Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je prvního dubna a Sylvie se dopouští osudové chyby. Opuštěná a sklíčená se vydává do ulic velkoměsta vybojovat si svou lásku zpět. Překonává jednu překážku za druhou a doufá, že svůj vztah zachrání. Netuší, že se řítí k fatální kolizi. Tenhle den, by raději začala znovu. Celovečerní absolventský film Restart vznikl v koprodukci mladé pražské společnosti Axman Production, FAMU a finské Univerzity umění a designu v Helsinkách. Restart vypráví o jednom dni v životě mladé Sylvie (Lenka Krobotová). O dni, ve kterém se její život rozpadne jako domek z karet. O dni, který by raději začala znova.

Moderní a originální vizuální styl filmu Restart je výsledkem spolupráce českého režiséra Julia Ševčíka a finského kameramana Kasimira Lehta. Subjektivně pojaté vyprávění nabízí pohled na okolní svět Sylvinýma očima. Expresivní obrazy vtahují diváka hluboko do nitra hlavní hrdinky.

Restart je osobité, experimentální drama ze současnosti. Česko-finský štáb natáčel film v průběhu roku 2004 na lokacích po celé Praze: v klubech Radost FX a Roxy, v reálných bytech a fast-foodech, v nákladných dekoracích, které postavil architekt Henrich Boráros. Post-produkční práce včetně střihu, zvukového designu a realizace speciálních efektů probíhala ve Finsku. Film byl natočen na formát Super 16mm a následné zvětšen na promítací formát 35mm (1:1,85). Soundtrack filmu obsahuje skladby od The Nihilists a housové tracky Ecsona Waldese. Původní hudbu k filmu vytvořila kapela Khoiba. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

honajz 

všechny recenze uživatele

Hm. Naprosto jalová historka o hysterické krávě, která by ráda dostala přes hubu, a tak provokuje svého kluka, a nakonec - BACHA SPOILER! - je nasraná, že přes hubu nedostala. Mezitím běhá po městě, den, noc, jedno to je, půjčuje si cizí auta, která nechá stát otevřená na křižovatce, neplatí, žebrá, chodí do podniků, jež sponzorovaly film, div že si sama v Mekáči neuvaří, mezitím má představy (a na divákovi je, aby stíhal odlišit, co jsou představy, a co realita), a do toho hraje a cool muzika z Radost FX, a mladí paří, a světla blikají a filtry filtrují a kamera se zpomaluje jak na povel a barvičky v obraze se mění záběr od záběru, a střihač propadlý epilepsii radostně řádí u svého přístroje, jak si může stříhat film, jak ho v podstatě napadne, neb je to pořád cool a über moderní a artistické. Že Krobotová neumí hrát, toho jsem si všiml už několikrát, a nejde jí to ani zde, kdy se svými dlouhými pohledy snaží cosi vnitřního sdělovat, ale spíše mám pocit, že trpí zácpou nebo totálním výplachem mozku. Výpovědí naprosto zbytečný film, příjemný podobně jako ráno po nějaké podobné diskotékové pařbě s pár drogami a mozkem na barovém stole. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Schíza jako prase je takový typ filmu jako je Restart. Schíza, která ale zaujme vcelku jednoduchým námětem, který nakonec může skončit naprosto tragicky, což je vlastně pravda. Není radno si zahrávat se vztahy, se životem, se smrtí...s láskou. Jenže když už se něco posere, kdo by nechtěl stisknout tlačítko restart a začít opět od začátku? Každopádně tento film bych si od začátku rozhodně nepustil, na to mé mozkové buňky nemají sil. Fakt je, že střih je na českou kotlinu neskutečně efektivní, což je hodně zajímavé a jen tak se to tu nevidí, ale to je tak všecko pozitivního, co na tomto filmu dokážu najít. Jinak je to prostě psycho jako hrom. Ale hlavně díky tomu dobrému střihu. --- To znám, nejdřív kytku a pak páčidlem do hlavy a brutální znásilnění. - Vynechala jsi tu fázi, kdy tě svážu do kozelce a přinutím tě něco vymyslet. ()

Reklama

silent cut 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se vydal do multiplexu...jsem z menšího města, takže samotná cesta do kina by možná scénáristicky mohla působit zajímavěji než poměrně banální příběh Sylvy, která si za všechno může vlastně sama...jenže o tom to je... věci jsou mnohdy jednodušší, než bychom si přáli...často žádáme o radu, přestože sami moc dobře víme co je třeba udělat a občas se překotně řítíme do neznáma, přestože nejlepší, co bychom mohli udělat, je sedět na místě a počkat. O formě se tu nebudeme bavit, ta je bez diskuze... U titulků jsem seděl a koukal...nevěděl jsem co si o tom mám myslet...někdo v přední řadě znechuceně odhodil svůj popcorn... asi takhle... je to film, u kterého byste neměli přemýšlet, zkuste se vcítit...pochopit...pak je to bomba... ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Tak tento film jsem hltal už od začátku. Jak mám ještě teď v živé paměti to jak jsem se u King Konga kousal v Kině nudou tak teď můžu porovnat a Restar je skvělý. Pouhých 85 minut mi přišlo dlouhých jako celý den, a to nejen jednou ale celý den dvakrát. Jeden postřeh, který mě napadl během filmu: Filmy jsou černobílé nebo barevné, tento film je modro žlutý! A co vytknout? Snad jen tu zamotanost, ale to byla moje chyba, že jsem se nestíhal orientovat. Určitě bych byl hrozně rád kdybych mohl tento film shlédnout ještě jednou! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Chceš přijít vo voko nebo vo ucho......... Český film, české prostředí a nevýrazní herci. Hudba je příšerná. Jen kameraman si sem tam pohraje a vytvoří zajímavý záběr. Příběh je celkem slušný, ale nepomáhat nám v tom Finové, asi by to nestálo vůbec za nic. CITÁT - Jsem ti nevěrná. Už půl roku........ Já to vidím tak na 50% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Autorem námětu a spoluautorem scénáře filmu Restart (spolu s režisérem Juliem Ševčíkem) je Ondřej Ládek, filmový a televizní scénárista a český písničkář, který vystupuje pod uměleckým jménem Xindl X. (suicide)
  • Součástí filmového soundtracku jsou největší hity skupiny Khoiba, která v době premiéry dosáhla vrcholu: tracky That Reason, B Electric B, Facilities, 202Pathetic a The Deepest Nightmare. (NinadeL)

Související novinky

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama