Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

DHDV 

všechny recenze uživatele

I když hodně starý „animák“, tak je jeden z těch lepších. Zajímavá animace a krásný příběh (jednoduchý). Tento film je zaměřen na dětské publikum, ale i dospělí s dětmi se na to vydrží dívat. Proti tomuto filmu nic nemám, je to prostě film na který sice rychle zapomenete ale při sledování rozhodně trpět nebudete… ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Film, na kterém jsem byla s přáteli ze základní školy v kině. Tenkrát to byl převrat v počítačové animaci a to jde na filmu hodně znát. Neustálé záběry na kůži a srst, ale příběh trochu pokulhává a toho jsem si všimla už jako malá holka a z kina jsem odcházela trochu smutná. Typická Disneyovka s hodnými a zlými dinosaury. Dobro zvítězí nad zlem a všichni žijí šťastně až do smrti. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

A žili šťastně, dokud za pár let stejně všichni nevyhynuli. :-) Dějově naprosto šablonovitá disneyovka vyčnívá neobvyklým a nákladným zpracováním, kdy animátoři doplnili digitální potvory do předem natočených záběrů reálných lokací a prostředí. A jde bezpochyby o úžasnou podívanou, podpořenou navíc naprosto dechberoucím soundtrackem Jamese Newtona Howarda. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pro děti, které milují dinosaury, povinnost. Pro mě velmi sympatický animák, navíc okořeněný super hudbou od Jamese Howarda. Takovou menší chybou filmu je to, že se nedrží tak úplně reálných dinosaurů a také že plete primáty do doby, kam nepatří (což zmiňuje Dan9K), ale to se dá snadno dětem vysvětlit. :) Já jsem velmi spokojený... 80% ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

To to tu nikomu nevadí? Ten film je jedna velká chyba! A ty vadí obzvláště ve filmech pro děti. Proč tam musely být opice? 65 milionů let před Kristem? A ještě vypadaly jako dnešní lemuři. Neexistuje snad film o dinosaurech pro děti, ve kterém by nebyli lidé nebo aspoň nějací primáti. Je to nezbytné? Opravdu musí mít děti (a radši ani nemyslím na to, kolik dospělých má) zato, že v době dinosaurů, tu už byly opice? Navíc v "příběhu" byly zcela nahraditelné a zbytečné. A další chybky...co ta tráva? Co ty dinosauří nehty? Co ten 10-kilometrový asteroid spadnuvší 2 kilometry od tlupy se svými směšnými a uboze pomalými následky? Co ten závěr a vyhynutí dinosaurů? To jako až potom nebo co? Škatulka "dětský animovaný film" je samozřejmě na všechno krásnou výmluvou, ale já pro ni nevidím důvod, obzvláště ne, když se nejedná o komedii. A jinak, co ta strašná nuda, způsobená dokonale nezajímavým a nezajímavě podaným příběhem? Co ty odpudivé triky? Vždyť je to hnus. V o rok starším Putování s dinosaury jsou i přes svou jistou archaičnost 100krát lepší. Zde je ale nechutně vidět, jak akorát použili nějakou rozmázlou texturu. Co ten patos? A co to ponaučování, které říká: "Ten kdo se chová racionálně, je špatný"? Tenhle film je mi nesympatický od A po Y. Zetko zachraňuje jedině Howardova hudba a ta jediná ho taky dělí od odpadu. Ale přiznejme si, tento typ filmů je pro výraznou líbivou hudbu jako stvořený, dalo by se skoro říci, snadný...alespoň pro skladatele, který v tom umí chodit. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Supervíziu nad hlavnou postavou Aladara mal Mark Austin, ktorý začínal ako animátor pomocou tradičných techník a má za sebou mnoho reklám v rodnom Anglicku a v Industrial Light & Magic bol hlavným animátorom priateľského ducha Caspera. (pravo)
  • Film mal pôvodne vyzerať úplne inak, mal byť pojatý viac realisticky. Aladár v pôvodnom scenári poznal svoju rodinu a cestoval do Veľkého údolia so stádom Iguanodonov (Aladárov druh), vo výslednom scenári bolo upustené na realite a dinosaury boli nakombinovaní z rôznych období a z celej planéty (tieto druhy by sa nikdy nestretli). (Krnac)
  • Pôvodne mal byť záber zo začiatku, keď letí meteorit vesmírom, totožný s tým, ktorý bol vo filme Armageddon (1998). (Spilvo)

Reklama

Reklama