Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známý příběh o zrození, životě, smrti a zmrtvýchvstání Ježíše Krista byl zfilmován již mnohokrát. Tvůrci amerického filmu se však nyní soustředili nikoli na samotného Ježíše Nazaretského, ale na jeho matku Marii. Události, známé z biblického podání, jsou tak líčeny z jinému úhlu pohledu a dostávají neobvyklý rozměr: Film zkoumá pocity ženy - matky, která byla vyvolena k tomu, aby na svět přivedla Syna božího a aby mu jako výjimečně vnímavému a nadanému dítěti vštěpila morální zásady. Jako každá matka, i Marie sleduje životní kroky svého dítěte s napětím, obavami i nadějemi. Díky mateřskému poutu s ním sdílí jeho úspěchy i jeho nezdary tak, jako nikdo jiný. Ježíše z Nazaretu ovšem nečeká obyčejná životní pouť: jeho cesta vede k té největší myslitelné slávě, která je však vykoupena největším myslitelným utrpením... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Pasifae 

všechny recenze uživatele

Když u nás posledně zazvonili příslušníci jakési sekty (o jehovisty nešlo, ti nás od chvíle, kdy jim otevřela moje nejmladší ratolest s pentagramem na krku a potkanem na rameni, ponechali napospas plamenům pekelným), sdělila jsem jim, že pokud Kristus opravdu vypadá jako Christian Bale, ať mu vzkážou, aby sebou s tím svým druhým příchodem koukal hodit. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Není to nic extra, televizní produkce je na tomto snímku znatelná (kulisy Betléma, Nazaretu a jiných měst si jsou dost podobné)... Christian Bale se objeví až po čtyřiceti minutách - ve chvíli Ježíšova ukřižování jsem brečel... Můj třetí film s Christianem, kde jsem kvůli němu ronil slzy... Zbožnuji toho herce <3... 65% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie je to celkom moja vízia tohto príbehu. Dosť civilné a bez znalosti Kristovho života či Nového Zákona v podstate človek tápe, o čom to je. Chápem, že to všetko bolo sústredené na hlavnú postavu, ale bez súvislosti sa neveriaci človek nemá šancu v deji orientovať. Z toho mi vyplýva, že film je definitívne orientovaný len na osoby znalé Biblie, a to je málo. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Nečekal jsem, že film se mi bude tolik líbit. Moc dobře je zde kladen důraz na Ježíšovu i Mariinu lidskost, navíc děj sleduje dění hlavně kolem Marie a zároveň nechává prostor i na vyprávění Ježíšova příběhu. Jedinou výtku mám k závěru, autoři se přeci jen mohli více popasovat s Mariiným životem po Kristově zmrtvýchvstání. Ale je pravda, že toho se už zase tolik nevím, takže konec beru na milost. ()

D28 

všechny recenze uživatele

Och, bože, ja isto skončím v pekle. Nie len preto,že " Brianovi" som dala o 2 hviezdy viac než "Márii",ale i preto,že som prepínala na komerčné stanice, kým sa nezjavil Christian.Je ťažké zahrať najznámejšiu postavu dejín, ale vďakabohu /?/ to zvládol dobre.Jedna z mála pozerateľných verzií príbehu. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama