Reklama

Reklama

Bestián: Kupředu, zpátky jen krok!

  • Velká Británie Blackadder Back and Forth

Obsahy(1)

Lord Edmund Bestián (Rowan Atkinson) a Baldrick (Tony Robinson) testují svůj stroj času. Vydávají se do minulosti pro pár suvenýrů a nakonec se jim podaří změnit minulost. Ocitnou se tak např. v Sherwoodském lese, kde se setkají s Robinem Hoodem nebo u Bitvy u Waterloo. (Nancy)

Recenze (122)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mozna to je tim, ze je tenhle kratas novejsiho data, ale humor mi tu prisel takovej odlisnej. Sice dojde na tupyho Baldricka, Zmijakovo urazky, proste vsechno, co clovek od Cerne Zmije ceka, ale neni tu toho kdovijak moc a je to spis zamereny na parodovani historickejch udalosti. Coz je porad skvela zabava, ale uz ne tak kulervouci. Nicmene objevi se vsichni stari znamy v ruznejch rolich, coz je fajn. Jen by me zajimalo, jestli ani v originale neni smich divaku a nebo jestli to takle zmrsila CT. Ne, ze bych nevedel, kde se smat, ale uz jsem na ten smich navyklej, takze mi to trochu vadilo. Mozna se mi to taky tolik nelibilo kuli odlisnymu dabingu, nez na jakej jsem zvyklej a debilnim novym jmenum pro Atkinsona a Robinsona. ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Kdysi nám to pouštěla učitelka britských reálií na vysoké škole jako alternativní pohled na britskou historii. Byl jsem z toho nadšen a slíbil si, že se někdy podívám na celý serial. Po letech jsem to sjel znovu, tedy po tom, co jsem viděl celý serial a musím říct, že tenhle díl tomu nesahá ani po kotníky. Je to taková rychlá nostalgie pro zaryté fanoušky a návštěvou různých historických událostí a s úsměvným koncem. Nicméně oblíbenou epizodou se to určitě nestane. Úsměvný nadprůměr. ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tento posledný diel Zmijáckej ságy som videl ako úplne prvý na Silvestra onoho roku 2001 a ani som vtedy netušil že je to vôbec nejaká Čierna Zmija, keďže v dabingu to bol akýsi Bestián a poskok Baldrick bol premenovaný na Packala. Každopádne je ale toto zakončenie vskutku epické. Čierna Zmija s Baldrickom ( alias Bestián s Packalom ) postavia stroj času, lietajú s ním sem a tam históriou, vyhubia dinosaury pomocou špinavých spodkov, zabijú Robina Hooda ( wuf-wuf ), ošukajú lady Mariannu ( wuf-wuf ) a aj Shakespeare dostane do držky za svoje pisateľské výtvory a Brannaghov štvorhodinový film. Skrátka si robia kozy zo všetkého vo výpravnejšom podaní než obvyklé papundeklové kulisy a to finále bolo dokonalou bodkou ktoré Zmijákovi aj divákovi prinieslo konečnú satisfakciu. Ako sa spievalo v tej pesničke "Čierna Zmija - bastard na tróne". ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Brilantní tečka za legendárním britcomem. Sice mě taky štve, že český dabing se jmény postav nehlásil k Černé zmiji (inu, Česká televize a její paranoia), na druhou stranu nova udělala k původnímu seriálu naprosto PŘÍŠERNÝ dabing, který zachraňoval jen Jiří Prager. Ti ostatní byli hrozní a s překladem si mohli taky víc pohrát. V tomto ohledu je 'Bestián' nesrovnatelně lepší. Ale těmi pěti hvězdičkami hodnotím samozřejmě film samotný, ne dabing. :-) 100% ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky seriálu krásná sentimentální jednohubka se všemi starými známými. Jinak je to spíše zkratkovité zavzpomínání si na doby minulé, kdy se jako berlička použije stroj času. Proč ne. Pár vtipných scén se našlo a pobavilo. Přesto více jak tři hvězdy nedám, fanoušci seriálu si ovšem mohou minimálně jednu přidat. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Film byl promítán osmkrát denně v London's Millenium Dome po celý rok 2000. (Kulmon)
  • Na večeři na začátku filmu vidíme na zdi portrét kapitána Černázmije ze čtvrté série. (Kulmon)
  • Na konci závěrečných titulků tvůrci slibují, že pokračování bude v létě roku 3000. (Reyak)

Reklama

Reklama