Reklama

Reklama

Obsahy(1)

70. léta 20. století. Patrick Braden je mladý muž, který je ve společnosti oblíbený, ale marně si hraje na drsného chlápka. Již jako dítě si byl vědom si toho, že je jiný než ostatní kluci. Trpkým urážkám ze svého okolí čelí pomocí důvtipu a šarmu a nedovolí, aby jeho vlastní život kdokoliv nebo cokoliv změnilo. Nový film Neila Jordana, oscarového režiséra snímků Hra na pláč, Interview s upírem a Hranice lásky. Film obnažující svět transsexuální proměny mladého muže v reáliích Londýnských undergroundových kabaretů v období, ve kterém sexuální revoluce hippies už ovládla i konzervativní britskou kulturu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Film jsem viděl s českým dabingem, což NIKOMU NEDOPORUČUJI, již tak (záměrně) přehrávajícího Murphyho totiž doplňuje nesnesitelný hlásek, který vydrží do konce poslouchat snad jen masochista, díky tomu byl hlavní hrdina nesnesitelný, chápal jsem jeho rodinu, která ho vyhodila, nechápal jsem ty, kteří ho nezastřelili, když mohli atd., což výrazně ovlivnilo mé hodnocení. Ale stejně Cillian umí! ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Ten film s dalším shlédnutím jen roste. Tímto tedy zvyšuji na plné hodnocení. Navíc jak jsem se tak na to dívala, tak se mi ten Cillian Murphy čím dál tím víc pozdává - tohle je definitivně nejlepší role, ve které jsem ho viděla (a přesouvá se do mé herecké top5). Snídaně na Plutu je sice jen souhrn výjevů ze života jednoho exota (zvláštní je, že Patrick se oblíká jako holka, ale pořád je tak nějak znát, že holka není, spíše taková androgynní osůbka...), ale ty výjevy stojí vážně za to. Navíc je to tak hřejivě lidské, ale v tom nejlepším slova smylu! Prostě životní strasti, problémy a názory někoho, kdo absolutně nezapadá do šedivé společnosti - Kitten je prostě taková barevná kočička:-) Což zní hrozně, ale přesně to vystihuje, jak ho/ji já vidím - jako někoho, jehož život by za jiných okolností vypadal šedý a černý, ale on/ona si dokáže ve všem najít trochu žluté, oranžové, růžové - drobných radostí, naděje a optimismu. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Ten film mne úplně minul. Plyne tak nějak divně, epizodálně, postavy přicházejí odnikud, po chvíli mizí nikam, děj nikam neposouvají... Zpětně jsem si ani nebyl jistý, co to mělo být - jestli příběh sirotka hledajícího svou matku, nebo transsexuála hledajícího sebe sama... nebo ještě úplně něco jiného... 50% ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Ta lehká ironie a klouzání po povrchu tvoří největší problém filmu, ve kterém tak nic není vážné ani důležité, ale jen rozmarné a fragmentované, a lze tedy s lehkým srdcem zapomenout na vše, snad kromě dvou červenek, které milují mléko v láhvích. Když se mi po půlhodině okoukal styl filmu, bavila jsem se sledováním neustalých jízd kamery, ale to je poněkud málo na vyšší hodnocení. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Je to normální chlapec, který má zkrátka jiné touhy a musí za to místy trpět nebývale moc. Ale přes to všechno se dokáže zmátořit a dosáhnout svého cíle, objevit svou vytouženou Lady a především odkrýt své pravé já. Nádherná podívaná, která peláší k finiši bez jediného zaváhání, s božským Cillianem Murphym, na kterého nedám dopustit. Společně se Skandálními zápisky nejsilnější dramatický zážitek roku, nekecám. ;) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Literární adaptace distribuovaná v USA společností Sony Classics vydělala během prvního víkendu (18. – 20. 11. 2005) promítání 33 279 dolarů ve třech kinech. Celkový obrat na zámořské půdě nakonec přesáhl 1,5 milionu. (imro)
  • Autor původního románu z roku 1998 Pat McCabe má na kontě rovněž knihu, která posloužila jako předloha k filmu Malý řezník (1997). Také tento snímek natočil Neil Jordan. (imro)
  • Barman, který křičí na Johna-Joea rozbíjejícího v jedné ze scén pohár, je skutečným majitelem podniku, kde se natáčelo. (imro)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama