Reklama

Reklama

Mladá včela jménem Barry se nechce bezmyšlenkovitě zapojit do pracovního procesu. Když vylétne z úlu a rozhlédne se po světě, zamiluje se do sympatické květinářky Vanessy. S její pomocí zažaluje u soudu lidské firmy za vykořisťování, ale po vyhraném procesu musí napravit důsledky obousečného vítězství. (HBO Europe)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (353)

Terva 

všechny recenze uživatele

Včela vždycky v čele............ Ke zrodu Pana Včelky došlo náhodou, během přátelské večeře Jerryho Seinfelda se zakladatelem Studia DreamWorks Stevenem Spielbergem, na níž Seinfeld plácnul, že by rád natočil film o včelách. "Vždycky mi přišlo úžasné, že obyčejní brouci dokážou vyrábět tak úžasnou věc, jakou je med," říká Seinfeld. "Nikdy mě ale nenapadlo, že si se Stevenem a Jeffreym Katzenbergem (spoluvlastník DreamWorks) tak rychle plácneme ve chvíli, kdy jim dám pouhý název bez příběhu." Když si uvědomil, že lidstvo parazituje na včelí práci, měl hotovou kostru, na kterou už prý snadno nabaloval jednotlivé situace a gagy, jimiž se Pan Včelka přímo hemží. Ostatně ho stvořil talentovaný komik. Zdá se, že Mája dostala skvělého bratříčka. Scénář : Spike Feresten, Barry Marder, Andy Robin a Jerry Seinfeld. Hudba : Rupert Gregson-Williams. LOGICKÁ CHYBA - Když Barry stíhá auto, jedoucí na včelí farmu, má co dělat aby to auto dohonil. Když Barry letí v letadle zpět do NY, tak mu přiletí na pomoc jeho kamarádi z úlu. Letadlo letí rychleji než auto, tak jak to, že auto tak tak nedohoní a letadlo ano? CITÁT - Páni, tolik bzučení kvůli pár dnům učení. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo je tento film tak hatovaný. Popravde si myslím, že tam bolo pár zaujímavých nápadov a najmä funkcie úľu boli veľmi dobre vymyslené. Bolo to veľmi farebné, veľmi pekné letové animácie a príbeh nebol nijako predvídateľný. Vôbec som nevedel kam to bude spieť. Bee Movie sa podľa mňa narozdiel od Shark Tale alebo Shrek the Third dosť podaril. Pobavil som sa, oddýchol som si a to som od toho čakal. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Podívat se pod drobnohledem na včelí život, nahlédnout do systému a poznat jejich svět je v tomto animáku nadmíru zábavné. Vědět, že si chodí ,,vycákat“ žihadlo zase nadmíru poučné. Filmový znalce potěší účast Ray Liotty či Stinga a někdo zjištění, že právě Liottův nový film půjde ke dnu, oslaví čerstvým medem. První hodinka je výborná, zbytek ,,jen“ velmi dobrý. Ale možná jsem ovlivněn dětmi. Nebo žihadlem…. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Když se to vezme kolem a kolem, má Bee Movie docela zajímavý námět. Včelky umí mluvit s lidmi a chtějí je zažalovat za krádež medu. Mně to přijde jako dobrý nápad. Animace se mi taktéž líbí. Ale co zde naprosto chybí, je humor!!!! Za celý film jsem se ani jednou nezasmál, protože prostě nebylo čemu!!! A když si uvědomíme, že dnešní animáky vypadají vesměs dobře, příběhy někdy super někdy ne, humor většinou (60:40) ano. Tak Bee Movie nemá moc s čím konkurovat... ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

