Reklama

Reklama

Jenom jeden pes má právo vést smečku. A jenom jeden muž může kočírovat drogový gang. Občas ale i ti nejsilnější alfa samci dělají chybná rozhodnutí...  Narodit se příliš bohatý přináší všude na světě stejnou volbu. Buď majetek využijete ke vzdělání a zlepšení sebe sama, nebo vás peníze zkazí a vy jich začnete zneužívat. Devatenáctiletý Johnny Truelove, mladý dealer rekrutující se z vrstvy zlatých losangeleských dětí, si zvolil druhou cestu a dovedl ji až do krajnosti. Vždycky si přál, aby ho jeho okolí vnímalo jako nesmlouvavého drsňáka, a aby si vydobyl respekt, byl ochoten udělat cokoli. Proto se také jednoho dne rozhodl unést patnáctiletého bratra muže, který mu dluží peníze. Takové činy ale americké úřady nepromíjejí ani prominentům a vynášejí za ně dlouholeté tresty. Johnny a jeho gang zpovykaných, rádoby dospělých mladíčků nyní musí vymyslet, co s uneseným, sympatickým Zackem, který starší kluky obdivuje, dělat dál. Co si ale počít, když už neexistují správná rozhodnutí, ale jen špatná a ještě horší? V kriminálním dramatu režiséra Nicka Cassavetese, jež bylo natočeno na motivy reálného zločinu, se představí především talentovaný Emile Hirsch a v netradiční herecké úloze hudební superidol Justin Timberlake, ve vedlejších rolích se ale můžete těšit také na Bruce Willise a Sharon Stoneovou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (321)

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Jéžišmarjá. Banda vylízanejch debilů, co viděla hodně gangsterek a naposlouchala hodně gangstarapu si hraje na gangstery. Ani směšný to není. Idiotské postavy se stupidními dialogy v hloupém příběhu. A ještě tak dlouhém. Jediné uvěřitelné na tom je, že Sharon je kus jako za mlada. Wau!!! Škoda těch známých ksichtů a jmen. To vážně nikoho z nich netrklo, že je to strašná tragikomická (ovšem bez špetky humoru) kravina? Být jimi, tak maj agenti na vteřinu padáka. Před odpadem to nezachrání ani dobrá hudba, Sharon a dokonce ani jinak má velmi oblíbená Dominique Swain (která může za to, že jsem ten film viděl, jinak bych ho minul a vůbec o nich bych nepřišel). ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Na obalu dvd by si místo Timberlakea, Stoneové a Willise zasloužili spíše mít svá jména Hirsh, Yelchin a Foster. Dvě ** za všechny, obzvlášť ty dojemné scény s Antonem Yelchinem, jinak mě tento film nijakým výrazným způsobem nezasáhl. Vadí mi skoro u každého filmu, když je z části tvořen rozhovory s "reportérem". Jediné, kde jsem tuto formu jakž takž snesla byla "Gia" a "Pornografický vztah". A Justina mám mnohem raději, když zpívá a tančí ;). ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Drsné teenagerské drama z okruhu zbohatlické mládeže pro kterou jsou sex, hulení, drogy a mejdany tou hlavní náplní života... I když je člověku jasné k čemu musí nutně dojít díky neustále zdůrazňovanému počtu svědků, přesto samotná poprava mi dost zvedla tep.... Dobře, že se člověk na konci dozví kolik za tento hnus každý z gangu dostal. A jelikož se vše dělo na území Kalifornie, padly i tresty největší. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý filmový přírůstek. Ač se Cassavetes přímo vyžívá ve brutálně velkém množství "fucků" a okatě se nám snaží naservírovat co nejsyrovejší příběh mladistvých, některé aspekty se mu povedly vystihnout dokonale. Například slovní přestřelky a nuvěřitelně syrové osobní střety a souboje obecně. A překvapivě i herci hrajou fantasticky. Timberlake a hlavně Ben Foster. Jeho postava je zahraná neskutečně. Nečekjte dějově nabouchanou jízdu, ale syrovost a atraktivní spád vás rozhodně nenechají zmáčknout stopku na vašem přehrávači. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ať je Nick Cassavetes jakýkoliv režisér (mě osobně docela nudil ve většině svých snímků, zejména v jinak vychvalované romanci Notebook), tak jako herec je u mě navždy zakořeněný jako ďábelský Dietrich Hassler z Face/Off. Zde nám předkládá psychologicky působivý příběh dle skutečných událostí (dokázal přivést i takové stálice jako je Willis nebo Sharon Stone), ve kterém se logicky příliš neuvažuje, hlavní je kvalitní obchod, kvalitní party, drogy a alkohol. Hodnocení se pak odvíjí hlavně od toho, jak se na to celé díváte. Přes několik silných momentů nám toho totiž režisér příliš nenabízí. Herecky pak zaujme nejen Hirsh nebo Ben Foster, ale zejména i toliko diskutovaný Timberlake, který patří k nejzajímavější postavě celého vyprávění!! ()

Galerie (49)

Zajímavosti (19)

  • Ben Foster se na svou roli připravoval s drogově závislými, aby pochytil životní styl této sociální skupiny. Na vytvoření dojmu, že něco bere, užíval oční kapky, které mu mohly za plného denního světla vážně poškodit zrak. Po place se tedy pohyboval jen ve stínu a s režisérem mluvil se zavřenýma očima. (imro)
  • Skutečná matka oběti Susan Markowitz navštívila promítání filmu a údajně byla ztvárněním svého syna v podaní Antona Yelchina zasažena. Po promítání objala Sharon Stone, která ji ve filmu hrála. (Sufferer)
  • Snímek popisuje skutečnou událost, v závěru se však od reality odklání. Jesse James Hollywood (Johnny Truelove) byl zadržen v Brazílii, nikoliv v Paraguayi. (Sufferer)

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Guy Ritchie zkusí muzikál

Guy Ritchie zkusí muzikál

06.07.2009

Tahle zpráva se proplétá internetem už asi měsíc a kvůli podivné kombinaci tvůrce a žánru to vypadalo na kachnu, ale opak je pravdou. Ritchie natočí novou verzi Mankiewiczova Guys and Dolls (u nás… (více)

Sláva, drogy a sebevražda

Sláva, drogy a sebevražda

15.01.2007

Jako již tradičně vám přinášíme ty nejzajímavější aktuality, které se o právě skončeném víkendu ve světě filmových pásů a movitých celebrit vyrojily. Zavzpomínáme na nejznámějšího novodobého… (více)

Reklama

Reklama