Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dahlia Williams (JENNIFER CONNELLY) začíná nový život. Má novou práci, přestěhovala se do nového bytu a je pevně odhodlána konečně hodit za hlavu vztah se svým odloučeným manželem a plně se věnovat výchově pětileté dcery Ceci. Když se ale bouřlivý rozchod zvrhne v právní bitvu o dítě, začne se její už tak dost špatný psychický stav ještě více zhoršovat. Nový byt v chátrající budově navíc žije svým vlastním životem - z prázdného bytu ve vyšším patře jsou slyšet tajemné zvuky a stropem v ložnici stále prosakuje tmavá voda. Dahliu pronásledují divoké představy, díky nimž přestává být schopna odlišit realitu od fantazie a je vydána napospas nekonečným hrám s jejím zdravým rozumem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Mně to asijské schéma hororů zasazené do amerického prostředí nějak nesedí. To co mně u asiatů tak děsí mi tady přijde vyloženě jako hloupost. Přesto to mělo takový nějaký děj a souvislosti, trochu té temné atmosféry a na Jennifer Connelly se dobře koukalo a o její holčičku ztracenou ve světě, kde jí nikdo nevěří, jsem měla upřímný strach, takže takové slabší 3*. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Tři minuty jemného mrazení na zádech, jedna povedená lekačka a očekávatelné pointy - to je remake japonského filmu s předlouhým názvem Honogurai mizu no soko kara. Jennifer Connelly je krásna (jak by rekl jeden kamos, omluvte ty slova, "kunda jak hovado"), bohuzel tohle neni prehlidka MISS, ale horror. A jako takovy prilis nefunguje. Nejlepsi vec, ktera je spojena s timhle filmem, je atmosfericky trailer. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Než jsem se na tento film dívala, slyšela jsem ohlasy spíše negativní než pozitivní. Horor to opravdu nebyl, spíše thriller, prvky napětí to mělo, ale klasické lekačky jako v hororu, to ne. Herecké výkony dobré, hlavně malá Cecil se mi moc líbila. Původně jsem si myslela, že když objevili malou mrtvou holčičku a pak se nějak dohodli, bude konec, a ono ne a celé to ještě překombinovali. Bylo to smutné, ale nevím, jestli to u toho filmu bylo ku prospěchu. Mezi špičky se tenhle film rozhodně nezařadí, ale mi se jinak docela líbil, nesl s sebou příjemné napětí a byl rozhodně lepší než třeba 3:15 zemřeš. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Len máličko chýbalo aby som tomuto dielku dal 4*. A to záver, kde som čakal na záber zo spodku šachty na efektne nasvietený a vodou zaliaty výťah stúpajúci ku stropu, ako to bolo v origináli. No nedočkal som sa. Napätie u mňa fungovalo dostatočne, sídlisko je naozaj skľučujúce a Jennifer Connelly je naozaj výborná herečka. Film inklinuje viac k sociálnej dráme rozvedenej rodiny doplnenej minimálnymi prvkami hororu. Škoda toho záveru, ktorý uspokojí len málokoho. Nie je vyložene zlí ako napr. v Hide and Seek, ale výsledný skvelí dojem z filmu dosť uzemní. Už japonský predchodca bol len menšou obmenou Ringu a od jeho remaku som si nesľuboval veľa, ale dopadlo tu určite lepšie ako napr. taký Ring 2 alebo totálne nevýrazný Grudge. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velice smutné.. Takhle tedy ne, přátelé. Opět další z mnohých šlápnutí vedle. Co to jako mělo být? Nějaká adaptace Kruhu, napasovaná do jedné místnosti? Nepochopím tyhle laciné hlouposti, kterýma se nás snaží krmit. Nelíbilo se mi to.. protože je to nic neříkající blábol a nesmysl. "Všechno naruby tu je, všechno naruby tu je.." Omluvte hlášku z jiného filmu, ale pasuje tu skvěle. 30% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Film sa natáčal v Toronte (Kanada), Los Angeles (Kalifornia), New Yorku a Syosset (New York) v USA od 20. januára do 26. apríla 2004. (Arsenal83)
  • Replika bytu 10F, který je hlavním dějištěm strašidelných úkazů, byla po celé ploše vylita betonem, takže se dala opakovaně zaplavovat vodou do výše 15 centimetrů. (Mahalik)

Související novinky

Jennifer a Krvavý diamant

Jennifer a Krvavý diamant

14.10.2005

Ak vám po prečítaní titulku náhodou po chrbte prebehli zimomriavky, vedzte, že nemám na mysli Jennifer Lopez (o ktorej hereckých aktivitách a plánoch si možno povieme niekedy inokedy), ale o niečo… (více)

Reklama

Reklama