny recenze uživatele

Já opravdu žasnu jak něco tak nenuceně vtipného a pohodového stvořila dvojice režisérů, kteří stojí za prvním ze série filmů Prci,prci prciček. Hugh Grant ve své celkem nezvyklé roli,si získal mé maximální sympatie které se mu u mě v žádném jiném filmu ještě nedostaly. Ovšem co vidím jako problém, k tomu abych šla k plnému počtu,je malý herec v roli Marcuse... ne že by byl vyloženě špatný,ale byl mi krajně nesympatický a myslím že casting mohl vybrat lépe. Dále pak mě potěšila (Tonksová) Natalia Tena a má oblíbenkyně Rachel Weisz. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Strašně mě štvalo, že celý film je primárně postavený na: Will si myslí, že je šťastný, ale není, protože je sám. A s tím se nemohu ztotožnit. Mně Will nepřišel nijak nešťastný, jen sebestředný. Tak měl peníze a nemusel nic dělat, šmarjá to je hrůza. Pravda, mohl s tím naložit jinak, ale to už je každého věc. Někdo je prostě rád sám, tady to bylo předestřené, jako něco špatného, nenormálního. Ten divný kluk mě štval a nejlepší z celého filmu bylo zabití kachny bochníkem chleba, což je trochu znepokojující. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Velmi milé a příjemné překvapení v podobě sice o všech stránkách konzervativní, ale koukatelné a inteligentní komedie o osamělém lovci dívčích srdcí a jeho postupném prozření skrze klukovské oči. Hornbyho bodrá poetika dělá hodně, takřka chybí trapné a kýčovité momenty, naopak vyvrcholení filmu je dokonalým vzorem scénáristické cudnosti a chytrosti. Postava Hugha Granta je v jádru dosti přesnou a citlivou karikaturou muže-lovce a v podobně uvěřitelném duchu pokračují i ostatní postavy. Potěšitelným doplňkem je výborná hudba a hodně nevlezlý situační humor. Ač nemám rád Granta ani žánr romantické komedie, About a Boy je dost vzácnou symbiózou za srdce beroucích momentů a satirických úšklebků. Velmi ostrovní a to já prosím mohu. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

V akváriu, které má Will doma, plavou celý film sumečci žraločí, občas se objeví skalára. Zcela na konci, v záběru na spokojenou skupinu lidí skrz akvárium, v něm plavou parmičky barbus (zlatá barevná varianta) a červené platy. Dotyčné akvárium je jinak zajímavostí samo o sobě. Nepodařil se mi přesbě identifikovat svazek zelených rostlin, které tam Will má, ale upřímně nevěřím, že by se mu při takové výšce akvária a při tak malém množství rostlin dařilo udržovat ho dlouhodobě tak čisté a bez řas. Nikde není zmínka, že by používal na údržbu externí službu, nikde nehovoří: "Čistění akvária - pět jednotek." ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Pre mňa rozhodne dosť veľké sklamanie. Márne som čakal, že to bude tak dobré ako Curtisovky. Málo emócií, málo romantiky, málo sentimentu, málo humoru, málo pohody, málo britskej atmosféry ... Hugha Granta mám rád, ale mal aj lepšie kúsky a About a Boy je dosť precenený film. Navyše všetky postavy mi boli nesympatické a neznášam Killing Me Soflty!!! ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Hugh Grant a Nicholas Hoult sa počas nakrúcania spriatelili tak, že zostali v kontakte aj po jeho skončení. (Smok)
  • Když mluví Will o trávení času na webu, tak ho vidíme, jak píše adresu "supermodelswithseethroughtops.com" - stránka skutečně funguje, vyzkoušejte :-) (don corleone)

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama