Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

- "Witchcraft!" - "Actually, I believe it's because hot air rises, overcoming the gravitational force of... Witchcraft!" ## - "I think we could say if everything went according to plan, we could return your reputation and your virginity to you." - "You could do that?" - "Oh, yes. We are the Catholic Church. We can do anything." ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vidět Heatha Ledgera v takové roli je prostě paráda. Je plný života, je skvělý, je uvolněný a pořád vidíte, jak je to parádní herec. Lasse Hallström patří k mým oblíbeným režisérům, protože jeho filmy mě vždy dokážou tak příjemně pohladit po duši, že se pak cítím spokojený a svět zase vypadá o něco hezčí. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čakal som nejakú historickú drámu (nečítal som pred vzhliadnutím žiadne recenzie),dostal som maximálne výživnú komédiu, skoro až frašku, pri ktorej som sa niekolkokrát schuti zasmial a vačšinou spokojne usmieval. Najviac sa mi páčila postava Olivera Platta, ktorá by bola vo vačšine filmov na konci odpísaná, tu sa to ale zvrtne trochu inak. Scenár je chytrý, ten záverečný zvrat je skutočne podarený. Sienna Miller je tu neskutočne krásna. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto spickova historicka romanticka komedie. Je sice fakt, ze uvod, kdy Casanova jede jak turbo dildo s baterkama Duracell by moh trvat dyl a prilis rychle se to presune do vicemene predvidatelny romantiky, kdy je zamilovanej do jedny zensky, na druhou stranu, diky docela vymakanymu scenari teziciho z nekolikanasobny zameny to ani trosku nevadi. Navic se povedla skvele vyvazit komedie a romantika, pricemz precejen to je hlavne o ty zabavnosti, takze neustale se neco deje, pribeh je perfektne sviznej, hudba rovnez, to vse navic zasazeny do nadhernejch Benatek a sesla se tu skvela herecka sestava v cele s Ledgerem, kterymu to clovek veri, naprosto ultimatnim hovadkem McInnernym a paradnim Ironsem, pricemz vsechny aspon trochu zapornejsi postavy se drive ci pozdejs zesmesni. Proste neda se to brat moc vazne, je to takova saskarna, ale jako absolutne pohodova a zabavna romantika to funguje na vybornou, uz dlouho jsem se takle u romanticky komedie nebavil. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Hnusné paruky, účesy, odfláklé kostýmy, což filmu vyrazně vizuálnè ubírá, ošklivě zmoedovaná i jinak pohledná Sienna, režijně nezvládnuté. Nezachránili to ani Heath a Benátky. Co dávali Francouzi v šedesátých až osmdesátých letech levou zadní v žánru historických potřeštěných komedií, a že nás dokáže čaato pobavit dodnes, tady dopadlo tragicky. Casanova střídá ojedinělé příjemné momenty se scénami trapnými, dialogy drhnou, rozpaky se táhnou celým filmem. Chybí jiskra, šmrnc, elegance, lehkost, člověk kroutí hlavou i nad Jeremym. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Heath Ledger působil během poutě Casanovy na diváky v amerických kinech schizofrenicky. Kromě dobrodružství promiskuitního Itala totiž zároveň promítali také Zkrocenou horu, ve které si zahrál homosexuálního kovboje. (imro)
  • Tvůrci vybírali původně z adeptů ve věku 30-50 let. Chtěli, aby představitel hlavní role působil dojmem, že má již něco za sebou a miloval spoustu žen. Přesto, když Heath vešel do místnosti, věděli, že je ten pravý. (hippyman)
  • Film se dostal do užšího výběru děl promítaných na Filmovém festivalu v Benátkách. Organizátoři tehdy zúžili počet filmů o čtvrtinu, aby po každé projekci mohli kvůli obavám z teroristických útoků důkladně prohlédnout jednotlivé kinosály. (imro)

Reklama

Reklama