Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

akisha 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem to někdy v deseti v jedenácti v kině a byla jsem naprosto unešená. Proto dávám 4 hvězdy, jelikož na publikum tohoto věku se zde také cílí. Kdo by probůh v deseti nechtěl vidět dobrodružný film s dinosaury? Dinosaury má každý rád. A jako dítěti mi ani nevadili ty lemuři. Velmi podařená animace - nejen na tu dobu, dá se na to koukat i teď. A až překvapivě dobrý soundtrack od mistra Howarda. Nemám výtky. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Takřka dokonalá iluze dávno zavátého světa ... vyčarovaná nadmíru vynalézavým propojením animovaných a reálných záběrů. Dějová osnova taky není k zahození, kdo by to byl řekl, že se studio Walta Disneyho vydá právě takovou - pro něho nezvykle trnitou cestou, která se alespoň vzdáleně bude podobat realitě ?!? I díky ní je výsledek neobyčejně působivý, nicméně dětský divák se tady opakovaně potkává se smrtí - řekla bych, že daleko častěji, než je obvyklé - při srovnání s jinými animovanými snímky pro stejnou věkovou kategorii ... v režii stejného studia. Nejsou to přitom ani zdaleka jen "záporáci", komu není souzeno, aby se dožil finále ... a taky aby ho přežil, pochopitelně. Takže pozor, milí rodičové - možná byste měli zvážit, zdali vaše dítko všechny dějové zvraty ustojí. Na druhou stranu smrt je pokaždé vylíčena bez patosu, tak nějak samozřejmě, jako nedílná a přirozená součást života, přičemž do negativních úloh jsou obsazeni jen JINÍ dinosauři - nejsou ani lepší, ani horší než ostatní ... jejich problém spočívá v tom, že se (z filmařského pohledu ke své vlastní smůle) nenarodili jako vegetariáni. A ještě jedna drobná poznámka na závěr: Neviděli jsme TEN asteroid, který měl údajně způsobit postupné vymírání všech dinosaurů na Zemi, že ne ??? To by nad pouští hned tak slunce nevysvitlo ... a nejspíš by nebylo ani kam putovat. Takže v souhrnu se jedná o dostatečně originální a svým způsobem půvabnou vyprávěnku s nenásilným mravním ponaučením, vhodnou akorát tak PRO MĚ. P.S.: Všimli jste si ? Lidskou řečí jsou, zdá se, obdařeni jen býložravci. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Krásný film, na svoji dobu vzniku jsou animace na špičkové technické úrovni ve všech detailech ! Zase jedna pořádná Dysneyovka, tentokráte z druhohor :-), která udala tón. Veverky Srat přišly se svými žaludy až pak .-). Nad chlupatými lemury či co to bylo se v době ještěrek nepozastavuji. Není to Putování s dinosaury, je to animák pro děti něco jako kačer Donald. Tohle je za čtyři vajíčka. * * * * ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem tento film tehdy viděl, když vycházel a byl jsem podstatně menší, trochu jsem tušil, do čeho jdu. Jak má prsty ve tvrobě Walt Disney, tak z posledních zkušeností raději dávám ruce pryč. Tady by mě to ale asi mrzelo. Pamatoval jsem si příběh, ale nepamatoval jsem si dokonalou animaci tohoto filmu. Příroda a okolí snad muselo být reálné a dinosauři jen doanimováni. Ale ti byli natolik dokonalí, že jsem fakt čučel.... Příběh moc hezky udělaný, trochu mimo Disneyovu tradiční osu, protože se mi fakt líbilo, že neubral téměř nic ze zákonů živočišné říše, což má celkem běžně ve zvyku. Zajímalo by mě, jestli je reálná varianta, že lemuři a dinosauři žili ve stejné době, ale to je asi fuk. Líbilo se mi to a řekl bych, že určitě víc, než předtím. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

To to tu nikomu nevadí? Ten film je jedna velká chyba! A ty vadí obzvláště ve filmech pro děti. Proč tam musely být opice? 65 milionů let před Kristem? A ještě vypadaly jako dnešní lemuři. Neexistuje snad film o dinosaurech pro děti, ve kterém by nebyli lidé nebo aspoň nějací primáti. Je to nezbytné? Opravdu musí mít děti (a radši ani nemyslím na to, kolik dospělých má) zato, že v době dinosaurů, tu už byly opice? Navíc v "příběhu" byly zcela nahraditelné a zbytečné. A další chybky...co ta tráva? Co ty dinosauří nehty? Co ten 10-kilometrový asteroid spadnuvší 2 kilometry od tlupy se svými směšnými a uboze pomalými následky? Co ten závěr a vyhynutí dinosaurů? To jako až potom nebo co? Škatulka "dětský animovaný film" je samozřejmě na všechno krásnou výmluvou, ale já pro ni nevidím důvod, obzvláště ne, když se nejedná o komedii. A jinak, co ta strašná nuda, způsobená dokonale nezajímavým a nezajímavě podaným příběhem? Co ty odpudivé triky? Vždyť je to hnus. V o rok starším Putování s dinosaury jsou i přes svou jistou archaičnost 100krát lepší. Zde je ale nechutně vidět, jak akorát použili nějakou rozmázlou texturu. Co ten patos? A co to ponaučování, které říká: "Ten kdo se chová racionálně, je špatný"? Tenhle film je mi nesympatický od A po Y. Zetko zachraňuje jedině Howardova hudba a ta jediná ho taky dělí od odpadu. Ale přiznejme si, tento typ filmů je pro výraznou líbivou hudbu jako stvořený, dalo by se skoro říci, snadný...alespoň pro skladatele, který v tom umí chodit. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Aby sa Dinosaurus dostal na plátna kín, bolo potrebných 3,2 milióna počítačových hodín a všetky zložky filmu zabrali 45 terabytov na pevnom disku (ekvivalent 45 miliónov megabytov) alebo 70 000 CD-ROMov s informáciami v 100 miliónoch samostatných súborov. Pracovalo sa na 250 prepojených a 300 samostatných počítačoch. (pravo)
  • Na filme pracoval tým 48 animátorov. Jedna tretina z nich dovtedy pracovala len tradičnou technikou kreslenia rukou a jedna tretina už mala skúsenosti s počítačom generovanou animáciou. (pravo)
  • Supervíziu nad hlavnou postavou Aladara mal Mark Austin, ktorý začínal ako animátor pomocou tradičných techník a má za sebou mnoho reklám v rodnom Anglicku a v Industrial Light & Magic bol hlavným animátorom priateľského ducha Caspera. (pravo)

Reklama

Reklama