Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ta banda musí viset. Do jednoho... Do malého městečka poblíž mexických hranic přijede mlčenlivý návštěvník ze vzdáleného ranče Jim Douglass (Gregory Peck). Má jediný cíl – vidět na vlastní oči zítřejší popravu čtyř banditů, kteří čekají na smrt ve zdejší zadržovací cele. Muži zde přepadli banku a zabili člověka, avšak podle Jima toho mají na svědomí mnohem víc. Bandité ale s pomocí komplice z vězení uprchnou a dokonce unesou půvabnou Emmu, dceru místního obchodníka Guse Steinmetze (Jiří Voskovec). Po jejich stopách se vydají téměř všichni muži z městečka. A především Jim, který s sebou nosí fotografii své zavražděné ženy… (Česká televize)

(více)

Recenze (89)

Disk 

všechny recenze uživatele

Čas od času je dobré si pustit nějaký film, který by obsahoval jen samá klišé. Western The Bravados přesně takovým filmem je. Ale jen zdánlivě... Gregory Peck hraje přesně tak, jak ho všichni známe (a máme ho za to rádi) a dokonce se objeví i Jiří Voskovec (v českém dabingu mu hlas propůjčil Jan Přeučil). ()

CSSML 

všechny recenze uživatele

Filmy s Gregory Peckem začínají být sázka na jistotu. Tento western se nebojím označit za takřka katolický. Znáte snad jiný western, v němž se hlavní hrdina účastní pobožnosti ke sv. Antonínovi a po úspěšné trestné výpravě se vrací do kostela za knězem hledat pomoc? Za skutečným knězem, který ví, že zabít zločince propadlého hrdlem je záslužný čin, stejně jako že je při tom nezbytné vymést ze srdce všechnu nenávist. Jaký rozdíl oproti současnému uzurpátorovi Petrova stolce, který ze svých rouhavých úst vypustil blud, že trest smrti stojí v protikladu s Božím milosrdenstvím. ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

Z čistého nebe blesk. Z čista jasna dotkl se jej střep, křehkosti soukromí. Toho času šibenic. Pohledný, zastřený, brání květ citový. Hrrr na ně. Rozzlobený, rozlícený jeho stav. Láme jeden, druhý, třetí vaz, ale vůz zapřáhl před koně. Bylo tak snadné. Obrátit pozornost, svést stopy na jiné, a přitom sám mít máslo na hlavě. Nesoudný ten za humny, který rozdupal, vyraboval jeho ráj. Vysmekl se z oprátky, z přívětivé masky, úlisný to had. Až mošna s úsporami rodiny a poslední desperát, otevřou mu zrak i svědomí na vahách. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Na Bravados jsem šel kvůli Voskovcovi; stejně jako u jiných jeho amerických filmů, o kterých tak sebevědomě psal Werichovi, jsem i tady cítil smutnej kontrast mezi malým prostorem, který jeho figura má, a urputným nasazením, s kterým se z ní svými lehce starosvětskými prostředky snaží udělat něco většího. Američani ho za to zdá se aspoň částečně ctili co klasického dramatického herce, mně většinou mezi ostatními jaksi vyčnívá. Pamětihodný je na tomhle bijáku ale hlavně závěrečný morální veletoč, kterým se do té doby příjemný stopařsko-mstitelský standard s hezkými exteriéry rázem vyšvihne mezi atypické westerny posunující žánr výš i hloub. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní podívaná s ledovým pohledem Gregoryho Pecka v hlavní i vedlejší roli. Myšlenka filmu chvályhodná (kolikrát mě při sledování jiných westernů napadlo, že to mohlo být třeba takhle) a závěr mrazivý. Ještě by to bývalo chtělo výraznější hudbu a o trochu sugestivnější režii.___P.S. Televizní ořez (projeví se opět až po titulcích) je peklo. Peklo! ()

Galerie (58)

Zajímavosti (6)

  • Jeden z prvních filmů natočených barevným procesem pod značkou De Luxe. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu od Franka O´Rourka. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama