Reklama

Reklama

Temná voda

  • Japonsko Honogurai mizu no soko kara (více)
Trailer

VOD (1)

Když se Yoshimi rozpadne manželství, je nucena pro sebe a svou pětiletou dceru Ikuko najít nový domov. Usadí se v jednom z temných a pochmurných bytů nevlídného domu, kde se brzy začínají dít divné věci. Yoshimi je pronásledována kalnou vodou, pronikající stěnami a stropem, a dráždivým přízrakem červené tašky, která kdysi patřila dívence, jež záhadně před dvěma roky zmizela. Plna strachu o život své dcery, Yoshimi zoufale bojuje, avšak její hrůza se stupňuje v závislosti na tom, jak začíná odhalovat spojení mezi podivnými událostmi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Atmosféru má film takřka nulovou, snaha o nějaké napětí přichází vniveč a nástupy strašidla vůbec nefungují, což je dáno i tím, že jeho vizualizace se omezuje na nohy nebo rozmazanou siluetu. Největší prostor tu dostává kapající voda a to mě fakt nebaví. Jediný, kdo zaslouží jakous takous pochavlu, jsou herečky. Ale ty to vytrhnout nemohly. V tomto případě je remake lepší originálu. 25% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Po Ringu som opätovne riskol ďalší Nakatov výtvor a vďaka bohu sa nekonalo žiadne sklamanie - práve naopak. Priznávam, že spokojnosť je dokonca o nejaký malý kúsok väčšia než v prípade toľko ospevovaného, pôvodného Kruhu (1998). Pomalé budovanie atmosféry, menšie množstvo "lakačiek", ktoré však boli o to intenzívnejšie a desivé prostredie snímku zarčujú kvality pre každého diváka, ktorý dokáže strpieť pozvoľna plynúci dej - občas však bohužiaľ naťahovaný ako guma v trenkách. Oproti Ringu (1998) Nakata využil (stále) depresívno sychravé prostredie a dobre vsunuté tóny desu. Práve tieto dve drobnosti vyzdvihujú kvality Temnej vody do nadpriemernej výšky. Viac tu ()

Reklama

Scytale 

všechny recenze uživatele

Výborné zpracování duchařské povídky Koiči Suzukiho. Obdivuhodné herecké výkony a místy velmi působivá kamera dotvářejí skvělou atmosféru deštivého období v tokijském přístavní čtvrti, kde se příběh odehrává. Rozhodně doporučuji fanouškům Kruhu a Nenávisti, i když Temné vody jsou spíše "jemnějším" a komornější horrorem. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další z nezáživných japonských duchařin. O proti americké verzi, kterou jsem viděl dřív to má jiný konec a poslední půl hodina slušně šlape, ale ten hodinový úvod je nudný a zdlouhavý. Máma se s malou dcerou nastěhuje do bytovky kde ze stropu pořád kape voda a všude se zjevuje červená taška, jisté dívky co se před pár lety ztratila. Sem tam vidí ducha a hrabe jí z toho, nebot se k tomu ještě rozvádí a je duševně labilní. Děj se moc vleče, atmosféra je ponurá, ale nikterak strhující. Hlavní představitelka nic moc a její dcerka je spíš na zabití. V americké verzi se hlavní představitelka povedla líp. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Slabší duchařina. Film je tak pomalý, že je Vás schopen ze začátku unudit k smrti. Pak se ale stále více začne rozkrývat tajemství kolem ztracené holčičky a tempo se malinko zrychlí, ale ne o moc. Přesto jsem u filmu vydržel, páč jsem byl zvědavý, jak to dopadne. No, tak jako tak, šel z toho udělat půlhodinový sestřih a vyšlo by to na stejno. 51%. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen podle krátké povídky "Plovoucí voda" z hororové antologie "Honogurai mizu no soko kara" od Kojiho Suzuki, autora známého díla "Ring". (Terva)

Související novinky

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Reklama

Reklama