Reklama

Reklama

Osamělý vlk McQuade

  • Česko Vlk Samotář (více)
Trailer

Chuck Norris v roli texaského šerifa pátrá po ukradených zbraních. J. J. McQuade (Chuck Norris) je texaský muž zákona a drsný chlapík. Dohlíží na dodržování zákona, ale uplatňuje právo příliš svérázným způsobem, což mu přináší pouze nepříjemnosti z řad úředníků. Je mu proto k ruce přidělen nováček Kay (Robert Beltran) , který mu má pomáhat s případem únosu nákladních aut se zbraněmi. Když společně objeví místo úkrytu, jsou zajati bandity a zasypáni i s autem hluboko pod zemí. Šance na vyproštění, je minimální... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

nash. 

všechny recenze uživatele

Film, kde hraje Chuck co napočítal do nekonečna (dvakrát), nemůže být špatný. Zejména, když se v něm tentýž Chuck dokáže za volantem džípu vyhoupnout ze dna zasypané třímetrové jámy. Jistě je to snůška těch nejošoupanějších klišé, které od přechodu hranic do grotesky (milostná scéna v blátě, mrtvý pes) drží pouze Chuckův ostrý pohled, přesto je to podívaná, které nelze upřít kouzlo řízné osmdesátkové akce navlečené do klasické westernové výbavy, především ze šatníku ranného Eastwooda. Zkrátka film, u kterého se člověk baví i po letech. A možná ještě víc. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

vynikajuci spaghetti westernovy uvod za doprovodu morricone-ovskeho soundtracku od de masiho (kopia je to tak dobra ze som si myslel ze ide o samotneho ennia) a chuck nakopava zadky mexickym hajzlom. zvysok uz taky peckovy nie je a viac menej slape v klasickych 80-vych akcnych vodach so vsetkymi klise co k tomu patria (tupy sef, hrdina samotar, otravny partak), navyse nastup hlavneho zaporaka carradinea na scenu by bol o dost viac posobivejsi ak by nemal na sebe pruhovany sveter! ku koncu sa to nastastie opat rozbehne (scena s pochovanym autom mi prisla vynikajuca) a tak ide o jednu z tych lepsich norrisoviek... ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris údajně v jednom ze svých nejlepších filmů mě kupodivu docela pobavil. Otázka je, jestli tvůrci film mysleli vážně, protože jestli jo, tak já jsem se po celou dobu filmu usmíval. Je to už skoro třicet let starej film, o žádnou klasiku se opravdu nejedná, takže napětí, nebo snad nedejbože strach o hlavního hrdinu se nekoná ani náhodou. Ale prostě je sranda sledovat urputnou snahu o serióznost, když je to k pousmání. Zdůrazňuju k pousmání, ne k smíchu - to je rozdíl. Kdo k tomu přistoupí jako s současným akčňákům a navíc si nedokáže užít atmosféru let osmdesátých, bude velmi zklamán. Mimochodem, herecký talent Chucka Norrise se dá přirovnat ke dřevu. Krása Barbary Carreraové k Porschi Carrera :-) ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Přímočarý až primitivní scénář plný stereotypů (zpočátku odmítaný, loajální sidekick z národnostní menšiny; "nezávislá", krátkovlasá bývalka; nikdy se nevzdávající, milovaná dcera v nesnázích; atraktivní, dlouhovlasá, majetná ženština, co hrdinovi uklidí a padne kolem krku ...) a prkenné či přehnaně afektované herecké výkony. Kdo čekal něco jiného?! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Cak Norrrys mal v 80. rokoch este predsa len hodne do seba. Ba dokonca sa miestami dalo uvazovat o tom, ze je borec. Akcny, pochopitelne. Chvalabohu, tieto bojove kreacie, co Cak predvadzal, ma nijako nezaujimaju, ale ich choreografia je na vysokej urovni, to nemozno prehliadat. Raz za cas je dobre vyplachnut hlavu takymto akcnakom. 77 % ()

Galerie (165)

Zajímavosti (8)

  • Film dostal pôvodne rating R, no po odvolaní sa nakoniec v kinách premietal s ratingom PG, ktorý bol v roku 1983 ekvivalentom dnešného ratingu PG-13. A to aj napriek tomu, že obsahuje priveľa násilia a hrubých výrazov. (m.a.t.o.)
  • Chuck Norris neskôr účinkoval v seriáli Walker, texaský ranger (od r. 1993). Producenti filmu kvôli tomu zažalovali spoločnosť CBS za porušenie autorských práv. (m.a.t.o.)
  • David Carradine jezdí v autě, které má na SPZ napsáno "Texas Carate". (smrtubohem)

Reklama

Reklama