Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři muži přepadnou srub zlatokopa Samuela Sanda, kterého i s manželkou zabíjí. Míšenecký syn Max Sand jde po stopě vrahů; je odhodlán k pomstě rodičů za každou cenu. Po řadě dní zamorduje prvního pronásledovaného muže v souboji, druhého nedlouho poté nachází v táboře pro trestance. Posledního vraha svých rodičů Sand objeví až po mnoha měsících… Steve McQueen, který ztělesnil hlavní roli, v 60. a 70. letech patřil k nejoblíbenějším hvězdám americké kinematografie. Většinou vytvářel typy tvrdých, odvážných mužů v dobrodružných snímcích. (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Netradiční westernová road revenge movie ( je to složité popsat ). Míšenec, kterému umučí rodiče, se vydává pomstít třem pistolníkům. Potkává hodné, zlé i pokroucené povahy. Během putování poznává lidi, kteří zakusili i horší věci a přesto dokáží odpouštět. Film mne zaujal dosti relistickým popisem doby, chováním lidí. Hudba se sice hodí do romantických filmů, ale vyloženě nevadí. Konec filmu je velmi ojedinělý na western. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Henry Hathaway /Call northside 777, A lady takes a Chance 1943/ natocil len taky lahko nadpriemerny western so Steveom McQueenom /Velky Utek, Somebody up there Likes me/ v hlavnej roli. Pribeh pomsty za rodicov ma nieco do seba , ale film nema strhujucejsie tempo a strhujucich momentov je tu poskromne. McQueen bol herec A kategorie, ale sam nestaci utiahnut film. Akcnych scen je na western zufalo malo. Ako western - pribeh o pomste sa to vsak da. 70 % ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem měla problém s tím, abych uvěřila, že Steve McQueen hraje mladého kluka. Ale to byla jediná vada na kráse tohoto příběhu. Ani mi nevadila délka, i když to v některých momentech působilo strašně zdlouhavé. Pomstění smrti rodičů pro něho bylo jediným smyslem, proto se pro ni neváhal obětovat. Prošel si teda pěknými věcmi. Silná vůle byla tím hnacím moterem. Moc zajímavá studie charakteru postavy a jejího vývoje. Steva McQueena mám ráda. Byl to hodně charismatický herec. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film o mladíkovi, ktorý sa vydá na nekonečnú cestu za pomstou behom ktorej sa z neho stane chlap. Hlavná postava mi vôbec nesadla jak tým ako je napísaná. Naivka, ktorý zo začiatku fakt nič nevie a učí sa dosť pomaly. No a jeho obsadenie sa tiež vôbec nevydarilo. McQueen bol v tej dobe na mladíka už príliš starý a pôsobí v tej úlohe smiešne. Nejaká poriadna akcia tu tiež nie je, takže celkovo sklamanie. 4/10. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný western. Bohužel tentokrát se musím ohradit vůči CZ dabingu, který připravila Tvůrčí skupina Aleny Poledňákové a Vladimíra Tišnovského pro Českou televizi v roce 1996. Vložit téměř chlapecký hlas do úst třiceti šestiletému drsnému muži je pro mě osobně nanejvýš nepřijatelné. I když tvůrci filmu také pochybili, když alespoň v okamžicích zavraždění rodičů nepoužili do role alespoň na pár okamžiků chlapeckého herce. Steve McQueenovi v jeho letech těžko uvěřit roli chlapce. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Tento film inspiroval George Lucase při výběru jména pro Indiana Jonese (Harrison Ford) ve filmové sérii o Indianu Jonesovi. Jméno Indiana bylo inspirováno jeho psem. (J.A.K.)
  • Ve filmu je Nevadovi (Steve McQueen) 16 let, zatímco jeho představiteli McQueenovi bylo během filmování už 35 let. (J.A.K.)

Reklama

Reklama