(VÍKEND BYL SKVĚLEJ, PODZIMNÍ PRÁZDNINY NA KRKU, RÁD SI ODPOČINU OD SEZENÍ V LAVICI, ALE OČEKÁVÁNÍ VŠELIJAKÝ, NÉLI-MIZERNÝ. NO JO, NĚJAK JSEM SE ROZUMNĚ VYSPAL DO OBĚDA DOKUD TO JDE..A HELE, PAN VČELKA NA DÉČKU! HAHA, TO MĚ DOBŘE ODREAGOVALO. A JDE SE ZASE HRÁT NA KRITIKA.)  Upozornit na kšeftování nás lidí s medem? Jako takové téma by mě opravdu nenapadlo, ale vlastně proč ne?  Je svým způsobem neotřelé (NEASI)  Notabene v animovaném rodinném žánru. Ale tady jsou na animák neotřelé i jiné věci. Milé děti, včely,  dospívající, věčně infantilní jedinci a trpětliví rodiče (JINÉ DIVÁCKÉ SKUPINY UŽ MĚ TADY NENAPADAJÍ. MIMOCHODEM, VŽDYŤ JÁ PATŘÍM DO VŠECH KROMĚ VČEL A RODIČŮ. ), uvidíte piloty upadající do bezvědomí, náznaky milostného  vztahu  mezi včelou a ženou pokus o likvidaci včely plamenem,  podezíraní, že včela je robot, hudebnika Stinga  likvidaci Medvídka Pů (CHUDÁK PRASÁTKO) ,atd.  Tento animák nikdy nepatřil k mým favoritům, ale jako menšímu se mi třeba líbilo  hezké včelí centrum v úvodu (VŽDYŤ SIS Z TOHO NIC NEPAMATOVAL)  a dneska mi v něčem připadala zábavá ta   směsice bizárností. Notabene když se ke sledování přidal brácha, který z té bizárnosti měl permamentní výtlem. Kdybych neměl chvilkového  parťáka, tak je asi tento komentář dost krátky, možná ani nevznikne nebo během deseti minut na nějákýho Včelku zapomenu. Ale bizár může být někdy fakt  fajn, notabene ve více lidech. Pana Včelku bych sice moc nedoporučil jako vyloženě dětský film (i když třeba první půlhodina bude pro děti pěkná), ale spíše pokud se chcete vysmát něčemu výstřednímu s lidmi naladěnými na stejně bizární styl humoru. Až se  jednou (mimo svého bráchu) s dalšími podobnými lidmi setkám, možná zažiju s Panem včelkou ještě celkem zábavný večer a rád se na něj podívám znovu. Možná je tohle další případ, kdy bych měl zapomenout na nějaké další dojmy, uvědomit si, že to je prča, udělat si z prčy prčů, dát z aprílu (JE ŘÍJEN, VOLE) vysoké hodnocení,  a jít dál. Ono by to sem fakt sedlo.  Ale k úplnému stoprocentnímu guity pleasure tomu ještě něco  chybí (PROČ NAD TÍM  TAK PŘEMÝŠLLÍM?) Sice jsem se celkem bavil, ale pokud se díváte sám, musí to být nuda (PROČ NAD TÍM POŘÁD TAK PŘEMÝŠLÍM? Pokud  by Václav Moravec ale udělal duel Včelka Mája vs. Pan včelka  (jdu mu napsat), dal bych i zamýšlenou čtvrtou hvězdu. A to už myslím stačilo. Když pan Včelka poprvé vypadl mrazilo mi v zádech, je to občas sranda, ale ne na skoro  třičetiřádkovou referenci (HLAVNĚ ABY TO PO MĚ NEPŘEPOČÍTAVALI,.) Jak jsem se sem vlastně vůbec dostal? Vy radši užívejte podzimních prázdnin. A nezapomeňte:  VYSAJTE TY KATKY AŽ DO DNA!!! Ale nejdůležitější je bejt volnej jako vosa!  (TEĎ JSI MĚL V TELEVIZI VČELKU....A BACHA, V SOBOTU MÁŠ STARDANCE....DODATEk PO SOBOTĚ: BYLO TO SUPER...TEĎ BYCH SE MOHL JÍT PROJÍT. ALE JO, SVĚT JE PARÁDNÍ, JAK ZPÍVÁ KAŠPÁREK V ROHLÍKU.)  ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Zatímco v běžném animáku se vyskytuje v průměru kolem třiceti mluvených rolí, v Panu Včelkovi jich napočítáte pětasedmdesát. (Siriuss)
  • Jerry Seinfeld řekl, že jeho postava Barry B. Benson je pojmenovaná podle sitkomu Benson, kde tehdy získal jednu ze svých prvních TV rolí. (HappySmile)
  • Medveď, ktorý sa objaví na súde, je až na farbu srsti totožný s medveďom z filmu Za plotom (2006). (ČSFD)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama