Reklama

Reklama

Osamělý vlk McQuade

  • Česko Vlk Samotář (více)
Trailer

Chuck Norris v roli texaského šerifa pátrá po ukradených zbraních. J. J. McQuade (Chuck Norris) je texaský muž zákona a drsný chlapík. Dohlíží na dodržování zákona, ale uplatňuje právo příliš svérázným způsobem, což mu přináší pouze nepříjemnosti z řad úředníků. Je mu proto k ruce přidělen nováček Kay (Robert Beltran) , který mu má pomáhat s případem únosu nákladních aut se zbraněmi. Když společně objeví místo úkrytu, jsou zajati bandity a zasypáni i s autem hluboko pod zemí. Šance na vyproštění, je minimální... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Už v tomto snímku Chuck Norris potvrdil, že mu bude rangerská hvězda slušet. Pakliže si nějaký Norrisův akční film zaslouží červená čísla, je to právě Osamělý vlk McQuade a snad ještě Delta Force 1. V tomto akčním filmu, v němž se mísí žánr westernu, akční krimi a klasického karate filmu, je krásně vidět ona atmosféra a styl béčkových počinů z 80. let. Natočit jej dnes v této podobě a přidat více vtipu, bude možná opěvován. Stejně jako v prvních epizodách Walkera, tak i zde je ještě radost sledovat Norrisovo bojové umění. Souboj s Carradinem je již kultovní záležitostí a na filmu potěší i hudba, která nápadně připomíná (vykrádá?) Morriconeho melodie a styl. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

THIS IS NOT MY IDEA OF FUN! Béčko všech béček. McQuade má v baráku bordel, nesvítí mu zadní světlo, holky vodí do pochybnejch barů a zásadně si neumývá tu svou kraksnu, která vypadá jako by jí zrovna vytáhli z bažiny. Naprosto otřesný vizuál, akce, lokace, herci a dokonce i originální znění je jak nějaký příšerný dabing. Všechno co se tam odehraje, co se tam říká a situace z kterých to vychází jsou naprosto šílené. V závěrečném zúčtování má na sobě Carradine svetřík do véčka a vypadá jako buzík. Dokonce je tu i padouch na křesle, který se jmenuje Falcon. Umíral jsem celý film a několikrát jsem ho chtěl vypnout, ale aby mé hodnocení bylo objektivní, tak jsem ho s velkým sebezapřením dokoukal. Mám rád nízkorozpočťáky, ale tenhle je opravdu urážkou inteligence. Aspoň že dcera McQuada byla roztomilá. ()

Reklama

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Spotenému Norrisovi uniesli dcéru. A to nemali robiť! Som zástancom Eastwoodovských westernov a jeho kamenných pohladov, preto mi od začiatku sadol aj tento film (aj keď Norris tak hrá v každom filme). Škoda, že film nebol o niečo kratší, pretože miestami ma až tak nebavil. Ale skvelá hudba (alá Morricone) pozdvihovala celkovú atmosféru. Na to že som si to pustil len kvôli Barbare Carrere, to celkom dobre dopadlo. A Carradine kopol Norrisovi piesok do čí...ANI TO (!) NEMAL ROBIŤ! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Badasss David Carradine proti Bad Badass Chucku Norrisovi - a je to celkem sranda. Z pohledu režie nebo scénáře absolutně nic objevného (to ale nikdo nemohl očekávat), ovšem zároveň se to vyhýbá vyloženě trapným vsuvkám, herci jsou okey (dokonce i Chuck se slabostí pro pivo) a duní do toho skvělá hudba hrdě reflektující Morriconeho. Málokretý film dokázal v osmdesátých letech nostalgicky vzkřísit westernové vzorce tak roztomile jako právě McQuade... 60% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

"Keby som zavrel každého, kto sa po mne zahnal, bolo by pol štátu v base." Chuck je frajer ako vždy, no tento krát, v úlohe texaského šerifa, je tak trochu aj drsný Harry, čo vôbec nieje na škodu. Osamelý vlk McQuade nieje film, kde sa vo veľkom kričí hurá do boja ako v jeho iných filmoch. Tu sa Čakino drží celkom pri zeme a seka zloduchov predovšetkým pohladom, hláškami a potom až kopom s otočky. V závere sa to slušne rozbehne, príde samozrejme aj na duel Čak vs Carradine, ktorý je celkom dobre natočený a aj hudba tu má svoje čaro. Jeden s tých lepších filmov s nesmrteľným Čakom. 65% - 3* ()

Galerie (165)

Zajímavosti (8)

  • Chuck Norris neskôr účinkoval v seriáli Walker, texaský ranger (od r. 1993). Producenti filmu kvôli tomu zažalovali spoločnosť CBS za porušenie autorských práv. (m.a.t.o.)
  • Chuck Norris a David Carradine trvali na tom, že záverečnú bojovú scénu zvládnu aj bez záskoku dablérov. (m.a.t.o.)
  • David Carradine jezdí v autě, které má na SPZ napsáno "Texas Carate". (smrtubohem)

Reklama

Reklama