Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hráli jste někdy v kapele? Je to jako druhá rodina, s jejímiž příslušníky prahnete po štěstí a prožíváte nečekaná dobrodružství. Stejně jako usedá rodina zas a znovu u jednoho stolu, scházejí se členové kvarteta tzv. soudobé hudby vždy u dalšího koncertu. Poněkud nesourodá čtveřice v čele se solidně vyhlížejícím, avšak lehce sucharským Robertem (Lukáš Melník), jeho partnerkou atraktivní a rozháranou cellistkou Simonou (Barbora Poláková), extrovertním vtipálkem Tomášem (Jaroslav Plesl) a znalcem historie s přezdívkou Funés (Zdeněk Julina) spolu zažívá na cestě za svou nejsvobodnější skladbou řadu humorných situací, ale i nedorozumění. Čas tráví i v legendární hospodě Ponorka v historickém centru svého rodného města, kam chodí také odvázaná „Batrflaj" (Pavlína Štorková) a „dvorní" psychoterapeutka kvarteta Sylva (Lenka Krobotová). Mezi hlavními hrdiny dochází k neustálým zádrhelům a lehce bizarním situacím, až konečně jeden neplánovaný večírek přinese jistou katarzi i radost a s ní vytoužený pocit štěstí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (211)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Pro Krobotovy filmy musí mít člověk pochopení a možná i nějaké vrozené pochopení, nejsou totiž určeny pro každého. Výhodou je i znalost dejvického ansámblu. Pokud tímhle filmový divák oplývá, může si v klidu pustit i Kvarteto a zklamán nebude.....................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je můj 3000 komentář... 13 let koukání na filmy, 13 let poznámek k filmům... Chtěl jsem aby to k tomu dnešnímu jubileu nebyla nějaká odpadovka a tak jsem vsadil na Krobota. Díra u Hanušovic byla slušná a tenhle film měl jednu velkou devizu. Někomu se líbí, někomu ne, někomu přijde blbá a někomu zase všestranně nadaná. Ano, řeč je o Báře Polákové. Já jí můžu kdekoliv a jakkoliv, navíc ji považuji za velmi krásnou ženu, takže když už nic jiného, tenhle film jí byl plný. Ovšem co k obsahu říci... Utahaná nuda. Ne bez myšlenky, ale utahaná. Měl jsem skoro pocit, že koukám na Indiánské léto po X letech... Teenagery kdesi na venku vystřídali čtyřicátníci ve městě. Brutus pak jakási rocková uskupení a samozřejmě kusy smyčcového kvartetu. Dialogy však byly téměř identické a podobně prázdné. To ale není Krobotova chyba. Možná je to situací ve které se momentálně nalézám, ale tak nějak mám pocit, že dnešní čtyřicátníci jež dokonale reflektovaly filmové postavy jsou na tom se svými intimními životy povětšinou slušně řečeno v prdeli. Materiálně jsou zabezpečeni, žijí ve svobodě, v otevřeném světě plném příležitostí, ale co se týče vztahů, je někde problém. Kam se podívám tam se podívám, ztroskotává kolem mne jedno malželství za druhým, lidi jsou nestálí.. Chtějí svobodu, individualitu, nezávislost... Partnerství je svazuje a to nemluvím o manželství. Ano jsou vyjímky, kde to klaplo, kde je ruka v rukávu... Ale těch ohnivých chvostů na obloze v poslední době vidím kolem sebe až moc. Myslím, že to zmatení, to přebažení se všeho co dnešek nabízí Krobot nabídl skvěle. Otázkou je zda jsem to chtěl k reálu ještě vidět i ve filmu... Alespoň tam byla ta Bára... Takže já dávám za 3 trubky z lešení. * * * ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Já jsem vděčný v dnešní době za každý film, který jde mimo střední proud. Oceňuju tu odvahu a nekompromisnost toho vyprávění. I ta hudba kvarteta byla docela neposlouchatelná. Na můj vkus příliš intelektuální záležitost, až zbytečně. Plesl to ale utáhl a ve chvílích, kdy to šlo za hranu, tak to srovnal nějakým výrokem do latě. Udrželo se to ještě v míse a ne mimo ni. Závěr mne oslovil, takže jsem spokojený divák. 70% ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Ten film je úplně stejný jako herecké výrazivo jeho režiséra. Pokud si vybavujete Krobotovy role mlčenlivých, hustých a cynicky vtipných týpků, tak si zkuste představit, že tihle borci režírují film. A jelikož mám Krobotovy postavy rád, bavilo mě i Kvarteto. Dokonce jsem nadšený, protože na rozdíl od Díry u Hanušovic, mi tady ten styl mnohem více sedl a neodcházel jsem z kina s kyselou náladou. To, o co se Krobot filmem snažil, v podstatě popíše psycholožka v podání Lenky Krobotové na přednášce ke konci filmu .... definovat co je to štěstí a jak se jednotlivci snaží k němu dojít či si jej udržet. Podle mého trefil hřebíček na hlavičku, i když nevím kolik lidí to nakonec pobere. A herecky? Naprosto famózní! Dlouho jsem neviděl film, kde mi všichni herci připadali přirození a znalí svého řemesla. ()

horovska 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se, že to bude film o muzikantech, ale to je téma jen čistě okrajové a nepodstatné.O čem však film je či má být, to mi zůstalo skryto. Chuť odejít z kina by měla znamenat velmi zlé hodnocení, ale přeci jen musím ohodnotit alespoň skvělou práci Matěje Kroupy, ať už jako autora, nebo jako supervizora, který se staral o to, aby herci vypadali, že hrají. To se dost povedlo, stejně jako herecké výkony - Plesl i Mělník jako vždy výborní. Co je to platné, když plytký příběh a marný vývoj dělá z filmu nepoužitelnou slátaninu... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Na druhý pokus film podpořil Státní fond kinematografie částkou 5 milionů korun. Na film přispěl i Olomoucký kraj částkou 700 000 korun. (SONY_)
  • Scénář k filmu se začal psát už v roce 2013. (SONY_)

Reklama

Reklama